i5 6600K Sistem Önerisi

yakupakca

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki sosyal platformunda yeniyim. :) Technopat'ı uzun süredir takip ediyorum hem youtube kanalı hem de kendi adresi üzerinden. Haber ve incelemelerine değer verdiğim bir adres bu nedenle bu oluşumu takip eden diğer kullanıcıların, takipçilerin fikirleri benim adıma önemli.

Konumuza gelirsek malum yaz ayları geldi finaller bitti artık oyun oynama zamanı öyle değil mi ? :)
Ben de kendimce bi konfigürasyon hazırladım ve sizlerin fikirlerine sunuyorum eğer eksik gördüğünüz ya da değiştirilmesi gerken parçaların olduğunu düşündüğünüz alternatif fikirlerinizi benimle paylaşırsanız daha iyi bir sonuç alacağımı düşündüm.
Temel odağı 1080p'de bilgisayar oyunları olucak şekilde bir sistem oluşturma çabasındayım. Bütçem ise çok da fazla değil mâlum öğrencilik. En sevdiğim oyun tarzları MMORPG-FPS türü oyunlar. Genelde online olarak, başkalarıyla iletişime geçerek ve yeni arkadaşlıklar kurarak oyun oynamayı seviyorum. Bunu neden söyledin şimdi diye sorarsanız, amacım multiplayer odaklı özellikle grafik kartlarından daha çok kullanıcıların(diğer oyuncular) haraketlerini, hesaplanması ve buna bağlı işlemlerin hızlı gerçekleşmesi yönünden CPU'dan fazla kısıntı vermemek. Ve uzun ömürlü bir kullanım açısından overcloak imkanı. :)
Bunları sizinle paylaştıktan sonra aklımda ki sistemi sizlere sunayım ve eksiklerini beraber tartışalım.

Konfigürasyon

İşlemci
: Intel Skylake Core i5 6600K
Anakart: Gigabyte GA-Z170-D3H Intel Z170
Bellek: Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz Ram
Ekran Kartı: Sapphire R9 380X NITRO Dual-X OC 4GB 256Bit
UPS: SeaSonic M12II 620W Evo Edition 80+ Bronze Güç Kaynağı
HDD: WD 1TB Blue Serisi
SSD: Crucial BX200 240GB 540-490MB
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE
Kasa: Corsair Carbide Spec-02 Mid Tower Siyah ATX Kasa

Bu hali ile maliyeti ortalama 1100$ + KDV'ye tekabül ediyor yani 3700-3900 Türk lirası arasında bir yerlerde fiyatı. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. :)

Burdaki ekran kartını GTX 1070'e temsilen koydum. Sen 970 yerine 1070 al. Ama illaki 970 dersen Galax HOF yerine Gigabyte Xtreme Gaming alabilirsin. Onun dışında oyun için fazla gerekli olmayan İ7-6700 alabilirsin ama gereksiz. İstersen anakartı ledli alabilirsin şık durması için ama boşuna masraf. İstersen de 16GB RAM de takabilirsin. Bu kadar inşallah yardımcı olmuşumdur :) .

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-05-27-17-13-57.png
    Screenshot_2016-05-27-17-13-57.png
    149,3 KB · Görüntüleme: 193
Bütçen 4000 TL ise o fiyata topladığın sistemden çok daha iyisi toplanabilir. Artan paraya da SSD ekleyebilirsin veya bekleyip bu ekran kartını almak yerine GTX 1070 alabilirsin.

Ara Toplam3.160,72 TL
Toplam KDV568,93 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.729,65 TL
[TBODY] [/TBODY]

Dostum bir süre OC yapmadan kullanırsın sistemini o yüzden şimdilik işlemci soğutucusu almana gerek yok. Zaten ucuz bir parça sonradan her türlü alabilirsin zaten. SSD öyle

@Walker IV 'ın dediğine bakılırsa 6600k alıp o.c. yapıcağına i7 6700 al o.c. olmadan kullan diyor bu sayade uygun yollu bir soğutucu takarak, i5 6600k+Sıvı soğutma parasına i7 ile kullanırsın diyor ve mantıklı diyor bu konuyu araştırmak gerekli biraz bu bakımdan anakartı da daha uygun bir modelle değiştirebilirim.

@azaz326 r9 390x yerine Gtx 1070 beklenmeli usta sence fiyatlandırması eş değer olur mu r9 390x ile ?
Birde aslında istediğim polaris mimarisine sahip bir kartla sistem kurmak lâkin yaz sonuna doğru çıkacak söylentileri var koca yazı bir kartı bekleyerek geçirmekte istemem açıkcası.

Gtx 970 çok yeterli bir kart katılıyorum bu sistemede yakışacaktır ama fiyatı hala 1.300 lira çivarlarında Gtx 1070'in çıkış fiyatı hakkında bir fikrim yok şuanda bence beklenebilir 1070 eğer o seviyeye cıkacaksam. R9 380x'i makul kılan şu kampanya oldu aslında 970 parasına 620w bir güç kaynağıda veriliyor kampanyalı şekilde. Bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı