Çözüldü İ5 6600k sistem mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emin99

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi topladım ve ilk haftalar gayet güzel çalışıyordu fakat son zamanlarda 3 çeşit mavi ekran hatası almaya başladım. Bu hatalar irql not less or equal, driver overran stack buffer, page fault in nonpaged area. RAM kontrolü yaptım ve hiçbir sorun yok. PSU da normal çünkü 5 GHz oc yapmama rağmen sorun çıkarmadı. BIOS güncellemesi yaptım ve bir süre düzgün çalıştı ama sonra mavi ekran vermeye başladı. BIOS downgrade yaptım bu sefer irql not less or equal hatasından kurtuldum fakat diğer hatalar devam ediyor. Sorun ne çıldırcam lütfen yardım edin.
Sistem özellikleri;
  • İ5 6600k
  • Gigabyte z170 hd3p
  • Msi r9 380 4g
  • Corsair 16gb ddr4 3000mhz
  • Sandisk ssd plus 120gb
  • Zalman zm500-le
  • Cooler master seidon 120v

Çözüm
Onuda denedim fakat değişen bir şey yok. BIOS pilimide değiştirdim. Bu işi bilen bir hocam var ve bana anakrtta sorun olabileceğini, BIOS güncellemesi sonrası bir hata olmuş olabilir dedi. Sizce?

Arkadaşlar bir de bu sorun Windows yüklemeye çalışırken, Windows yüklü bir diskte veya Linux'da donma şeklinde oluyor. Sadece BIOS normal :).

@Recep Baltaş @CJack60

Arkadaşlar sorun çözüldü. Hata BIOS güncellemesinden dolayı meydana gelmiş. Sebebi ise BIOS güncellerken Gigabyte ZIP içerisinde 3 adet dosya vermişti. Bu dosyalardan sadece ROM dosyasını USB belleğe attım. Diğer dosyalar Windows üzerinden güncellemek için gerekli diye düşünmüştüm ama yanılmışım. BIOS downgrade yapıp tekrar kuralına uygun bir şekilde BIOS Update yapınca sorun düzeldi. Hepinize teşekkürler. @Recep Baltaş @CJack60
OC'yi kaldırdım zaten. Overclock yapmayalı baya oldu. Birde işlemcide sorun olduğunu düşünmüyorum overclock yaptığım zaman bile 65 dereceyii geçmedi.

Onuda denedim fakat değişen bir şey yok. BIOS pilimide değiştirdim. Bu işi bilen bir hocam var ve bana anakrtta sorun olabileceğini, BIOS güncellemesi sonrası bir hata olmuş olabilir dedi. Sizce?

Arkadaşlar bir de bu sorun Windows yüklemeye çalışırken, Windows yüklü bir diskte veya Linux'da donma şeklinde oluyor. Sadece BIOS normal :).

@Recep Baltaş @CJack60

Arkadaşlar sorun çözüldü. Hata BIOS güncellemesinden dolayı meydana gelmiş. Sebebi ise BIOS güncellerken Gigabyte ZIP içerisinde 3 adet dosya vermişti. Bu dosyalardan sadece ROM dosyasını USB belleğe attım. Diğer dosyalar Windows üzerinden güncellemek için gerekli diye düşünmüştüm ama yanılmışım. BIOS downgrade yapıp tekrar kuralına uygun bir şekilde BIOS Update yapınca sorun düzeldi. Hepinize teşekkürler. @Recep Baltaş @CJack60

Çözüm
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı