i5 6600K Overclock Yapmalı Mı?

ismailperim

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2016
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar,

Uzun yıllardır notebook kullanan birisi olarak ilk sistemimi geçtiğimiz hafta toparladım.
Konfigurasyon şu şekilde;

  • Asus Z170-K Mainboard
  • i5 6600K CPU
  • Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2400 Mhz Ram
  • Corsair LSB Serisi 120GB SSD
  • Zalman R1 600LE Kasa (600W PSU)
  • Xigmatek Loki 2 CPU Soğutucu
  • WD 500GB HDD
Bütçemi aştığı için şimdilik ekran kartı almadım. Danışmak istediğim konu ise bu bileşenler ile overclock yapılabilir mi, yapmamın artıları ve eksileri ne olur? Daha fazla performans her zaman daha iyidir ancak gereksiz yapılan overclock bileşenlerin ömrüne olumsuz etki yaratır mı? PC genelde günlük kullanım ve Visual Studio/MsSQL gibi platformlarda web tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılacağından overclocksuz hali bile fazlasıyla işimi görecektir.

Bilgiler için şimdiden teşekkürler,
 
İşlemcin ve Anakartın overclock destekli ve bu yüzden overclock yapman mümkün. Overclock işlemcinin ömrünü azaltır, fazla dert etmene gerek yok, çünkü işlemciler uzun yıllar boyunca dayanabiliyorlar. Overclock konusunda bilgin yoksa hiç bulaşma, sistemine zarar verirsin yoksa. Bir de eğer sistemi almadıysan overclock bilginin olmadığını varsayarak İşlemci ve Anakartını değiştirebilirsin.
 
Yanıtlarınız için teşekkürler. Sistemi aldığım için değiştirme şansım yok, overclock konusuna meraklı olduğum için bilgi edindikten sonra kurcalayabilirim diye düşünüyorum.
 
OC gereği yok. Sağlam bir OC ile çok şey değişebilir; ama bu durumdan faydalanacak işlem gerekli. Normal işlem için stok hız fazlasıyla yeter. Turbo Boost bile "single core/dual core" işlem mantığıyla 0.4/0.4/0.3/0.2 GHz hız artışı yapabilir mesela. (i7 4790K) Durum değişir. Fazla hız, fazla voltaj elektron göçüne sebep olur. İşlemcinin optimal hızı fabrika çıkışı verilen hızdır ve yeterlidir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı