I5-7300HQ ve GTX 1050 düsük performans

İşletim sistemi
Windows 10

DeLiYuReK01

Hectopat
Merhaba, oyun oynarken bilgisayarımın yeterince performans göstermediğini düşünmekteyim. GTX 1050, 8 GB RAM, I5-7300HQ işlemciye sahibim. Oyun oynarken bilgisayarım ısınmıyor. İnternetten aynı sisteme sahip insanların test videolarını izlediğimde benden daha yüksek performans aldıklarını ve daha akıcı oynadıklarını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? CPU Hot Tester Pro Full ile işlemcimi kontrol ettim. Bir sıkıntı yok, ayrıca bellek tanılama aracı ile RAM kontrolü yaptım. Orada da bir sıkıntı çıkmadı. Bilgisayarımı yüksek performans moduna kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba ekran kartınız güçlü değil fazla performans alamazsınız bunu belirtiyeyim. Hangi oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS aldığınızı yazabilirmisiniz? Onun dışında ekran kartınızı günceleyin. Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA Ardından NVIDIA denetim masasına gelip oynadığınız oyunu yüksek performanslı NVIDIA olarak işaretleyin. Ondan sonra lütfen bana ekran kartı ve işlemci kullanımını yazın ve ısı değerlerinizi söyleyin ısınmıyor diyerek olmuyor bu işler :)

Öncelikle merhaba ekran kartınız güçlü değil fazla performans alamazsınız bunu belirtiyeyim. Hangi oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS aldığınızı yazabilirmisiniz? Onun dışında ekran kartınızı günceleyin. Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA Ardından NVIDIA denetim masasına gelip oynadığınız oyunu yüksek performanslı NVIDIA olarak işaretleyin. Ondan sonra lütfen bana ekran kartı ve işlemci kullanımını yazın ve ısı değerlerinizi söyleyin ısınmıyor diyerek olmuyor bu işler :)
İzlediğim performans videoları benim sistemimle tamemen aynı. The forest oynarken mesela videoda düşük grafik ayarlarında 60 FPS alıyor ve akıcı bir şekilde oynuyor. Bende ise, aynı ayarlarda kasmalar ve takılmalar oluyor. Eve gittiğim zaman değerleri size atarım. Önerdiğiniz bir uygulama var mı?

İzlediğim performans videoları benim sistemimle tamemen aynı. The forest oynarken mesela videoda düşük grafik ayarlarında 60 FPS alıyor ve akıcı bir şekilde oynuyor. Bende ise, aynı ayarlarda kasmalar ve takılmalar oluyor. Eve gittiğim zaman değerleri size atarım. Önerdiğiniz bir uygulama var mı?
MSI AFTERBURNER yükleyin takılma oluyor dediniz bana HDD TUNE testi yapıp Error Screen ve Health bölümünüde atın. Afterburner https://www.hdtune.com/ MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

MSI Afterburner yükleyin takılma oluyor dediniz bana HDD Tune testi yapıp Error Screen ve Health bölümünüde atın. Afterburner https://www.hdtune.com/ MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Dün'e göre performansta artış var RAM'e sınırlandırma getirip 8'e sabitledim belki onunla bir ilgisi vardır. SSD'nin error Screen'i komple yeşil olduğu için atmadım. Oyundaki ekran görüntüleri yarım saat oynadıktan sonra çektim. İzlediğim test videosunda, benim oynadığım ayarlarla 60 FPS alıyorlardı.

20200226_234714.jpg

20200226_234734.jpg

20200226_234752.jpg

20200226_235114.jpg

20200226_235058.jpg

Dün'e göre performansta artış var RAM'e sınırlandırma getirip 8'e sabitledim belki onunla bir ilgisi vardır. SSD'nin error Screen'i komple yeşil olduğu için atmadım. Oyundaki ekran görüntüleri yarım saat oynadıktan sonra çektim. İzlediğim test videosunda, benim oynadığım ayarlarla 60 FPS alıyorlardı.

Eki Görüntüle 506727

Eki Görüntüle 506728

Eki Görüntüle 506729

Eki Görüntüle 506730

Eki Görüntüle 506731
Geç yazıyorum özür dilerim. Kulandığınız diskte 1 tane kırmızı nokta var neyseki daha fazla yok. Ben bir sorun göremedim. Bazıları oyunda optimizasyon sorunu var diyorlar oyunu oynamadığımdan birşey diyemeyeceğim ama öyle gözüküyor. Başka oyunlarda böyle sorunlar varmı?

Geç yazıyorum özür dilerim. Kulandığınız diskte 1 tane kırmızı nokta var neyseki daha fazla yok. Ben bir sorun göremedim. Bazıları oyunda optimizasyon sorunu var diyorlar oyunu oynamadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama öyle gözüküyor. Başka oyunlarda böyle sorunlar var mı?

GTA 5'e girdim az önce o da kasıyor şu an önceden böyle bir sorun yoktu. Artık kafayı yemek üzereyim 1 haftadır her şeyi denedim donanımsal bir sıkıntı gözükmüyor formatta attım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı