i5-6600K ve CM Hyper T4 Yükte Yüksek Sıcaklık

FeelFree

Kilopat
Katılım
20 Mart 2017
Mesajlar
40
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Editör
i5-6600k ve Asus Z170-A ikilisini kullanmaktayım. Mevcut H80i GT soğutucum bir şekilde yüksek sıcaklıklar üretiyordu. Montajı defalarca yapıldı fakat çözüme ulaşmadı. Sonrasında Hyper T4 aldım, takriben 6 aydır kullanıyorum. Fakat Prime95 ile teste başladığımda birkaç dakika içerisinde 90 derecenin üzerine çıkıyor bir süre sonra da throttle yapıyor. Montajda sıkıntı yok, termal macun değişti, kasa içi soğutma mükemmel denebilecek düzeyde. Oyunlar yahut başka bir esnada sıkıntı yaşamıyorum. Prime95 ile test yaptığımda bu durum ortaya çıkıyor ama oyunlar tüm çekirdeklere prime kadar yük bindirmediğinden büyük ihtimalle CPU'ya yüklenen bir oyunda da benzer sonuçlar ortaya çıkar. Buna sebebiyet veren ne olabilir?
 
İşlemcinin üzerine yazılımsal olarak bir yük biniyor olmalı. Donanım olarak sorun olamaz, parçalarınız dört dörtlük. Montajı, termal macunu iyi yaptığınızı ve sürdüğünüzü düşünerek.
 
Prime95 ile bu durumla karşılaşıyorum, oyunlarda azami 80 derece görüyorum, fan devri de ortalama düzeylerde. Fps düşüşü ve benzeri bir durum da yok.

Bir yandan soğutucu işlemciye tam basmıyor mu diye düşünüyorum, obsesif bir adam için işkence bu olayların bütünü.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı