i5 8265U CPU kullanımı %100 oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

batflleck

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
MX130
İşlemci
8265u
Başlıkta yazdığım gibi arkadaşlar. Kardeşimle Valorant oynamak istiyoruz. Maç başlarken 60 sabit oynarken maç ortalarında ciddi bir FPS düşüşü yaşıyor. FPS 5-6 değerlerine düşüyor ve oyun içinde hareket dahi edemiyor. Sadece oyun değil bilgisayarda da bir ağırlık oluşuyor. MSI Afterburner ile bu şekilde bir ekran görüntüsü aldık. Windows 11'den 10'a düşürdük. Yine oldu. Ekran kartı güncellemeleri ve Windows güncellemelerini yaptırdım. Yüksek performans modunda kullanıyor. Daha önceleri GTA 5 Online ve Rocket League oynardık. Hiç böyle sorunlar yaşamazdık. Bilgisayar güçlü değil ama yine de oyunu açıp 40-45 FPS'de oynayabilmesini istiyorum ama ciddi düşüş yaşıyor. Sebebini bulamadım ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayar: HP laptop 15-DA1xx
CPU: i5 8265U
GPU: Paylaşımlı UHD Graphics 620 ve 4 GB MX130
265 GB SSD, RAM: 1x8 GB
Ekran görüntüsü:

Screenshot_2022-10-15-18-00-12-269_com.discord.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şahsen oyun ile alakalı olduğunu düşünüyorum, GTA 5 Online bile sorunsuz olduysa muhtemelen oyunla alakalıdır. Riot desteğe ulaşın yardımcı oluyorlar her konuda.

Hocam çözüm önerisi menüdeyken FPS sabitleyin. 1 tane 8 GB RAM daha alıp 16 yapın 2x8 olacak yani ve Windows performans modunuzu yüksek olarak ayarlayın. MX 130 hem 4 GB olamaz 2 GB veya 1 GB olması lazımdır. Multimedia için tasarlanmıştır.

Hocam çözüm önerisi menüdeyken FPS sabitleyin. 1 tane 8 GB RAM daha alıp 16 yapın 2x8 olacak yani ve Windows performans modunuzu yüksek olarak ayarlayın. MX 130 hem 4 GB olamaz 2 GB veya 1 GB olması lazımdır. Multimedia için tasarlanmıştır.
Hocam FPS 60' a sabitledik. Arada düşme olabiliyor o yüzden garanti olsun diye 45 yaptırdım. Yinede bir anda CPU %100 oluyor ve oyun çöküyor resmen. Ve GTA oynarken de şaşırmıştım ama gerçekten 4 GB mx130 yazıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı