İ5 7300HQ ve GTX 1050 Darboğaz Sorunu

Brkctn54

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Genel olarak PUBG ve CS:GO oynuyorum. İşlemcimin gücü PUBG'de 1050'ye yetmiyor. Kullanım olarak sürekli %100'de oluyor. Ekran kartı kullanımı ise 80-99 arasında gelip gidiyor. İşlemci normal kullanımda 3.5 GHz'e yakın çalışıyor fakat oyunlara girdiğim zaman kendini 2.5 GHz'e downclock yapıyor. Bazen 3.1 GHz'e çıkıp tekrar düşüyor. Format attım servise yolladım ama nafile. Aynı model laptop kız arkadaşımda var. Onun işlemcisi 3.1 GHz'de kendini sabitliyor ve hiç düşme olmuyor. Ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.
Ekleme: İşlemci %100 olduğunda mouse donarak hareket ediyor. Sağa sola hareket ettirdiğimde donarak gidiyor ve asıl bu sinir ediyor beni :(
  • Monster Abra A5 v12.1
  • i5 7300HQ
  • GTX 1050 4 GB
  • 1 TB 5400 rpm harddisk
  • 256 GB SSD
-

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde oyunlarda veya işlemciye yük bindirecek durumlarda GHz düşmesi yerine çıkması veya sabit kalması gerekir. Sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz.

Oyunlarda 60 derece civarında geziyor.
Monster servisine yolladım sıkıntı bulunamadı diyorlar fakat aynı laptop daha fazla performans veriyor çok saçma

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı