i5 7400 Sistemde Apex Legends açılırken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Furkan5164

Hectopat
RAM
Kingston HyperX Fury 8gb 2666Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 750 Evo
Ekran kartı
RX6600
Anakart
H110M GAMİNG
İşlemci
i5 7400.
Arkadaşlar selam.

Bugün sistemimde PSU ve ekran kartı değişimi yaptım. Kasa ile gelen PSU yerine Cooler Master MWE 80Plus 650W taktım ardından da 6500XT'den sonra.
RX6600 ekran kartını monte ettim. Sistem şu an normal çalışıyor fakat sadece Apex Legends açılırken kişisel bilgisayarınız bir sorunlar karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor hatasını alıyorum.

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
An exception happened while executing a system service routine.

PROCESS_NAME: lsass.exe
MODULE_NAME: nt
IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure. The corruption
could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.

PROCESS_NAME: steam.exe
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000409 - The system detected an overrun of a stack-based buffer in this application.
MODULE_NAME: nt
IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure. The corruption
could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.

PROCESS_NAME: System
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000409 - The system detected an overrun of a stack-based buffer in this application.
IMAGE_NAME: EasyAntiCheat.sys
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000007e)

ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%p referenced memory at 0x%p. The memory could not be %s.
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000007e)

ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%p referenced memory at 0x%p. The memory could not be %s.
Sürücüler veya bellek tarafında bir sorun olduğunu tahmin ediyorum. Sanırım son 3 hata oyun sırasında oluşmuş. Ekran kartının güç kablosunun tam olarak takılı olup olmadığını kontrol edin. Ekran kartı değişimi için önerilen bir yöntem vardır, bunu uygulamanızı istiyorum. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncel sürümü kurun, böylece eski kartın kalıntıları ortadan kalkmış olur.

DDU rehberi: Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

Bunlardan sonra OCCT ile en az yarım saat boyunca Power testi yapın. Sıcaklıkları OCCT üzerinden gözlemleyin. Mavi ekran alırsanız yine rapor paylaşın.

OCCT: OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı