i5 6600K Overclock voltage sorunu

voxngolafo

Hectopat
Herkese iyi forumlar.

Sistemim: i5 6600K-MSI GTX 1070-ASUS Maximus VIII Ranger Z170-16 GB 2400MHz-Seidon 120V.

PUBG'de darboğaz yaşıyordum, OC yaptım. 4.4GHz 1.360V'de 12 saat PUBG oynadım. Bir drop yemedim. 1.355V'de 6 saat PUBG'den sonra mavi ekran almıştım. 30 dk Aida testinde drop vermedi. Sıcaklık en yüksek 82 dereceye çıktı ama GPU testi açık değildi. 70-90 arasında giden FPS 110-130 arasında gitmeye başladı. İşlemci 64 dereceden 67-74 derece arasına yükseldi. Bu sıcaklığın sebebi termal macun olduğunu düşünüyorum çünkü 3 yıllık bir sistem ve dandik denilebilecek bir macun sürülü, hiç değişmedi. Onun için CM Mastergel Maker Nano New Edition siparişi verdim. Şimdi esas soruma geliyorum, 4.5 veya 4.6 ya yükseltsem istediğim FPS değerlerine ulaşacağımı düşünüyorum. Çünkü 4.2 GHz'de 100 FPS 4.4 GHz'de 120-130 FPS'yi görmeye başladım. Ama söylediğim gibi 1.360V de 4.4 anca çalışıyor. 4.5'i 1.4V de denedim mavi ekran verdi. Soğutucum o kadar da iyi değil. 1.4v'nin fazla olduğunu biliyorum. 1.36v da fazla ama elden bir şey gelmiyor. Acaba bir hata yapmış olabilir miyim diye sormak istedim. 4.4'de 1.360V almam benim için kalıcı bir şanssızlık mı? Bu işlemcilerde kaç V'ye kadar gitmem doğrudur, nasıl etkileri olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci, soğutucu ile ben de 1070 kullanıyorum. 1.32V 4.6 GHZ'da gayet memnunum. Soğutucu kötü bir soğutucu değil. Push and pull yaparsanız sıcaklıklar ortalama 5-7 derece düşüyor. 4.6 GHZ'da Aida64'te MAX 67 derece, Prime95'te MAX 85 derece görüyorum.

Ankartınız gayet iyi, benim anakartım biraz daha iyi olsa ( MSI Gaming Carbon Pro vardı, servisten gelince sattım) çok rahat 4.8 GHZ'a çıkardım.

1.4V çok fazla 1.35V'yi geçmenizi tavsiye etmem. 1.4V 4.5 GHZ'da mavi ekran almanız ilginç gerçekten.

Son düzenleme:
Aynı işlemci, soğutucu ile ben de 1070 kullanıyorum. 1.32V 4.6 GHZ'da gayet memnunum. Soğutucu kötü bir soğutucu değil. Push and pull yaparsanız sıcaklıklar ortalama 5-7 derece düşüyor. 4.6 GHZ'da Aida64'te MAX 67 derece, Prime95'te MAX 85 derece görüyorum.

Ankartınız gayet iyi, benim anakartım biraz daha iyi olsa ( MSI Gaming Carbon Pro vardı, serviten gelince sattım) çok rahat 4.8 GHZ'a çıkardım.

1.4V çok fazla 1.35V'yi geçmenizi tavsiye etmem. 1.4V 4.5 GHZ'da mavi ekran almanız ilginç gerçekten.
Tek paragrafla anlatılmış. Çözüldü olarak işaretlemeyi unutmayalım!

4.6 GHZ auto voltage olarak denediğimde gene mavi ekran alıyorum. Daha yeni 1.375V 4.5 GHZ'da bilgisayar açıldı PUBG açtım girer girmez mavi ekran verdi. Burdan anladığım işlemci konusunda şanssız olduğum 1.36V 4.4GHZ'da kalacağım. Bir küçük soru daha sorayım bu değerlerde bilgisayarda herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi? Anakart yanması işlemci yanması vs.

4.6 GHZ auto voltage olarak denediğimde gene mavi ekran alıyorum. Daha yeni 1.375V 4.5 GHZ'da bilgisayar açıldı PUBG açtım girer girmez mavi ekran verdi. Burdan anladığım işlemci konusunda şanssız olduğum 1.36V 4.4GHZ'da kalacağım. Bir küçük soru daha sorayım bu değerlerde bilgisayarda herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi? Anakart yanması işlemci yanması vs.
Yanmaz bir şey olmaz da, maviyi RAM yüzünden yiyor olabilirsiniz.

Ramden kastınız nedir?
Yani 6600K ve Z170'i bilmiyorum ancak ben OC ile uğraşırken çıldırma noktasına gelmiştim. Daha sonra RUS bir kanalda x3470 rehberi buldum. Aldığım mavinin sebebinin yanlış RAM ayarı olduğunu anladım. RAM cl'mi artırdım ve hızını kıstım, zamanlama quick yaptım ve 1 aydır stabilim. Meğer işlemcide hiçbir şey yok güle oynaya 4GHz yapabiliyormuşum ama mavilerin sebebi RAM ayarlarımmış.
CL9 1600MHz RAM'lerimi şuan CL10 1260MHz kullanıyorum ve dibine kadar stabilim.

Yani 6600K ve Z170'i bilmiyorum ancak ben OC ile uğraşırken çıldırma noktasına gelmiştim. Daha sonra RUS bir kanalda x3470 rehberi buldum. Aldığım mavinin sebebinin yanlış RAM ayarı olduğunu anladım. RAM cl'mi artırdım ve hızını kıstım, zamanlama quick yaptım ve 1 aydır stabilim. Meğer işlemcide hiçbir şey yok güle oynaya 4GHz yapabiliyormuşum ama mavilerin sebebi RAM ayarlarımmış.
CL9 1600MHz RAM'lerimi şuan CL10 1260MHz kullanıyorum ve dibine kadar stabilim.
Bunu yapmayı nerden öğrenebilirim veya yardımcı olabilir misiniz? Biraz baktımda pek bir bilgiye ulaşamadım.

Sıcaklıklar yüksek değilse ve voltaj dengesiz değilse (Anakart iyi dengesiz voltaj vereceğini sanmam) hiçbir sorun olmaz.

Acaba PSU'nuzun marka/modeli nedir? PSU'dan şüphelendim ben ya da size gerçekten silikon kalitesi kötü olan bir işlemci denk gelmiş.

Bunu yapmayı nerden öğrenebilirim veya yardımcı olabilir misiniz? Biraz baktımda pek bir bilgiye ulaşamadım.
Siz bence direk 6600K ve Z170 üzerinden overclock rehberi arayın. Zaten gerekiyorsa orada bahsederler. Kendi işlemcim dışında bilgim yok üzgünüm. Ya da forumdonanımhaber işlemci bölümüne konu açın güzel şekilde orada eskiler yardımcı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı