Çözüldü İ5 6600K Tabanlı Sistemde Kendini Kapatma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, sistem hakkında birçok sorunu çözdüm, sonunda yeni bir sorun ile daha karşılaştım.
Sistemin açılışında herhangi bir sorun yok fakat Rust oyununa girmeyi denediğimde server'a giriş kısmında sistem kendini tamamen kapatıyor, elektrik kesilmesi gibi düşünebilirsiniz. Aynı sorun MSI'nin Gaming App uygulamasına girerken de oluyor. Naruto UNS 3 oyununa girdiğimde ise sorunsuz bir şekilde uzun süre oynayabiliyorum. Sadece oyunlar ile sınırlı değil. Steam'den oyun yedeklerken, yedekleri geri yüklerken de aynı sorun oluyor. Sistem bileşenleri şu şekilde ;

• İşlemci : Intel i5 6600K
  • Anakart : Msi Z170A Gaming Pro Carbon
  • Gpu : Msi R9 390
  • Ram : Kingston HyperX Fury Black 4x4Gb 2666Mhz
  • Soğutucu: Deep Cool Captain 240 White
  • Kasa : Corsair Carbide 400C
  • Psu : Xigmatek Vector S 750 ve Ocz Modstream Pro 750

Denediğim çözüm yöntemleri ;

• Farklı bir güç kaynağı kullanıldı.
  • Farklı bir RAM kullanıldı.
  • Farklı bir SSD ve HDD kullanıldı.
  • Sıcaklıktan olma ihtimaline karşı sıcaklık kontrolleri yapılarak işlem yapıldı. Herhangi bir ısınma yok.
  • Windows 10'dan Windows 8.1'e düşürüldü.
  • Ekran kartlı ve ekran kartsız olarak denendi.
@JaroxJamaica @samet67671 @Recep Baltaş @Ali Güngör

Çözüm
Daha önceki konunuzu da göze alarak, ben anakartta arıza olduğunu düşünüyorum. Bunun mantıklı bir açıklaması yok başka. PSU'nun çok nadir de olsa uyum sağlamadığına şahit oldum ama sizinkisi çok farklı.
Daha önceki konunuzu da göze alarak, ben anakartta arıza olduğunu düşünüyorum. Bunun mantıklı bir açıklaması yok başka. PSU'nun çok nadir de olsa uyum sağlamadığına şahit oldum ama sizinkisi çok farklı.

Çözüm
Aslına bakarsanız benimde görüşüm o yönde. PSU, GPU, SSD ve RAM'ı dahil etmediğinizde geriye bir tek işlemci ve anakart kalıyor. Asıl sorun anakartı sıfır almış olmam ve sorun benden mi kaynaklı yoksa bu şekilde mi geldi bilgim yok. :(

@JaroxJamaica İşlemcinin bu tür bir olaya sebep olmuş olma ihtimali varmı ?

CPU ayaklarına değmiş bir termal macun kısa devre yaptırırsa belli sorunlara sebep olabiliyor. Buna şahit oldum. Sistemde kısa devre yoksa eğer sorun anakart gibi geliyor bana. Yani bu iki parçayı değiştirip bir denemeniz gerek. CPU kolay. Önce onu deneyin isterseniz ama nasıl temin edeceksiniz bu parçaları, bilmiyorum.

Bir kaç adet işlemci var da işte 1151 chipset yok malesef, aynı şekilde anakartta yok. CPU'da bir sorun olsaydı şayet sistem kurulması, oyun açılması vs mümkün olur muydu ?

Elektronik işi bu belli olmaz ama bence anakartla alakalıdır. Sorun %25 işlemci %65 anakartta gibi duruyor. Belkide tüm parçalar sağlamdır ancak bir araya gelince uyum sorunu çıkarıyordur. Aslında kapanma anında sistemde ne olduğunu kaydeden bir program olsa anlaşılır neyden kapandığı.
İşlemcinin aşırı yüklenmesiyle arasında bir ilişki yok değil mi? Sistemi %95 kullanan bir programda ve Overclock ve downclock yaparak deneyin.

Elektronik işi bu belli olmaz ama bence anakartla alakalıdır. Sorun %25 işlemci %65 anakartta gibi duruyor. Belkide tüm parçalar sağlamdır ancak bir araya gelince uyum sorunu çıkarıyordur. Aslında kapanma anında sistemde ne olduğunu kaydeden bir program olsa anlaşılır neyden kapandığı.
İşlemcinin aşırı yüklenmesiyle arasında bir ilişki yok değil mi? Sistemi %95 kullanan bir programda ve Overclock ve downclock yaparak deneyin.
Bahsettiğiniz bu kayıt programının ismi nedir ? Biliyorsanız şayet çok faydası olur, sorunun ne olduğunu anlama imkanımız olur en azından. Dediğiniz şeyi deneyeceğim, öyle bir programı bulmakta şimdi sıra. :)

Aslında öyle bir program bilmiyorum ancak eğer öyle bir şey varsa çok işinize yarar diye söyledim. Belki bu yazımı görüp bilen biri önerir mantığıyla yaklaştım.

Aslında öyle bir program bilmiyorum ancak eğer öyle bir şey varsa çok işinize yarar diye söyledim. Belki bu yazımı görüp bilen biri önerir mantığıyla yaklaştım.
Anladım, ilginiz için teşekkür ederim. Umarım bilen birisi çıkar. Bu arada az önce sistem boşta iken durduk yere tekrardan kapandı. İşlemcinin yük altına girmesi ile de alakası olmadığını anlamış oldum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı