Çözüldü i5 7300HQ ve GTX 1050 sistem anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkan16

Hectopat
Haziranda laptop almıştım özellikleri GTX 1050 4 GB ve i5 7300HQ. İşlemciden HDD'den gelebilecek sesler geliyor. İşlemciden geldiğine eminim ve FPS dropları yaşıyorum. Mesela scroll kaydırırken de tiz bir ses geliyor doğru düzgün oyun oynayamıyorum. GTA V'te CPU kullanımım 100'ken GPU kullanımım 70-100. Darboğaz söz konusu olmamalı bu işlemci ile bu ekran kartı arasında. Resmen bilgisayardan soğudum çözümler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Afterburner kurup oyun içinde işlemci sıcaklığı ve frekans değerini paylaşır mısınız?

Minidump paylaşın:

Recep Bey geç bir cevap oldu biraz ama ilginiz için teşekkürler :) Sorunlarım Windows10 Update'leri ve sürücülerin Update'lerinin sorunları aşmasıyla düzeldi sanırım. Ufak tefek FPS droplar almaya devam etmekteyim ancak onlar da hala HDD kullanmamdan ve 8 GB RAM kullanmamdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. İyi forumlar.
Arkadaşlar aynı sorun benim arkadaşta da vardı, ne yaptıysak düzelmedi en son içini açtık fanını temizlik, macun yeniledik, düzelmişti. Daha önce birisi yazdıysa kusura bakmayın.
Benim bilgisayar ısınmıyor. Turbo fanı açmama bile gerek kalmıyor kullanmıyor. İşlemciyi ya Windows'ta ya driverlerde ya da donanımsal bir sıkıntı var anlamadım. Latencymoon'da TDP limit hatası alıyorum. Çözümü BIOS güncellemesini beklemekmiş. En son 2 sene önce yeni BIOS sürümü koymuşlar.
En iyisi garantiye vermek ben uğraşıcagıma onlar ugraşsın geldiği an kontrol edeceğim yine aynı durumsa tekrar 2 sene boyunca yapacağım bunu. 3 garantiden sonra iade gibi bir şey varmış herhalde.

Katılıyorum çünkü her sürücüyü denedim olmuyor teknik bir sorun gibi.
Aramızda bu sorunu yaşayıpta termal macun değiştiren var mı? Çözüm termal macunu değiştirmek mi? Sıcaklık sorunum yok diğen dostum işlemci belki kendini thermal throttling moduna almıştır.

Son düzenleme:
Katılıyorum çünkü her sürücüyü denedim olmuyor teknik bir sorun gibi.
Aramızda bu sorunu yaşayıpta termal macun değiştiren var mı? Çözüm termal macunu değiştirmek mi? Sıcaklık sorunum yok diğen dostum işlemci belki kendini thermal throttling moduna almıştır.
Benim laptopuma yeni BIOS güncellemesi çıktı yüklemeyi bitirdikten sonra drop sorunu büyük ölçüde azaldı. Eski bir BIOS sürümünü deneyin bence.

Hizmetlerdeki NVIDIA display container LS adlı hizmeti durdurup devre dışı bırakınca droplar bayağı azalıyor sanki, bir deneyebilen dönüş yapabilir mi?

Monster Abra A5 v12.1 kullanıyorum. i5 7300HQ GTX1050 4 GB var. FPS düşmesi, mavi ekranlar kilitlenme sorunları vs. kafayı yemek üzereyim. Arkadaşlar var mı sorunlarını çözenler?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı