i5-7400 %90 üstü çalışıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar son 2 3 aydır oyunlarda 10 20 FPS'lik düşüklük hissediyordum 1 hafta önce MSI Afterburner ve RivaTuner uygulamalarını indirdim. Overclock'lu ve overclock'suz test ettim hangi oyunda denesem masaüstünde bile işlemcim %80'in üstünde çalışıyor çok az 70 ve altına düşüyor ekran kartım ise 70 90 aralığında çalışıyor. Benimle aynı sisteme sahip insanların benchmark videolarını izlediğimde ise CPU kullanımının yerlerde %40'larda olduğunu gördüm bu sorunu nasıl çözebilirim?
Test ettiğim oyunlar: Valorant, CS:GO, Fortnite, PUBG, PUBG ve Fortnite PC'yi zorlayabilecek oyunlar fakat Valorant, CS:GO hatta masaüstünde bile bu kadar kullanılmasını sorun olarak görüyorum.
Hatta Valorant testinde GPU %48 işlemci %90 üstünde idi.
Fortnite'de ise %100'den neredeyse hiç düşmedi.
Not: Valorant'ta özel maç açıp tek kişi olduğum için FPS 240 350'lerde idi normalde 120 140 arası.
Fortnite ise 80 130 FPS.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (6).png
    903 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    760,3 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran Görüntüsü (11).png
    734,5 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Görüntüsü (12).png
    743,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    883,4 KB · Görüntüleme: 44
Sistem özelliklerini tam belirtebilir misiniz ?

İnternet cafelerin vazgeçilmez ikilisiydi 7400 ve 1050 Ti ama PUBG'yi kasmadan Very Low'da bile oynatmıyordu en son gittiğimde. NVIDIA ayarlarını sıfırlamayı deneyin. İşlemcinin Turbo Boost kapalı mı ona bakın güç seçeneklerini sıfırlayın derim.

Mining virüsü bulaşmış olabilir
Windows'umu 5 gün önce formatladım ondan öncede aynı sorun vardı.
Nvidia denetim masasını sıfırladım turbo boost'u nasıl açabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…