i5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

Bandow

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi. Bir aksilik çıkmazsa bir sonraki pazar gününe kadar toplayacağım sistemin bileşenleri bunlar. SSD ve HDD olarak mevcut olanları kullanmayı planlıyorum. Elimde 120 GB SSD ve 500 GB HDD var. Depolama konusunda sıkıntı çekmiyorum, yeterli geliyorlar. Kasa olarak elimde Dark Optimus Mid Tower ATX Kasa bulunmakta. Monitör olarak da elimdeki monitör eski olduğundan BenQ XL2430T 144hz 1ms 1080p monitörünü almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak MSI GTX 1070 Gaming X 8G modelini ilerleyen aylarda alana kadar şu anda kullandığım HD6670 GDDR5 ekran kartıyla idare edeceğim. RAM'leri de ileride bir tane 8GB modül daha alarak ikili çalıştırmayı düşünüyorum. Sizin bu bileşenler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

i5 6600K Tabanlı Sistem.jpg

İsterseniz işlemciyi i7 6700 yapıp anakartı kısıp, soğutucuyu da çıkarabilirsiniz, hem kar etmiş olursunuz hem de daha fazla performans alırsınız işlemciden.

Şimdi seçimleriniz gayet güzel overclock yapacağınızı umarak Soğutucu aldığınızı görüyorum. Sistem belleği 16 gb çıkarın muhakkak fakat 8 yeterli şimdilik. Depolama olarak da kullandığınız 500 gb hdd idare olarak kalsın fakat en kısa sürede yeni 1 TB HDD eklemeyi unutmayın. Grafik kartını da bütçenize göre yüksek tutmaya çalışın yenileyin. Düşünce olarak güzel. Hayırlı olsun.

@YiğitAli Dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda overclock yapmayı düşünüyorum. Hem de benim bildiğim 6600K dan stok soğutucu çıkmıyor. GPU'yu bahsettiğim üzere Fiyat/Performans açısından GTX 1070 düşünüyorum. İmkanlar el verirse bir GTX 1080 neden olmasın? :)

İsterseniz işlemciyi i7 6700 yapıp anakartı kısıp, soğutucuyu da çıkarabilirsiniz, hem kar etmiş olursunuz hem de daha fazla performans alırsınız işlemciden.
Amacım ileriye dönük bileşenler almak. Bu anakart yerine fiyat uygunluğundan MSI Z170A Gaming Pro Carbon modelini de düşünmedim değil açıkcası. Böylece i7 6700 de alabilirim. Ama overclock yapmayı planlıyorum. Dediğinizi göz önünde bulunduracağım :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı