Sorunun donanimdan olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimalle yazılımsal bir sıkıntı var. Zaten Windows 10 ve PUBG, yazılım tarihinin en kötü tasarlanmış yazılımları listesinde ilk ikiyi paylaşıyorlar. Bir kaç önerim var:
1) Sabit ve büyük miktar bir sanal bellek boyutu atayın. Benim bilgisayarımda 8 GB RAM var, 16 GB da sanal bellek ekliyorum. PUBG oynarken 24GB'in 22-23'ü doluyor. Bir kaç forumda da rastladım, oyun sanal belleğe yayılmaya çok seviyor.
2) FPS sabitlemeyi deneyin. Hem ekran kartı hem de işlemci yüzdenizin %90'ları geçmediği bir FPS değeri tespit edip bir süre öyle kullanın, ufak takılma ve donmalar bu şekilde de var mı bir kontrol edin.
3) Process Lasso isimli bir uygulama var, tavsiye ederim. Bildiğiniz gibi Windows 10 arkada bir sürü dolap çeviriyor, hatta bazen oyun oynadığımıza aldırmadan Update yapmaya bile kalkıyor. Process Lasso, Windows'un işlem öncelikledirme ve yönetme mekanizmasını kapatıp yerine kendi ProBalance adlı mekanizmasını koyan bir uygulama. Ön planda olan uygulamanın işlemcide aslan payını aldığından emin olurken, arkada şansını fazla zorlayan Arka plan uygulamalarını yavaşlatıyor (Windows Update ve Windows "reklam-adı-altında-bilgi-çalma-ișlemleri" gibi). Bir de, anti-cheat gibi yeterince işlem gücü bulamayıp oyunu yavaşlatma riski içeren uygulamalara da nefes aldırıyor.
4) Konuyla doğrudan alakası yok ama dolaylı olarak yardımı olabilir. Simplewall diye bir uygulama daha var. Bu da herşeyin kapalı geldiği bir güvenlik duvarı. Bir uygulama internete bağlanmak istediğinde size soruyor, siz evet demezseniz bağlanmıyor. Oyun oynarken ben çok faydasını gördüm. Windows'un ayarlar menüsü bile durduk yere internete bağlanmaya çalışıyor arka planda, oyun oynarken Chrome kendini güncellemeye çalışıyor. Arka plan dediğimiz bölge tam bir cümbüş yani. Simplewall bunların hepsine "PC internete bağlı değil" mesajı gönderip onları susturuyor. Bütün internetiniz de oyuna ve anti-cheat sisteminize kalıyor. Özellikle arka planda kendini güncelleyen bir uygulama varsa İnternet bulamadığı için susuyor ve işlem gücü harcamayı bırakıyor.
Bağlantılar:
Process Lasso
Simplewall