i5 661 Sistem Metin 2'de Kasma ve Isınma Sorunu

EdaYilmaz

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2016
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Öncelikle merhabalar. Bilgisayar bağımlısı bir kızım :D Oyun oynamayı çok seviyorum. Neyse konumuz bu değil. Ben fazla basit oyun oynamam aslında ancak oynuyabilecek oyunum yoktu Metin2 oynuyorum :D Sistem özelliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum ama Metin2 gibi bir oyunda işlemci 104 derece, ekran kartı 84 derece çok fazla bir sıcaklılığa sahip ayriyeten sadece bu 10 dakika önce falan girdim bilgisayara 10 dakikada bu şekilde oluyor. CPU'nun en fazla 105'e çıktığını gördüm GPU'nun ise 90'a çıktığını gördüm en fazla. Ama bu beni çok rahatsız ediyor yanacakmış gibi geliyor bilgisayarı bütçemiz çok olmadığından 2. el aldık.

GTA 5 gibi oyunlarda normal seçeneklerinde 1360 çözünürlüğünde 20-30-40 FPS dolanıyor ara sıra müthiş bir akıcılığa sahip olup 60 FPS oluyor ama sadece 2 3 dakikalık :D Ara sırada çok düşüyor 20, 10 ve hatta 5'e kadar düşüyor. :D Gerçekten bana inanılmaz kötü geliyor. Bilmiyorum bilgisayardamı sıkıntı var işlemcisi kötü diye biliyorum ama para yok :D Yapabileceğim oyunları fazla kastırmayacak ayarlar var mı programlar falan ne biliyim yani kasmasını istemiyorum hiç hoşuma gitmiyor. Metin2 gibi bir oyunda 26 FPS almak çok garip hele böyle bir ekran kartıyla. Neyse benim bildiğim her şeyi anlattım inşallah bana yardımcı olursunuz. Sistem özelliklerim fotoğrafta oyun performansı fotoğrafta. İyi günler.

NOT: Sansürlediğim yerler var ne anlam taşıdığını bilmiyordum ama sansürliyeyim ne olur ne olmaz dedim lazım ise atarım fotoğraflarını tekrardan.
NOT2: Kasamın fotoğrafınıda koydum isterseniz içini açıp fotoğrafını atabilirim kasamın markası NAGAS fotoğraftaki kasa bana ait değildir internetten buldum.

AİDA64 Extreme programıyla yapmıs oldugum test buyrun sizde bakın.


Eda'nın Resimleri 2495.jpg
bir.jpg
ikinci.png
kasa.jpg
dereceler.jpg
 
Yav tamam güzel oynuyorum yollarda sıkıntı çıkmıyor artık ama oyun kendi kendine çalışmayı durdurdu diyip programı sonlandırıyor ne yapıcam

:( 40 45 fps ye geri döndüm :D DirectX sürümünü 10.1 e düşürdüğümde böyle sorunlar olmuyordu tekrar düşüriyim mi sizce ? ne gibi zararı olabilir

Değerler ve FPS gözüküyor burada bakmak isteyen arkadaş bakabilir.

buyrun


40fps.jpg
 
Arkada açık program varsa onları kapatın msaa ayarını x4 yapın bu ayar cpu kullanımını azaltacaktır.Bu ayardan sonra kasarsa bu ayarı değil diğer ayarlardan birini kısabilirsiniz.Bu ayarlardan sonra tekrar fotoğraf atabilir misiniz?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı