İ5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır para biriktirdiğim fakat üniversite sınavları ve bütler yüzünden bir türlü alamadığım bilgisayarı sonunda alma fırsatı buldum. İnventus ile böyle bir sistem topladım ama yine de size de bir danışmak istedim. Benim kafama takılan tek soru sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih etsem nasıl olurdu? Sizin de bana tavsiye etmek veya eklemek istediğiniz bir şey var mıdır ?

Eğer siz de bana bu fiyata daha iyi bir sistem öneriniz varsa yazabilirsiniz.

Fiyat : 4723,18TL (KDV Dahil)

Adsız.jpg

Benim önerim 5000TL'ye bir sistem almanız olacaktır. Eğer bütçe 5000TL olursa aşağıdaki parçaları en ucuz sitelerden alırsanız en performanslı sistemi almış olursunuz.
MSI Z170 Gaming Pro, İ5 6600K, Akasa Venom Voodoo, Evga GTX980 Ti (Amazon'dan alın), Samsung 850 Evo 250GB, WD 1TB Black (Eğer bütçe kalmazsa Blue), Zalman Z11 Plus, High Power 750W 80+ PSU (Gelecekte SLI veya R9 295x2 gibi bir kart için), Corsair 8GB 2666MHz DDR4 XMP (Anakart güzelken XMP destekli bir RAM tadından yenmez)

Benim önerim 5000TL'ye bir sistem almanız olacaktır. Eğer bütçe 5000TL olursa aşağıdaki parçaları en ucuz sitelerden alırsanız en performanslı sistemi almış olursunuz.
MSI Z170 Gaming Pro, İ5 6600K, Akasa Venom Voodoo, Evga GTX980 Ti (Amazon'dan alın), Samsung 850 Evo 250GB, WD 1TB Black (Eğer bütçe kalmazsa Blue), Zalman Z11 Plus, High Power 750W 80+ PSU (Gelecekte SLI veya R9 295x2 gibi bir kart için), Corsair 8GB 2666MHz DDR4 XMP (Anakart güzelken XMP destekli bir RAM tadından yenmez)

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Alıcağım sistemin beni 2-3 sene parça değiştirmeden bir şekilde götürmesini istediğim için bütçemi 5000 TL'ye çıkarabilirim.Biraz araştırdıktan sonra soğutucuyu Noctua NH-U14S ile değiştirme kararı aldım çünkü aşarı bi overclock istemiyorum.Anakartı hem oyun ile birlikte verildiği için,hemde araştırmalarıma göre ileriye dönük bir sistem için iyi bir anakart olduğu için seçtim.Bu zamana kadar amazondan hiç alışverişim olmadı o yüzden biraz çekiniyorum yoksa Gtx 980 ti gerçekten çok iyi bir ekran kart.Söylediğin sisteme göre bir tane daha sistem paylaşıcağım.Teşekkürler.

Bir kaç araştırmadan sonra soğutma ile kasa uyumsuz olduğunu gördüm ve de yapılan yoruma göre sistemi biraz değiştirdim.Overclock fazla yapmayacağım için hava soğutma tercih ettim.Kasayıda hem pencereli olduğu için,hemde görüntüsü güzel olduğu için seçtim.15 Mart'a kadar bekliyip sistemi satın alıcam.Yorum yaparsanız sevinirim.Son hali bu şekilde;

Fiyat:4645,41TL

Adsız.jpg

235 tl ye iyi bir sıvı soğutucu alabilirsin. İmkanın varsa mutlaka al pişman olmazsın. GTX 970 alacağına aynı paraya Amazonda GTX980 alabilirsin +150 dolar daha vererek gtx 980ti ye çıkabilirsin. %20 gümrük vergisini hesap ederek al ayrıca

235 tl ye iyi bir sıvı soğutucu alabilirsin. İmkanın varsa mutlaka al pişman olmazsın. GTX 970 alacağına aynı paraya Amazonda GTX980 alabilirsin +150 dolar daha vererek gtx 980ti ye çıkabilirsin. %20 gümrük vergisini hesap ederek al ayrıca

Tam olarak fiyatını ve nasıl alıcağımı biraz anlatır mısın dostum.Hiç alışveriş yapmadığım için bilmiyorum.İnternette nasıl yapılacağını anlatıyolar ama 150 dolar gibi hep düşük miktarlar söylüyolar.Özeldende mesaj yollayabilirsin.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Alıcağım sistemin beni 2-3 sene parça değiştirmeden bir şekilde götürmesini istediğim için bütçemi 5000 TL'ye çıkarabilirim.Biraz araştırdıktan sonra soğutucuyu Noctua NH-U14S ile değiştirme kararı aldım çünkü aşarı bi overclock istemiyorum.Anakartı hem oyun ile birlikte verildiği için,hemde araştırmalarıma göre ileriye dönük bir sistem için iyi bir anakart olduğu için seçtim.Bu zamana kadar amazondan hiç alışverişim olmadı o yüzden biraz çekiniyorum yoksa Gtx 980 ti gerçekten çok iyi bir ekran kart.Söylediğin sisteme göre bir tane daha sistem paylaşıcağım.Teşekkürler.

