balkann
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Sizin sorduğunuz soru birazcık “iPhone 14 Pro Max mi alayım, yoksa Samsung S24 Ultra mı?” gibi olmuş. Evet; benim örneğimdeki Samsung'ya da buradaki Ryzen çok daha güçlü olabilir ama herkesin bildiği gibi; bir Samsung, asla bir Apple etmez. Tıpkı bir AMD'nin asla bir Intel etmeyeceği gibi. Şimdi bana karşı çıkanlar olacak; benim de onlara tek sorum olacak: Sizler hiç profesyonel tasarımcıların (ki herkes bilir ki Pro tasarımcıların her türlü parçası, Pro gamerlarınkinden hep daha pahalıdır.) AMD işlemci kullandığını gördünüz mü? %100 demiyorum ama %90-95'i Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı kullanır. Çünkü bunlar çok daha az sıkıntı çıkaran markalardır. Yaklaşık 25 yıllık gerek masaüstü, gerek laptop, gerekse tablet ve her türlü marka işlemci/ekran kartı kullanan birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki; eğer işinizi görüyorsa Intel'den şaşmayın çünkü kaliteden ödün vermiş olursunuz. Ha daha da iyisi; bütçeniz yetiyorsa biraz daha koyup verdiğiniz AMD işlemciye denk bir Intel bakabilirsiniz.
İntel bana kalırsa da çok daha kaliteli marka fakat burada r5 5600x tercih edilmeli.