i5 7400 mü daha iyi yoksa Ryzen 5 5600X mi?

Sizin sorduğunuz soru birazcık “iPhone 14 Pro Max mi alayım, yoksa Samsung S24 Ultra mı?” gibi olmuş. Evet; benim örneğimdeki Samsung'ya da buradaki Ryzen çok daha güçlü olabilir ama herkesin bildiği gibi; bir Samsung, asla bir Apple etmez. Tıpkı bir AMD'nin asla bir Intel etmeyeceği gibi. Şimdi bana karşı çıkanlar olacak; benim de onlara tek sorum olacak: Sizler hiç profesyonel tasarımcıların (ki herkes bilir ki Pro tasarımcıların her türlü parçası, Pro gamerlarınkinden hep daha pahalıdır.) AMD işlemci kullandığını gördünüz mü? %100 demiyorum ama %90-95'i Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı kullanır. Çünkü bunlar çok daha az sıkıntı çıkaran markalardır. Yaklaşık 25 yıllık gerek masaüstü, gerek laptop, gerekse tablet ve her türlü marka işlemci/ekran kartı kullanan birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki; eğer işinizi görüyorsa Intel'den şaşmayın çünkü kaliteden ödün vermiş olursunuz. Ha daha da iyisi; bütçeniz yetiyorsa biraz daha koyup verdiğiniz AMD işlemciye denk bir Intel bakabilirsiniz.

İntel bana kalırsa da çok daha kaliteli marka fakat burada r5 5600x tercih edilmeli.

Ryzen 5 2600 falan olsa anlarımda 5600X ile 12400F i kıyaslarsınız hocam :D

Birincisi; Intel bu sorunu kabul etti ve çözüme ulaştırdılar. Galiba son gelişmeleri takip etmiyorsunuz. İkincisi; yıllardır piyasada olan bir marka hem Intel, hem de AMD. Şöyle geriye dönük istatistiklere bi' bakın bakalım; Intel'in sorun çıkarma oranlarıyla AMD'nin sorun çıkarma oranları arasında nasıl bi' fark varmış?
Üçüncüsü; ben tasarımcılar PC toplamaktan anlar demedim zaten, kendilerine en az sorun çıkartacak parçaları kullanırlar dedim. Fark edebildeyseniz ben burada güçten bahsetmiyorum, dayanıklılık ve uzun süreli kullanımdan bahsediyorum.
Dördüncüsü ve en önemlisi de; sizin o Mac kullanıyor dediğiniz bilgisayarlarda da Intel işlemci kullanılan modeller var, hatırlatayım. Ama sizler AMD fanboylar olarak ne desem karşı çıkacaksınız. Biliyor musunuz; hiç umurumda değil. Ben bizzat kendi tecrübelerimden yola çıkarak konuşuyorum. AMD almak isteyen yine gidip alsın tabii, herkesin kendi tercihi. Ama 3 gün sonra buralarda gelip ağlamasın kimse sistemim bozuldu, darboğaz yaptı vs diye. Bi' YouTube videosu vardı; GTA 5 Online'de eski nesil Intel i7 ile yeni nesil AMD 5 karşılaştırmıştı. İlk 1 saat kadar AMD önde götürürken denk soğutucularda 1 saatin sonunda sıcaklık değerleri inanılmaz değerlere yükselmiş ve Intel, hâlâ AMD'ye göre daha serin ve stabil kalmayı başarabilmişti. Linkini bulursam atarım buraya. Ama tabii siz yine bildiğiniz gibi takılmaya devam edin; hıhı, zaten bi' Tofaş'la Mercedes de aynılar; ikisi de araba en nihayetinde.
AMD fanboy mu? Asla. Her zaman hangisi daha iyi olacaksa onu söylüyoruz. Biz R5 5600X ile çok yakın performansa sahip i5 12400F çıktığı dönemde i5 12400F alın, R5 5600X çok pahalı ve stok soğutucu yetmiyor, almayın da dedik. Çünkü gerçekten de 5600X çok pahalıydı. Ancak buradaki asıl fanboy sizsiniz, AMD hemen bozulur sakın almayın diyen. Mevzu burada AMD fanı olmak değil. Bugün sorsalar 12400F mi 5600X mi diye, hangisi daha ucuzsa onu önereceğim. Hiçbir firma benim babamın oğlu değil. Konuda sözü geçen işlemciler birbirine denk işlemciler değil. Siz burada Intel fanboyluğu yapıyorsunuz. Asıl siz beni anlamamışsınız ayrıca, ben burada diyorum ki aynı performansı veren modeller arasında daha ucuz olanı almak her zaman iyidir diye. Ama siz ucuz olup olmaması fark etmez, her zaman Intel alın diyorsunuz.

