Arkadaşlar bendeki i5 6600K, Z170, 16 GB DDR4, SSD, GTX 1070 sistemde de uzun zamandır darboğaz ve %100 CPU kullanımı sorunu var. Oyun FPS düşmesi-donma yüzünden oynanamaz halde. Eğer oyuna girip birkaç dakikka takılma-donmalara rağmen ölmezsem biraz düzelip oynanabilir hale geliyor, bazen de oyuna bile girmeden atıyor. Oyun mobil bağlantı hata diye uyarı verdiğinden başlarda internet bağlantısı ile ilgili bir problem olduğunu zannediyordum. Ancak yabancı kaynaklarda da benimle aynı işlemciye sahip olup da bu sorunu yaşayan kullanıcıları okuduğumda, CPU yüzünden sistemin anlık donduğunu, bu sebeple anlık olarak cevap veremeyen Ethernet yüzünden bağlantı hatası uyarısı verdiğini öğrendim.
İyi bir kule tipi soğutucum olduğu için işlemci gücünü 3.5'ten 4.5'e çıkarttım, voltajı da 1.320'ye yükselttim sistem gayet stabil çalıştı anca yine de PUBG'deki soruna bir çözüm getiremedi. Grafik uyarları ile ilgili yazılı tavsiyleride denedim ancak sonuç yine değişmedi. Belirtmem gereken bir husus daha var. Monitörüm 1080'lik olduğu için GPU kullanımı çok düşük kalıyordu evdeki 4K TV'ye bağladığımda monjtöre takılıyken 35-40ları geçemeyen FPS 90'lara çıktı. Ama yine de FPS droplar yine de hala vardı. Bende öncelikle işlemci anakart ile başlayarak sistemi değiştirmeye başladım. Ekran kartı ve monitörü sonraya bıraktım.
Konu eski ama benimle benzer sorunları yaşayan ve çözüm arayan arkadaşlara katkıda bulunmak istedim.