NotBilgisayarımda Msi after burner ile oynarken ayarlarda bir seçenek gördüm (şuan şehir dışındayım istanbula dönünce bakarım)resmi sınırlar dışında hız aşırtma seçeneklerinde power play ile birde powerplay siz yazıyordu. Ben power playlıyı seçtim PC'ye res atılsın mı dedi evet dedim. Açılırken (MSI yazarken) ekran kaydı böyle mavi mor pembe çizgiler çıktı PC açılınca o ayarı kaldırdım. Hemen direk overclockuda sıfırladım düzeldi ama MSI after burnerde en üstteki ayar (galiba Voltage Control dü)kapandı (voltaj kontolü ayarlarda açık) ben sorun çözüldü sanıyordum.
O gece PC açık kaldı. (Oyun indiriyordum Idle'ydi yani) ertesi gün lol oynim dedim oyundayken ekran siyah oldu sonra mavi ekran olunca çıkan ses geldi ama mavi ekran gelmedi res attı sonra geri açtım LOL'e geri girdim yine res attı bende şimdi elimde 1100 TL bütçem var. (50 TL bile artmaz ) Daha sonra işlemciyi güncellerim diye onu düşük alıp ekran kartına abanmıştım şimdi işlemciyi yükselticektim. Ama sizce ekran kartı bozulmuş mudur ona göre RX 480 alıcam teşekkürler ilgilendiğiniz için.
Bu arada uzun süre açık kalınca bilgisayar bir sıkıntı olur mu ama açık kaldığında idle oluyor geceleri ama bazen mavi ekran alıyorum. PC daha yeni donanımsal mı yazılımsal mı bilmiyorum. İşletim sistemi Win 10.