Son düzenleme:
Ryzen 5 5600X, daha yeni bir nesil işlemci ve 6 çekirdek / 12 iş parçacığı ile çok daha iyi çoklu görev ve oyun performansı sağlar. i5 7400, 4 çekirdek / 4 iş parçacığına sahiptir ve eski bir modeldir.

Sizin sorduğunuz soru birazcık “iPhone 14 Pro Max mi alayım, yoksa Samsung S24 Ultra mı?” gibi olmuş. Evet; benim örneğimdeki Samsung'ya da buradaki Ryzen çok daha güçlü olabilir ama herkesin bildiği gibi; bir Samsung, asla bir Apple etmez. Tıpkı bir AMD'nin asla bir Intel etmeyeceği gibi. Şimdi bana karşı çıkanlar olacak; benim de onlara tek sorum olacak: Sizler hiç profesyonel tasarımcıların (ki herkes bilir ki Pro tasarımcıların her türlü parçası, Pro gamerlarınkinden hep daha pahalıdır.) AMD işlemci kullandığını gördünüz mü? %100 demiyorum ama %90-95'i Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı kullanır. Çünkü bunlar çok daha az sıkıntı çıkaran markalardır. Yaklaşık 25 yıllık gerek masaüstü, gerek laptop, gerekse tablet ve her türlü marka işlemci/ekran kartı kullanan birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki; eğer işinizi görüyorsa Intel'den şaşmayın çünkü kaliteden ödün vermiş olursunuz. Ha daha da iyisi; bütçeniz yetiyorsa biraz daha koyup verdiğiniz AMD işlemciye denk bir Intel bakabilirsiniz.
Sizce İntel İphone 14 Pro Max mi oluyor? İntel'i apple yerine koyacaksak bu S23 Ultra vs İphone 8+ karşılaştırması gibi bir şey oluyor. Forum da o kadar gereksiz öneri gördüm fakat bu kadar gereksiz, saçma, mantıksız bir öneri görmedim. Kaç sene önce ki İ5 7400'ü R5 5600x'den daha iyi görüyorsunuz. Cidden saçmalık. Kendim de intel kullanıcısıyım bu arada deme şimdi amd kullandığından fan boyluk yapıyorsun diye.

25 Yıl bilgisayar kullanıpta bu iki işlemciden İntel'i seçiyorsanız siz kullanmayın atın çöpe bilgisayarınızı bu forumda da öneri yapmayın. Kör topalı getirsen o bile ayırt eder bunu. :D

Sizce İntel İphone 14 Pro Max mi oluyor? İntel'i apple yerine koyacaksak bu S23 Ultra vs İphone 8+ karşılaştırması gibi bir şey oluyor. Forum da o kadar gereksiz öneri gördüm fakat bu kadar gereksiz, saçma, mantıksız bir öneri görmedim. Kaç sene önce ki İ5 7400'ü R5 5600x'den daha iyi görüyorsunuz. Cidden saçmalık. Kendim de intel kullanıcısıyım bu arada deme şimdi amd kullandığından fan boyluk yapıyorsun diye.

25 Yıl bilgisayar kullanıpta bu iki işlemciden İntel'i seçiyorsanız siz kullanmayın atın çöpe bilgisayarınızı bu forumda da öneri yapmayın. Kör topalı getirsen o bile ayırt eder bunu. :D
Öyle demeyin hocam, bir AMD asla Intel etmez. 🤣

Çünkü profesyonel tasarımcı adamın programı AMD'ye uyumlu değil. Bizzat işin içinden geçen biri olaraktan söylüyorum bunu. Bayağı boş yapmışsın ama. Bilmiyorsan bilmiyorum de geç. Niye cevap vermeye çalışıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı