İ5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

@Tsugayu hocam öncelikle yaptığınız açıklamada hem fikiriz. Ben 390x'i genelde 4K ve 2K ya daha uygun gördüğüm için ileriye dönük bir ürün olarak tavsiyede bulunuyorum. Bugün sistem toplayan çoğu arkadaşların kasası ferrariyken, monitörü memur arabası konumunda. :) Vaziyet böyle olunca monitörün değişmeside kaçınılmaz oluyor. :) Artık herkes gamer monitör alma davasında olunca 4k ve 2k yatırım olarak daha iyi performans sağlayacağını düşündüğümden, 390x tavsiyede bulunuyorum. Sapphire R9 390 backplate 1080 p de yeterli bir kart artık arkadaş ihtiyaç ve amaca göre istediğini tercih eder. Bilgilendirme için teşekkürler. (y)

@Tsugayu hocam öncelikle yaptığınız açıklamada hem fikiriz. Ben 390x'i genelde 4K ve 2K ya daha uygun gördüğüm için ileriye dönük bir ürün olarak tavsiyede bulunuyorum. Bugün sistem toplayan çoğu arkadaşların kasası ferrariyken, monitörü memur arabası konumunda. :) Vaziyet böyle olunca monitörün değişmeside kaçınılmaz oluyor. :) Artık herkes gamer monitör alma davasında olunca 4k ve 2k yatırım olarak daha iyi performans sağlayacağını düşündüğümden, 390x tavsiyede bulunuyorum. Sapphire R9 390 backplate 1080 p de yeterli bir kart artık arkadaş ihtiyaç ve amaca göre istediğini tercih eder. Bilgilendirme için teşekkürler. (y)
Ben nedense hala 1080p sonmuş gibi düşünüyorum, o yüzden 390X'ler, 980'ler, TitanX'ler, Fury X'ler falan gereksizmiş gibi geliyor :D Belkide 1080p üstü monitör hiç al(a)mayacağımdan olabilir bence bu da çok net (belkide gözüm bozuktur) :D Ama eğer dediğiniz gibi daha yüksek çözünürlük düşünülüyorsa FPS'ler arasındaki fark artacaktır.

Bana tavsiye veren olmuş gtx970 ile ilgili :D . 4 aya kadar dediğiniz şeyler çıkacak ama ne fark eder benim bütçem ortada herkes zengin değil :D . Ayrıca işlemciden vs kısarsın daha iyi bir kart alırsın demişsiniz ben işlemciden kısamam youtuberlık + yayıncılık yapıyorum yoksa neden 16gb ram alayım render için alıyorum :D . Ve son olarak gelelim amd ekran kartı olayına amd hiç sevmedim hiçte sevemeyeceğim ne yazık ki 3.5gb diyorsunuz ama 3.5 gb değil 4 gb sadece bir kısmı yavaş çalışıyor :D . Nvidia mimarisini tercih etmekten vazgeçeceğimi pek sanmıyorum. Aynı bedeli ödeyerek alınann amd kartla arasında oyundan oyuna değişen 10 fps gibi bir fark var ki bazı oyunlarda gtx970 bile geçebiliyor :D . Shadowplay + sürekli güncel sürücülerde cabası :D . Öneriler için sağolun ama benim alacağım sistem bu olacak gibi en fazla anakart yada kasa falan değişirim ama maddi olarak sınırım bu birde 1080 5ms 400 tlye falan bir monitör alırım herkesin oluru başka maddi olarak :) . Ayrıca konuda öneri isteyen esas arkadaş ben değildim :D :D :D

Bana tavsiye veren olmuş gtx970 ile ilgili :D . 4 aya kadar dediğiniz şeyler çıkacak ama ne fark eder benim bütçem ortada herkes zengin değil :D . Ayrıca işlemciden vs kısarsın daha iyi bir kart alırsın demişsiniz ben işlemciden kısamam youtuberlık + yayıncılık yapıyorum yoksa neden 16gb ram alayım render için alıyorum :D . Ve son olarak gelelim amd ekran kartı olayına amd hiç sevmedim hiçte sevemeyeceğim ne yazık ki 3.5gb diyorsunuz ama 3.5 gb değil 4 gb sadece bir kısmı yavaş çalışıyor :D . Nvidia mimarisini tercih etmekten vazgeçeceğimi pek sanmıyorum. Aynı bedeli ödeyerek alınann amd kartla arasında oyundan oyuna değişen 10 fps gibi bir fark var ki bazı oyunlarda gtx970 bile geçebiliyor :D . Shadowplay + sürekli güncel sürücülerde cabası :D . Öneriler için sağolun ama benim alacağım sistem bu olacak gibi en fazla anakart yada kasa falan değişirim ama maddi olarak sınırım bu birde 1080 5ms 400 tlye falan bir monitör alırım herkesin oluru başka maddi olarak :) . Ayrıca konuda öneri isteyen esas arkadaş ben değildim :D :D :D
Ben öneri istedim bana yardımcı olmadilar neredeyse

Ben öneri istedim bana yardımcı olmadilar neredeyse

Aslında olduk hocam :D . Ama bana yönelenlerde olmuş nedense :p . Ben kendi toplacağım sistemi önerdim sana ondan rami 8'e düşürür ve wd black yerine wd blue alırsan 4000tl falan olur.

Yok illa amd olucak diyorsanda senin ilk attığın sistem iyiydi o açıdan düşününce anakart asus yerine benim önerdiğim msi olanıda alabilirsin mesela sana kalmış :D . Ancak oc yapacağım diyorsan asus daya iyi diye biliyorum ben.

Benim sana tavsiyem bu sistem olur her ne kadar bir çok kişi gtx970'i sevmesede iş performansa gelince gtx970 amd rakiplerine göre daha stabil fps'i düşük olan oyunlarda bile amd rakiplerine göre avarage fps değerleri daha düzgün ve nvidia mimariside bence kesinlikle bir artı diye düşünüyorum sana kalmış istersen yerine r9 390 alabilirsin :)

teknobiyotik kafamda ki sistem asus anakartlı.png

@dgknovck hocam size sormak istediğim bir şey daha var benim aklıma gelmişken benim için ses kartı kalitesi ve uzun ömürlü olması önemli 3 anakart arasında kaldım sizce i5 6600k + Gtx 970 için en uygun olan hangisi olur ? . MSI Z170A GAMING M5, asus z170 pro gaming, Msi z170a gaming pro mu bu iki yönden hangisi benim içi daha iyi bir seçim olabilir ? :) . Anakart seçiminden pek anladığım söylenemez :(

Son düzenleme:
Hocam ses deneyimi senin için önemli ise tercihlerinin hepsini bir kenarı koy. :)

Hem ses kalitesi hem ses bileşenlerinin kalitesi hem kartın baştan aşağı kendi kalitesi derken aradığınız kart aşağıdaki kart oluyor. :) Tercihini bu karttan yana yaparsan aradıklarını bulursun. :)

Gigabyte Z170X Gaming 5 Intel Z170 1151 Soket DDR4 3466MHz Sata 3.0 Usb 3.1 ATX Anakart (GA-Z170X-GAMING-5)

Hocam buda çok pahalı yahu sistemi bunla toplarsam monitöre sadece 300 tl kalır :( . Şu anda 400 falan artıyor anakart 600 olduğu için :D . Birde ben hiç Gigabyte kullanmadım. Bilemedim şimdi ses kalitesi iyiymiş ama :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı