i5 7400 RX580 CPU%100 oluyor

Erdemaltn

Decapat
arkadaşlar merhaba öncelikle. PC konusunda bilgi sahibi olmadığımı söyleyerek sorunumu anlatmak isterim.
PC'de PUBG, call of D. War zone gibi oyunlara girdiğimde CPU%100 oluyor GPU%50 60'larda normal seyrediyor.
Dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim PC topladığımız yere gittiğimde sizi Ryzen sisteme geçirelim dediler. Fakat ben sizlere danışıp hareket etmek istedim.

Sistemin parçaları
ASUS Z270-A anakart.
ASUS STRIX RX 580 8 GB ekran kartı.
Intel Core i5 7400 CPU işlemci 3.00 GHz.
Kingston HyperX Fury 8 GB 2400 MHz DDR4 2x8 16 GB.
Coler Master 700W. Power suply.
Ekran 144 Hz ASUS VG278Q.

CS-GO oynarken CPU 60-75 aralığında oluyor.

Format atıldı PC Windows 10 kuruldu BIOS güncellendi güncel sürücüler yüklendi fakat yine aynı oranlar oldu.

Bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok FPS hiç oynama olmuyor sabit 60 devam ediyor. Bu verilere göre işlemcimde bir sorun var mı yok mu anlayabiliyor musunuz.

Dosya Ekleri

• bubg2323a.jpg
    bubg2323a.jpg
    416,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bir resim daha attım az önce bakar mısınız size zahmet bu veriler normal mi yani. Bazı zamanlarda kasma yaşıyorum. Yüksek çözünürlüklerde direk sanki kasıntılı gibi oynuyorum.
Sistemimi yükseltmemmi gerekiyor artık.

Anladım sistem sorunsuz olsunda yetersizliği önemli değil. Peki benim bilgisayarımdaki parçalardan hangilerini değiştirmem gerekiyor.
Ryzen sisteme geçmek için sadece anakart ve işlemci yeterli olacak mıdır, ve Ryzen iyi bir sistem için hangi işlemci anakart önerebilirmisinz.

Şu an için bu sistem daha en az 2-3 sene rahat götürür, merak etmeyin ancak uzun vadeli bir yükseltme yapmak istiyorsanız dediğiniz şekilde bir Ryzen sisteme geçiş yapmak için işlemci + anakart + minimum 3000 Mhz bellek tercihinde bulunulmalı (RAM değişimi şart değil ancak Ryzen sistemler 2933 Mhz hızının altındaki RAM'lerle beraber kullanıldığında oyunlarda gerçek potansiyelini ortaya koyamıyor). RX 580 için minimum Ryzen 3 3300X hatta biraz daha bütçeyi artırabilirseniz R5 3600 güzel bir tercih olur. Anakart olarak ise OC'la profesyonel anlamda bir işiniz olmayacaksa B450M S2H, B450M-K, B450M-A Max gibi modellere bakabilirsiniz.

OC ile işim yok sadece oyun oynuyorum.Yazdığınız parçalara baktım iyi bir sestem alabilcek bütçeye sahibim 4 bin tl kadar falan birşyler alabilirim.Elimdeki işlemci ve ana kartıda satıp üstüne koyabilirim.bu ryzn işini biraz daha araştırayım ben.Sizlere ilginiz için çok tşk ederim.

Max mum 4K'lık bir bütçem var. Fakat şimdilik bu sisteme tekrar format faan atıp gidişata bir bakacağım belki sizin dedğiniz gibi yeni bir şeyler çıkana kadar bu sistemle biraz kaç ay daha takılabilirim, yeni bir şeyler çıkmassa sizin tavsiyerinize göre hareket edeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı