i5 6600k vs i5 7600

gcevik

Megapat
Daha fazla  
I5 6600k ya da 7600 islemci alicam. Fiyatlarda malum birbirine yakin. Hangisini almam mantikli?

Anakartim MSI h100 vd
Ekran kartim asus RX 460 2GB oc

Not: Anakarti MSI bazooka yapabilirim ya da tavsiye anakart alabilirim. Anakart limitim 400 TL.

Sen ne yapacaksın bu sistemle. İ5 fazla rx 460' a. Render falan yapacaksan i5 6600k ama overclock etmek için anakartı da değistirmen gerekiyor.

İki işlemcide işini görür ilerinde ekran kartını değiştirir yükseltirim diyorsan 7600 yapacağın sistem iyileştirmeleri ve güncellemeleri açısında daha uzun vadeli olacaktır. Ancak ben oc yapacağım diyorsan 6600K tercih etmelisin, fakat anakartın overclock desteklemediği için anakartını da değiştirmen gerekecektir.

1.png

Anakart olarak ASUS Prime B250M-K yada Gigabyte GA-B250M-D3H alabilirsin 400TL'ye. Benim tavisye Gigabyte olur 4 RAM slotu olduğu için.

Normalde i5 6600k ama OC yapabilmeniz için anakartınızı Z170 yapmanız gerekiyor. Onlarda biraz pahalı 550 den başlıyor. Artı soğutucu almanız gerekiyor. Yaptınız diyelim bu seferde ekran kartınız çok düşük kalır. Oyun performansı kötü olur ama güzel sistem olur. Eğer işlemci almadıysanız g4560 alın.

Son düzenleme:
Ceza aldigimdan yazamadim elimde g4400 var bu islemci gta v de dar bogaz yapiyor g4560 cok buyuk fark varmi oyun performanslarinda bu islemciyi g4560 i aldikdan sonra husran olur diyede korkuyorum

G4400 ile G4560 arasında çok fark var ve bu modelde Hyper Threading özelliği olması bir avantaj. G4560, İ5 modellerinin yerini tutamaz, İ3 modellerine de yakın. Elindeki ekran kartı bu işlemciyi de zorlayacak cinsten değil. G4560 işini görür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı