i5 6600K Overclock Sonrası GTA V Donma Sorunu

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
i5 6600K işlemcime 4.3 GHZ 1.17V şeklinde overclok yaptığım zaman stres testlerinde ve diğer oyunlarda hiçbir problem yaşamazken GTA 5 de ortalama 10 DK içinde ya oyun donuyor ya da mavi ekran veriyor.

Sıcaklar normal, oyunlarda 65-70 derece GTA 5 biraz yüksek OC varken ama 80 derecenin altında yine.
Steam'den dosyaları tarattım sorun yok.
Stock hızda sorun yok.
4.2 GHZ 1.2V yine kapanıyor.

Uzun zamandır GTA 5 oynamıyordum, yeni overclok ayarlarını denemek için açtığımda fark ettim bu sorunu.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4.3 GHZ da durum bu hocam, şu an 4.5 GHZ deniyorum. Daha önceden 4.3 ün üstüne çıkınca 100 dereceyi görüyordu, testi durdurmak zorunda kalıyordum. 10 dakikadır 69 dereceyi geçmedi şu an 4.5 GHZ da. 4-5 yıllık soğutucu kullanıyorum ve performansından memnumdum ama artık performansı düştü diye düşünmeye başlamıştım, meğerse hatalı montaj kurbanıymışım :D

Hocam merhaba ben de size bir şey sormak istiyorum. Ben i5-6600 kullanıyorum ve her türlü testi yaptım ve işlemcim %100 kullanımda 3,61 GHZ'yi geçmiyor bu normal mi? Görev yöneticisinden baktığımda %10-15 gibi kullanım değerlerinde 3,78'leri felan görüyorum fakat yüksek kullanım değerlerinde 3,62 olmuyor hep 3,61'de kalıyor. Konu hakkında bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. 3,30 Turbo boost ile 3,90 biliyorsunuzdur

Hocam merhaba ben de size bir şey sormak istiyorum. Ben i5-6600 Kullanıyorum ve her türlü testi yaptım ve işlemcim %100 kullanımda 3, 61 GHz'yi geçmiyor bu normal mi? Görev yöneticisinden baktığımda %10-15 gibi kullanım değerlerinde 3, 78'leri falan görüyorum fakat yüksek kullanım değerlerinde 3, 62 olmuyor hep 3, 61'de kalıyor. Konu hakkında bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. 3, 30 Turbo Boost ile 3, 90 biliyorsunuzdur

Merhaba hocam, işlemci 6600 mü yoksa 6600K mı? Güç yönetiminde işlemci gücü Max ayarı %100 mü?
Bir de %100 kullanımda sıcaklık değerleri ne durumda? Eğer ısı yüksekse anakart frankası düşürüyor, onu BIOS'tan ayarlaman lazım.
Ben de şu an 4.5 GHz üzerinde benzer durumu yaşıyorum, ısı problemi de yok üstelik, 4.6 GHz overclock yaptığımda %100 yükse 3.5 GHz ile çalışmaya başlıyor. BIOS'tan olduğunu biliyorum ama henüz uygun ayarı bulamadım. Bununla ilgili konu açacağım. 4.5 GHz altına indiğimde sorun yok hiçbir şekilde.

Hocam merhaba ben de size bir şey sormak istiyorum. Ben i5-6600 Kullanıyorum ve her türlü testi yaptım ve işlemcim %100 kullanımda 3, 61 GHz'yi geçmiyor bu normal mi? Görev yöneticisinden baktığımda %10-15 gibi kullanım değerlerinde 3, 78'leri falan görüyorum fakat yüksek kullanım değerlerinde 3, 62 olmuyor hep 3, 61'de kalıyor. Konu hakkında bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. 3, 30 Turbo Boost ile 3, 90 biliyorsunuzdur

Hocam Prime 95'i çalıştırın ve Intel Extreme tuning programında değerlere bakın. Eğer Power limit ya da Current limit throttling sarı renk oluyorsa BIOS'tan şu ayarları yapın, düzelecektir.

Long Duration Power Limit (W) = 175
Short Duration Power Limit (W) =175
CPU Current Limit (A) = 160
Bu ayarları uzun uğraşlarım sonucunda kendim buldum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı