I5 6600K ve GTX 970 Sistem Masaya Çarpınca Kapanma Sorunu

Closery

Megapat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Front-end Developer
Merhabalar,
Masaya çarpınca bilgisayarım kapanıyor. Kasa, masanın üstünde duruyor.

Detaylara gelirsek;
Öncelikle sistemim şu şekilde;
  • i5-6600k
  • Cooler Master Seidon 120v V2 Sıvı Soğutma
  • MSI GTX 970
  • MSI Z170 Gaming M3
  • Aerocool KCAS600 600w 80+ Bronze Güç Kaynağı
  • 8 GB DDR4 2666 MHz RAM
(Yeni bir SSD aldım ve üzerine temiz Windows 10 1803 kurdum ve orjinal kullanıyorum. Daha sisteme herhangi bir yazılım bile yüklemedim.)

Kapanmadan önce bilgisayar 5-10 saniye kadar donuyor ve kendini yeniden başlatıyor.
Şimdi işin ilginci, bazen donduğunda sadece görüntü donuyor ama sistem işlemeye devam ediyor. Mesela bir video açıksa sesi gelmeye devam ediyor ama bazen direkt sistem kitleniyor, görüntü donuyor ve ses "dırrrr" yapmaya başlıyor.

Şimdi sadece sistem kitlense sorun işlemcide diyeceğim veya sadece görüntü donsa sistem çalışmaya devam etse, ekran kartı diyeceğim ama ikisi de oluyor ara ara.
1-2 gün içinde boş vakit bulursam, tüm sistemi söküp tekrar takmayı düşünüyorum ama 2 senedir sorunsuz işleyen sistem neden şu anda bu şekilde ve ne buna sebep oluyor anlam veremiyorum.
(Sistemi de oldukça düzgün ve temiz bir şekilde kurmuştum.)

Sorunun ısı olmadığına 100% eminim. Isı değerlerini sürekli kontrol ettim. Saatlerce oyun oynadığımda bile 65 dereceyi geçmiyor. Ne ekran kartı, ne de işlemci ki zaten sorun sistem boştayken bile olabiliyor.

Lütfen yardımcı olun şu sorunu bir çözelim
İyi günler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşiniz ya da komşu çocuğu bilgisayarınıza güçlü bir darbe vurdu ise güç kablolarını, PCI-E slotunu, ve sata kablolarını kontrol etmeyi deneyin. (Benim başıma geldi sata kablosu gevşemişti ve ara sıra çalışıp birdenbire temassızlık yapıyordu.) ancak bana anakartından bağlantı kablosunda ya da anakartından kendisinde bir sorun var gibi geldi.

Evde kimse bilgisayara zarar vermiş olamaz. Kasaya dahi kimse ellemez. Sata kablosunda sorun olma ihtimalide yok çünkü geçenlerde yeni bir SSD, farklı bir sata kablosu ve farklı bir slot kullandım. Umarım anakartta bir sorun çıkmaz ya :/
Güncelleme: Tüm sistemi söktüm ve yeniden kurdum.
(Hatta bu işi yaparken temizlik yapayım dedim yanlışlıkla peçete işlemci yuvası pinlerini yamulttu, resmi servise falan verdim neyse ki halloldu.)

Şuan için masaya bilerek vuruyorum ve bir sorun yok gibi ama bakalım bir kaç gün daha olmazsa çözmüşümdür sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…