yakupakca
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki sosyal platformunda yeniyim.
Technopat'ı uzun süredir takip ediyorum hem youtube kanalı hem de kendi adresi üzerinden. Haber ve incelemelerine değer verdiğim bir adres bu nedenle bu oluşumu takip eden diğer kullanıcıların, takipçilerin fikirleri benim adıma önemli.
Konumuza gelirsek malum yaz ayları geldi finaller bitti artık oyun oynama zamanı öyle değil mi ?
Ben de kendimce bi konfigürasyon hazırladım ve sizlerin fikirlerine sunuyorum eğer eksik gördüğünüz ya da değiştirilmesi gerken parçaların olduğunu düşündüğünüz alternatif fikirlerinizi benimle paylaşırsanız daha iyi bir sonuç alacağımı düşündüm.
Temel odağı 1080p'de bilgisayar oyunları olucak şekilde bir sistem oluşturma çabasındayım. Bütçem ise çok da fazla değil mâlum öğrencilik. En sevdiğim oyun tarzları MMORPG-FPS türü oyunlar. Genelde online olarak, başkalarıyla iletişime geçerek ve yeni arkadaşlıklar kurarak oyun oynamayı seviyorum. Bunu neden söyledin şimdi diye sorarsanız, amacım multiplayer odaklı özellikle grafik kartlarından daha çok kullanıcıların(diğer oyuncular) haraketlerini, hesaplanması ve buna bağlı işlemlerin hızlı gerçekleşmesi yönünden CPU'dan fazla kısıntı vermemek. Ve uzun ömürlü bir kullanım açısından overcloak imkanı.
Bunları sizinle paylaştıktan sonra aklımda ki sistemi sizlere sunayım ve eksiklerini beraber tartışalım.
Konfigürasyon
İşlemci: Intel Skylake Core i5 6600K
Anakart: Gigabyte GA-Z170-D3H Intel Z170
Bellek: Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz Ram
Ekran Kartı: Sapphire R9 380X NITRO Dual-X OC 4GB 256Bit
UPS: SeaSonic M12II 620W Evo Edition 80+ Bronze Güç Kaynağı
HDD: WD 1TB Blue Serisi
SSD: Crucial BX200 240GB 540-490MB
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE
Kasa: Corsair Carbide Spec-02 Mid Tower Siyah ATX Kasa
Bu hali ile maliyeti ortalama 1100$ + KDV'ye tekabül ediyor yani 3700-3900 Türk lirası arasında bir yerlerde fiyatı. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Konumuza gelirsek malum yaz ayları geldi finaller bitti artık oyun oynama zamanı öyle değil mi ?
Ben de kendimce bi konfigürasyon hazırladım ve sizlerin fikirlerine sunuyorum eğer eksik gördüğünüz ya da değiştirilmesi gerken parçaların olduğunu düşündüğünüz alternatif fikirlerinizi benimle paylaşırsanız daha iyi bir sonuç alacağımı düşündüm.
Temel odağı 1080p'de bilgisayar oyunları olucak şekilde bir sistem oluşturma çabasındayım. Bütçem ise çok da fazla değil mâlum öğrencilik. En sevdiğim oyun tarzları MMORPG-FPS türü oyunlar. Genelde online olarak, başkalarıyla iletişime geçerek ve yeni arkadaşlıklar kurarak oyun oynamayı seviyorum. Bunu neden söyledin şimdi diye sorarsanız, amacım multiplayer odaklı özellikle grafik kartlarından daha çok kullanıcıların(diğer oyuncular) haraketlerini, hesaplanması ve buna bağlı işlemlerin hızlı gerçekleşmesi yönünden CPU'dan fazla kısıntı vermemek. Ve uzun ömürlü bir kullanım açısından overcloak imkanı.
Bunları sizinle paylaştıktan sonra aklımda ki sistemi sizlere sunayım ve eksiklerini beraber tartışalım.
Konfigürasyon
İşlemci: Intel Skylake Core i5 6600K
Anakart: Gigabyte GA-Z170-D3H Intel Z170
Bellek: Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz Ram
Ekran Kartı: Sapphire R9 380X NITRO Dual-X OC 4GB 256Bit
UPS: SeaSonic M12II 620W Evo Edition 80+ Bronze Güç Kaynağı
HDD: WD 1TB Blue Serisi
SSD: Crucial BX200 240GB 540-490MB
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE
Kasa: Corsair Carbide Spec-02 Mid Tower Siyah ATX Kasa
Bu hali ile maliyeti ortalama 1100$ + KDV'ye tekabül ediyor yani 3700-3900 Türk lirası arasında bir yerlerde fiyatı. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.