Bir kaç araştırmadan sonra soğutma ile kasa uyumsuz olduğunu gördüm ve de yapılan yoruma göre sistemi biraz değiştirdim.Overclock fazla yapmayacağım için hava soğutma tercih ettim.Kasayıda hem pencereli olduğu için,hemde görüntüsü güzel olduğu için seçtim.15 Mart'a kadar bekliyip sistemi satın alıcam.Yorum yaparsanız sevinirim.Son hali bu şekilde;

Fiyat:4645,41TL

Eki Görüntüle 146856
Benim verdiğim sistem çok daha ileriye dönük. Bundan adınız gibi emin olabilirsiniz. Hem her hava soğutucu Skylake işlemcilerle sorunsuz çalışmıyor. Bazı soğutucular Skylake işlemcileri büküyor. Hem fiyat olarak ucuz olduğu için hem de performansı ve kasa dışından bakıldığındaki görüntüsü daha iyi olduğu için Akasa Venom Voodoo'yu tavsiye ederim.
Amazon konusunda asla çekinmeyin. GTX 970 SLI performansını tek ekran kartında yaşayıp 2100-2200TL'ye almak çok çok daha iyi bir seçim olacaktır.
Anakart konusunda mobil olduğumdan Krait'in özelliklerine bakamıyorum ama verdiğim anakartın 4 tane USB 3.1 girişi olması ve diğer özellikleri anakartı çok iyi ve geleceğe hazır kılıyor. Bence kesinlikle alınmalı. Eğer Krait daha iyiyse oyun hediyeli olduğundan onu alabilirsiniz. Bu arada bir tavsiye vermek isterim. Oyun, mouse gibi sonradan alınabilecek çevre birimsel şeyleri almak için sistemden asla kısmamalısınız yoksa kendinizden çok utanabilirsiniz (Örnek olarak ben.).
RAM ise benim verdiğim RAM'den 2 tane alırsanız çok daha performanslı çalışacaktır ve 5-10 sene sonra RAM sıkıntı yarattığında XMP ile RAM'lerin MHz değerini arttırabilirsiniz.
PSU'dan bahsedecek olursak PSU'nuz verdiğim PSU'dan güçsüz ancak neredeyse aynı fiyattalar. Benim önerdiğim PSU, Technopat Sistem Tavsiyeleri'nde yer alan PSU'dur ve bir çok Crossfire ve SLI'ı destekler (GTX 970 SLI-R9 380x CF).
Kasa olarak hoşlandıysanız Z11 Neo olabilir. 2'si arasında görünüş dışında pek fark yok.
SSD ise benim verdiğim SSD çok çok daha iyi. Samsung 850 Evo serisi, SSD serileri arasında f/p olarak en iyilerindendir.
Bu dediklerimi okursanız anlarsınız neden benim verdiğim gibi bir sistem almanız gerektiğini. Özellikle Amazon ile ilgili bir rehber sosyalde mevcut. Kesinlikle Amazon'dan almalısınız ekran kartını.

Tam olarak fiyatını ve nasıl alıcağımı biraz anlatır mısın dostum.Hiç alışveriş yapmadığım için bilmiyorum.İnternette nasıl yapılacağını anlatıyolar ama 150 dolar gibi hep düşük miktarlar söylüyolar.Özeldende mesaj yollayabilirsin.
Sosyalde özel mesaj atılamamaktadır. Sorununuzu yaşayan binlerce kişi olabilir. Herkes burası sayesinde bilgilerden faydalanmalı.
Sorunuza dönecek olursak arkadaş yanlış anlatmış. Şimdi Google'a "Evga GTX980 Ti Amazon" yaz. Sonra amazon.com adresli siteye gir. Sonra oradan fiyatı ve yanında yazan "Shipping & Deposit Files" ücreti yani kargo ve gümrük ücretlerine bakarak en ucuz GTX980 Ti'ı bulun. Sonra onu sepete ekleyin. Sonrasını ise rehberdeki gibi yapın. Ödeme ekranından önce sağda kargo gibi ücretlerle toplam sana ne kadara geldiği yazılır. Ancak ordaki parayı TR üzerinden görüntüleme. Çünkü Amazon kuru 3,09 zannediyor. Bu yüzden çok büyük bir meblağ ortaya çıkıyor. Ordaki parayı $ üzerinden görüntüleyin ve toplam kaç $'a denk geldiğine bakın ve internetteki para çevirici siteler sayesinde ne kadar TL ödeyeceğinizi öğrenin. Sonra da $ üzerinden ödemenizi yapın. Sonra da hayırlı olsun :). Merak etmeyin gümrükte kalmaz veya paranızı çalmazlar. Tamamen yasal ve doğal bir iş yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten çok yardımcı oldunuz.Son olarak Evga Gtx 980 ti yazınca baya bir seçenek çıktı.Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı