İ5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

iboxiboxibox

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 4 bin TL butcem var ve PC toplamayi düşünüyorum. Bir abim resimdeki sistemi topladi (sogutucuyu eklemedi ayriyeten alacagim icin) bu sistem nasil ya da 4000 TL'ye sizin onerileriniz nedir?

FB_IMG_1458076621801.jpg

4kya sistem.png

Benim tavsiyem bu eğer istersen rami 8 gb yapabilir ve ordan 100 tl kadar falan kar edebilirsin orası sana kalmış :) . Ama bence ram ihtiyacı giderek artıyor ve bilgisayarda chrome gibi deli gibi ram tüketen uygulamalar varken 8 az :D . Beğenirsin beğenmezsin sana kalmış :)

@Son Anka hocam size yapıcı yönde eleştirim olacak. Tavsiye ettiğiniz işlemci OC yapılabilen bir işlemci fakat anakart bunu desteklemiyor. K ibareli Skylake için Z serisi anakart seçilmelidir. Yani o işlemciye hakkını verecek bir anakart lazım. V300 serisi sıkıntılı bir SSD, Hyper x Fury olması daha sağlıklı olur ve başarılı bir SSD'dir. Güç kaynağı ile kasa bir olsaydı fiyat açısından daha makul olurdu. Tavsiye ettiğiniz Ekran kartı deseniz R9 390 ve 390x serisine göre daha düşük performanslı bir kart. HDD deseniz Black serisi çok abartı, Blue serisi 1TB yeterde artar bile. Dilerim sizede yardımcı olabilmişimdir.

@Son Anka hocam size yapıcı yönde eleştirim olacak. Tavsiye ettiğiniz işlemci OC yapılabilen bir işlemci fakat anakart bunu desteklemiyor. K ibareli Skylake için Z serisi anakart seçilmelidir. Yani o işlemciye hakkını verecek bir anakart lazım. V300 serisi sıkıntılı bir SSD, Hyper x Fury olması daha sağlıklı olur ve başarılı bir SSD'dir. Güç kaynağı ile kasa bir olsaydı fiyat açısından daha makul olurdu. Tavsiye ettiğiniz Ekran kartı deseniz R9 390 ve 390x serisine göre daha düşük performanslı bir kart. HDD deseniz Black serisi çok abartı, Blue serisi 1TB yeterde artar bile. Dilerim sizede yardımcı olabilmişimdir.

Nvidia mimarisinden 5-10 fps için şaşmam hocam ben :D . Hatalar olabilir ancak arkadaş 4000 Tl dediği için bazı şeylere yer vermedim tabi ki blue seçilipte bazı şeyler değiştirilerek 4150 gibi bir fiyata mal olabilir örneğin benim almak istediğim ve para durumum uygun olursa yaklaşık 4 ay sonra alacağım sistem bu

teknobiyotik kafamda ki sistem.png

Ben bunu alacağım örneğin bu sizin tavsiye ettiğiniz şeylere çok daha uygundur diye düşünüyorum bilgisiz değilim sistem konusunda ancak bütçe düşünce elden çok bişey gelmiyor :D . Birde bulmuşken sorayım bu anakarta wifi adaptör almalımıyım yoksa dahili olarak var mı ?

Son düzenleme:
Etağfirullah hocam bilgisiz olduğunuzu asla düşünmedim. O üründe malesef dahili yok hocam.

Sistem kafamda net ya bir wifi olayı için değiştirmiyeceğim gibi :D . Sağolasın genede bunu alırım gibi birde 1080p 21.5 inc monitör alırsam tamamdır uygun yollu 500 tl altı 21.5 inc 1080p 5ms monitör var mı bildiğin ? . Onada bir konu açıp sistemden biraz daha önce alsam daha bi iyi olur gibi :D . Bakalım daha vakit bol :p . İyi geceler sağolasın :D

Merhaba 4 bin TL butcem var ve PC toplamayi düşünüyorum. Bir abim resimdeki sistemi topladi (sogutucuyu eklemedi ayriyeten alacagim icin) bu sistem nasil ya da 4000 TL'ye sizin onerileriniz nedir?

Eki Görüntüle 148411

Sistem güzel ama bu bütçeyle 16GB RAM'den vaz geçip i7 işlemcili bir sistem de toplayabilirsiniz, ki sizin için daha iyi olur. Şuanda oyun için bir önemi yok ama ilerde ihtiyaç duyulması halinde 150 tl daha verip bir 8GB RAM daha ekleyebilirsiniz, ama işlemci değiştirmek o kadar kolay olmaz. Bu yüzden eğer overclock yapmayı düşünüyorsanız size bu sistemi tavsiye ederim:

4ki7OCG.JPG

Eğer overclock olmasada olur derseniz sıvı soğutuculu 16GB RAM'li uzun ömürlü şöyle bir sistem toplayabilirsiniz:

4ki7WC.JPG

@dgknovck R9 390X fazla ısınan ve enerji tüketen ama R9 390 'a göre oyunlarda çok bir performans farkı olmayan bir ekran kartı. Aradaki fiyat farkını ödemeye değmeyeceğine inanıyorum. Bknz. Daha önce kullananların da şikayet ettiğini duydum, bu yüzden tavsiye etmiyorum. Onun yerine Backplateli 1040MHz stock çekirdek hızı olan Sapphire R9 390 NITRO tercih edilmeli bence.

Eki Görüntüle 148417

Benim tavsiyem bu eğer istersen rami 8 gb yapabilir ve ordan 100 tl kadar falan kar edebilirsin orası sana kalmış :) . Ama bence ram ihtiyacı giderek artıyor ve bilgisayarda chrome gibi deli gibi ram tüketen uygulamalar varken 8 az :D . Beğenirsin beğenmezsin sana kalmış :)
Kesinlikle önermem ! GTX 970 sorunlu bir kart ilk çıktığında 980'e yakın performans veriyor diye bir şekilde kısmaları lazımdı onlarda Vram ile oynadılar kartta 4GB Vram var ama bazı yabancı sitele giderseniz görürsünüz dalga geçmek için kartı 4GB değilde 3.5+0.5 GB diye koyarlar çünkü öyle 3.5'i GDDR5 iken kalanı GDDR3 yani kart ne zaman 3.5GB'ti geçse fps de çok büyük oranda düşüşler olacak. Ve şuan ki oyunlara bakarsak seneye hadi olmadi bir sonraki seneye oyunlar 1080p'de bile 4GB'ye ulaşmış olacak o zaman işte ymyrni bir kart gerekecek... Umarım anlatabilmişimdir.
Ve diğer arkadaş benim önerim Asus Strix DC3 OC modeli dir çok kaliteli ve sağlam soğutmaya sahip gözleriniz kapalı bile alabilirsiniz.

Nvidia mimarisinden 5-10 fps için şaşmam hocam ben :D . Hatalar olabilir ancak arkadaş 4000 Tl dediği için bazı şeylere yer vermedim tabi ki blue seçilipte bazı şeyler değiştirilerek 4150 gibi bir fiyata mal olabilir örneğin benim almak istediğim ve para durumum uygun olursa yaklaşık 4 ay sonra alacağım sistem bu

Eki Görüntüle 148436

Ben bunu alacağım örneğin bu sizin tavsiye ettiğiniz şeylere çok daha uygundur diye düşünüyorum bilgisiz değilim sistem konusunda ancak bütçe düşünce elden çok bişey gelmiyor :D . Birde bulmuşken sorayım bu anakarta wifi adaptör almalımıyım yoksa dahili olarak var mı ?

Hocam 4 aydan önce Polaris ve pascal çoktan piyasada olur. Yani Gtx 970 o zaman için çöp denebilir. Zamanı geldiğinde diğer bileşenlerden kırılarak çok daha iyi bir kart alınabilir :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı