Çözüldü i5 7300HQ ve GTX 1050 sistem anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkan16

Hectopat
Haziranda laptop almıştım özellikleri GTX 1050 4 GB ve i5 7300HQ. İşlemciden HDD'den gelebilecek sesler geliyor. İşlemciden geldiğine eminim ve FPS dropları yaşıyorum. Mesela scroll kaydırırken de tiz bir ses geliyor doğru düzgün oyun oynayamıyorum. GTA V'te CPU kullanımım 100'ken GPU kullanımım 70-100. Darboğaz söz konusu olmamalı bu işlemci ile bu ekran kartı arasında. Resmen bilgisayardan soğudum çözümler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Afterburner kurup oyun içinde işlemci sıcaklığı ve frekans değerini paylaşır mısınız?

Minidump paylaşın:

Recep Bey geç bir cevap oldu biraz ama ilginiz için teşekkürler :) Sorunlarım Windows10 Update'leri ve sürücülerin Update'lerinin sorunları aşmasıyla düzeldi sanırım. Ufak tefek FPS droplar almaya devam etmekteyim ancak onlar da hala HDD kullanmamdan ve 8 GB RAM kullanmamdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. İyi forumlar.
AfterBurner kurup oyun içinde işlemci sıcaklığı ve frekans değerini paylaşır mısınız?

Monster Abra A5 v12.1 kullanıyorum. i5 7300HQ GTX1050 4 GB var. FPS düşmesi, mavi ekranlar kilitlenme sorunları vs. kafayı yemek üzereyim. Arkadaşlar var mı sorunlarını çözenler?

Minidump paylaşın:

Merhabalar arkadaşlar bu konuda çok fazla yorumum ben kendi problememi çözmüş durumdayım. Performans sıkıntısını imzamdaki laptoba ekstra RAM takarak hallettim. Şu an Windows'um driverlarım hepsi son sürümde bir sorun yok şükür şu konu ile RAM'lerimi buldum.

Monster Abra A5 v9.3 Laptop RAM Önerisi - Technopat Sosyal

Bende işe yaradı belki sizde de işe yarar diye bırakıyorum.
Herkese iyi geceler kolay gelsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video buldum deneyecel fırsatım yok şuanda ama yorumlarda olumlu yorumlar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video buldum deneyecel fırsatım yok şu anda ama yorumlarda olumlu yorumlar var.

Bunları çok önceden denedim değişen bir şey yok sorun darboğaz. Artık günümüzde 4 gerçek 4 sanal çekirdek yetmiyor. CPU 100 olunca otomatik takılmalar, anlık FPS düşüşleri kaçınılmaz oluyor tek yapılacak şey GPU'ya yüklenen ayarları yükselterek işlemcinin yükünü düşürmek.

Bunları çok önceden denedim değişen bir şey yok sorun darboğaz. Artık günümüzde 4 gerçek 4 sanal çekirdek yetmiyor. CPU 100 olunca otomatik takılmalar, anlık FPS düşüşleri kaçınılmaz oluyor tek yapılacak şey GPU'ya yüklenen ayarları yükselterek işlemcinin yükünü düşürmek.
Ama GPU da işlemci kadar zayıf.

Ama GPU'da işlemci kadar zayıf.

GPU masaüstü gücündeki 1050 Ti ile aynı güçte ama işlemci masaüstündeki i57400 işlemci kadar güçlü değil.
i5 2500 işlemci bile bu işlemciden daha güçlü bir işlemci ve bu işlemci 2013 yılında çıkmış sen hesap et artık nasıl bir işlemci olduğunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı