i5 6600K Skylake Sistem Toplama

Hocam o zaten bi işlemci parasına denk geliyor. En iyisi ben alayım bu sistemi yeni işlemciler çıktığı zaman (eğer ki çıkarsa) yeni anakart alayım. Ama bu seferki sağlam güzel bir anakart olacak. Şunuda yeri gelmişken sorayım, anakartı neden bu kadar önemli yapıyor skylake ?
O biraz stabil overclock performansiyla alakalı eğer daha hesaplı bir sistem isterseniz ve kullaniminiz oyun ağırlıklı olacaksa 6500,6600 islemci tercih edip işlemciden ve anakarttan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Güç tüketimi düşük hız aşırtmaya elverişli işlemciler oldu yeni seri işlemciler onun için ana kartın iyi olursa gayet stabil çalışan yüksek frekanslar elde edebilirsin ve bu ana kartlarda el ile ayar yapmaksızın otomatik hız aşırtma seçenekleri mevcut.

Anladım arkadaşlar. Üst seviye 1000 ₺'lik anakart alma planım aklıma yatmış durumda. @brltpc soğutucunu sattığını gördüm neden satıyorsun ki ? Şuanda onu kullandığını biliyorum kendi sisteminde. Arkadaşlar şuanlık H110 çipsetli en ucuz anakartı alıp kullanacam ve paramı biriktirdiğim zaman kimse tutmasın beni diyerek anakart almaya gidecem. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

ASUS Türkiye sonuna gaming yaz kirmiziya boya en iyisi sensin!
Google amcaya mı yazayım ? Ne dediğini anlamadım ama neyse çaktırma.:D

Anladım arkadaşlar. Üst seviye 1000 ₺'lik anakart alma planım aklıma yatmış durumda. @brltpc soğutucunu sattığını gördüm neden satıyorsun ki ? Şuanda onu kullandığını biliyorum kendi sisteminde. Arkadaşlar şuanlık H110 çipsetli en ucuz anakartı alıp kullanacam ve paramı biriktirdiğim zaman kimse tutmasın beni diyerek anakart almaya gidecem. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Google amcaya mı yazayım ? Ne dediğini anlamadım ama neyse çaktırma.:D
Sıvı soğutmaya geçeceğim tamamen heves soğutucum da problem yok.

Sıvı soğutmaya geçeceğim tamamen heves soğutucum da problem yok.
Sıvı soğutma sistemi güzel bende düşünüyorum bakalım.

Anakart tavsiyesi için @Recep Baltaş Abimizi buraya çağırmak istiyoruz. F/P ürünü anakart hangisidir ? Bide arkadaşlar bu işlemci anakartın üstündeki soket'e takılmıyor mu ? Takılıyor. Kapağı kapatıp içinde sıkıştırmıyoruz mu işlemciyi ? Sıkıştırıyoruz. Peki o zaman bu işlemci nasıl olurda soketin içinde yamuluyor bunu açıklayacak birisi var mı ?
Arkadaşlar bu soruma daha cevap veren kimse yok.:)

Sistemimin son hali budur. Sonrasında anakart yükseltilip sistem güle güle kullanılacak.:D Sistem uyumlu mu arkadaşlar ? Soğutucu'yu sormayın o konuda bilgim var bildiğim var.:)
image.jpeg

Son düzenleme:
Çarpan kilidi açık işlemci alıyorsun ama hız aşırtmaya uygun olmayan ana kart alıyorsun :confused: anlamıyorum seni.
Anlayamazsın zaten. Sana ben şöyle söyleyeyim, anakart sonra alacam demiştim. İşlemciye şimdilik OC yapılmayacak. Stock hızlarda bana yeter diye düşünüyorum. Yanlış birşey varsa düzelt. Herşeyi tek tek açıkladım ben.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı