i5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

@YiğitAli Dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda overclock yapmayı düşünüyorum. Hem de benim bildiğim 6600K dan stok soğutucu çıkmıyor. GPU'yu bahsettiğim üzere Fiyat/Performans açısından GTX 1070 düşünüyorum. İmkanlar el verirse bir GTX 1080 neden olmasın? :)

Güzel bir düşünce yeni nesil ekran kartların incelemelerini Recep Baltaş ve Ali Güngör yapıyorlar. Benim gözlemlediğim kadarı ile GTX 1080 beklenilenden daha iyi bir ekran kartı. Eğer alabiliyorsanız 1070 veya 1080 bu iki ekran kartından birini almanızı tavsiye ederim. Uzun bir süre isteklerinizi karşılayacaktır. Overclock yaparken de dikkatli olmalısınız aşama aşama deneyerek ve sabırlı olursanız istediğiniz performansı alabilirsiniz.

anakartı z170 m3, güç kaynağınıda high power 750W astro lite gold alırsanız 300-400tl cebinize kalabilir, kalitedende ödün vermemiş olursunuz. Birde VATAN bilgisayar cidden pahalı .

birde recep baltaş ın yeni gtx 1070- 1080 ekran kartları incelemesinde bu ekran kartlarının 1080p de 900 serisi muadil ekran kartları ile aynı fps yi verdiğini gördük, 1000 serisi ekran kartı alıcaksanız monitörünüzüde 4k bir monitörle değiştirmeniz uygun olacaktır.

Ciddi değilsinizdir umarım.
Bence çok ciddi görünüyor.

Sistemin amacı nedir? Oyun oynamak mı, oyunsa kaç çözünürlükte? Eğer 1080p için ise RX 480'ler çok iyi onların test videolarını bekleyebilirsin. Ram konusunda çok titiz olmaya gerek varmı acaba, Corsair yada Kingston falan alabilirsin. İşlemci özellikle çok iyi bende satın aldım ama diğer parcaları henüz toplayamadığımdan çalıştıramıyorum :)

anakartı z170 m3, güç kaynağınıda high power 750W astro lite gold alırsanız 300-400tl cebinize kalabilir, kalitedende ödün vermemiş olursunuz. Birde VATAN bilgisayar cidden pahalı .

birde recep baltaş ın yeni gtx 1070- 1080 ekran kartları incelemesinde bu ekran kartlarının 1080p de 900 serisi muadil ekran kartları ile aynı fps yi verdiğini gördük, 1000 serisi ekran kartı alıcaksanız monitörünüzüde 4k bir monitörle değiştirmeniz uygun olacaktır.
Açıkcası gidip 60Hz 5Ms 2K veya 4K monitör alma fikrinde değilim. 2K olup da 144hz olan monitörlerin fiyatları bana biraz tuzlu geldi. Ben de ekonomik olsun diye 1080p monitor tercihi yaptım. Daha çok FPS oyunlar oynuyorum. Anakart ve PSU hakkındaki tavsiyelerinizi de göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler yorumunuz için. :)

Bence çok ciddi görünüyor.

Sistemin amacı nedir? Oyun oynamak mı, oyunsa kaç çözünürlükte? Eğer 1080p için ise RX 480'ler çok iyi onların test videolarını bekleyebilirsin. Ram konusunda çok titiz olmaya gerek varmı acaba, Corsair yada Kingston falan alabilirsin. İşlemci özellikle çok iyi bende satın aldım ama diğer parcaları henüz toplayamadığımdan çalıştıramıyorum :)
Sistemin asıl amacı oyun. Çözünürlük olarak 1080p ya da 2K düşünüyorum. Ama 2K monitörler fiyat açısından biraz tuzlu gibi geldi. RAM olarak Kingston Savage modelini düşünüyorum. Titiz olmaktan kastınız acaba nedir?

Bugün bileşenleri almış bulunmaktayım. 1080p monitör almak yerine ileride 2K monitör almaya karar verdiğim için i5 6600K yerine i7 6700K ile, Kingston Savage 8GB DDR4 3000Mhz Tek Modül RAM yerine ise Corsair Vengeance 16GB(2x8) DDR4 3000Mhz RAM'ler ile karar kıldım. Prime95 ile işlemciyi yaklaşık 30dk %100 kullanımda çalıştırdım. Cooler Master Hyper 412 PWM soğutucu ile birlikte 25.-30. dakikalar arası 80-85 dereceyi gördü. Hızı da %100 kullanımda 4.17Ghz ye kadar çıktı. Normal kullanımda 35-55 derece arası oynama halinde. CPU ve PSU dışındaki aldığım bileşenler konuda belirttiklerim ile aynı. Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı