i5 7400-1050Ti sistemde anlık FPS iniş-çıkışı

HolyMan34

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. CS:GO, PUBG ve LoL oynuyorum. Oyun içerisindeyken 3 oyunda da anlık iniş çıkışlar yaşıyorum.

[BGCOLOR=transparent]CS:GO 230-240 FPS verirken bir anda 130-135 FPS'leri görüyor.[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent]LoL 180-200 FPS verirken son zamanlarda 140-150 FPS e düştü. (Bu oyunda çok sıkıntı değil ama bu da bir sorun gibi geliyor.)[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent]PUBG oyunda bazı yerlerde 110 FPS görürken bazen 60-55 FPS'e kadar düşüyor. 80-90 FPS aralığında oynuyorum.[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent]Oyunlar ne kadar kalabalık olursa olsun bu düşüşler bana anormal geliyor. Sizce de öyle mi?[/BGCOLOR]
PC özellikleri:
i5 7400 işlemci,
GTX 1050Ti Asus Expedition,
8GB 2400 MHz RAM,
B250M Bazooka Anakart,
Sandisk 120GB SSD,
Zalman R1 600W Kasa.
Fanları yüksek hızda kullanıyorum. Boşta 30 derece, yükte 40-50 derece sıcaklık gösteriyor.
Bu PC’ye göre normal mi bunları yaşamam? Bu kadar arası açık düşüşler neden olabilir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
En güncel ekran kartı sürücüsünü kurun. Lakin Windows'un kurduğu otomatik sürücüler güncel olmayabiliyor.
Dediğinizi yaptım bir şey değişmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anormal bir durum yok, FPS'e takılıp oyun keyfini baltalama. :) Sisteminle değil oyunlarla alakalı durumlar bunlar.
Bu kadarı da biraz sanki fazla geliyor. Yüksek düşüşler acaba bir donanımda sorun mu var diye düşündürüyor

Bence RAM kaynaklı diye düşünüyorum. Hem miktar bakımından, hem de MHZ bakımından.
Anakartımın 2133 desteklediğini söyleyen de var. Hayır öyle değil diyende var tam emin değilim. 16 GB yapsam aynı MHz da bir fark olur mu ?

Sürekli o oyunlara güncelleme geliyor. Güncellemeler grafiği arttıran bir güncellemeyse doğal olarak performans düşüklüğüne yol açabilir.
8 9 aydır böyle maalesef.

LOL, 1080P tüm ayarları en yükseğe alınca bile ancak 2GB RAM kullanıyor, CS:GO aynı çözünürlük ve en yüksek ayarlarda yaklaşık 6GB kullanıyor. Burada yüksek ayarlarda PUBG zaman zaman RAM kaynaklı sıkıntı yapabilir. RAM'in 2400MHz olması ani FPS düşüşüne neden olmaz. Dediğim gibi oyunlarla alakalı durumlar söz konusu. 200FPS aldığın oyunda aniden 30'lara falan iniyor ve takılma hissi yaratıyor olsa sıkıntı var diyebilirdik. Sendeki değerler normal, sorun yok yani. RAM'i 16'ya güncellersen özellikle AAA oyunlarda faydasını görürsün.

Son düzenleme:
LOL, 1080P tüm ayarları en yükseğe alınca bile ancak 2GB RAM kullanıyor, CS:GO aynı çözünürlük ve en yüksek ayarlarda yaklaşık 6GB kullanıyor. Burada yüksek ayarlarda PUBG zaman zaman RAM kaynaklı sıkıntı yapabilir. RAM'in 2400MHz olması ani FPS düşüşüne neden olmaz. Dediğim gibi oyunlarla alakalı durumlar söz konusu. 200FPS aldığın oyunda aniden 30'lara falan iniyor ve takılma hissi yaratıyor olsa sıkıntı var diyebilirdik. Sendeki değerler normal, sorun yok yani. RAM'i 16'ya güncellersen özellikle AAA oyunlarda faydasını görürsün.
Tamamdır teşekkür ederim . Konu Kilit

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı