Çözüldü i5 7400 Sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Furkan89

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize sağlıklı akşamlar diliyorum. Sistemim öncelikle şu şekilde
MSI Tomahawk Z270 anakart
Corsair Vengeance 8x2 16 GB RAM
Intel Core i5 7400
Zalman gv 700W PSU
MsıgtX1070
Samsung 970 EVO Plus 250 GB M.2
Samsung 500 GB SATA SSD

Sürekli oyunlarda en ağır veya sistemi zorlamayan oyunlarda mavi ekran alıyorum. Memory management hatası. HDD sıkıntılıdır diye gittim M.2 SSD ve SATA SSD aldım devam ediyor. RAM'leri yeniledim devam ediyor. Test yaptım Memtest ile bir arıza görülmedi. Burada ki forumda gördüğüm bellek tanılamayı yaptım arıza görülmedi. Format attım yine düzelmedi. En son şüphem PSU idi bugün Zalman gigamax 750W PSU aldım gelince de deneyeceğim. İşlemci sürekli de darboğaz oluyor. Görev yöneticisinden baktığımda CPU %100 GPU % 37-50 arasında seyrediyor. Sizce benim aklıma gelmeyen bir sıkıntı mı var? Başına daha önce böyle bir şey gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS ta DRAM FREQUENCY seçeneği 2933 MHz olarak kalmış. Auto yaparak çözüme ulaştım. O günden beridir mavi ekran almadım. İlgilenen herkese teşekkürler.
Şimdi ekran kartı ile ilgili gösteriyor.

Ekran kartı sürücüsü güncel değil mi? Güncel değilse güncelle.

Ekran kartına OCCT yazılımı ile 3D testi yap. Crash verirse söyle. 15-20 dakika boyunca yap.

Bluetooth ile bağlanmayın bir süre.

USB portuna sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

Dragon Center, MSI AfterBurner veya MSI yazılım monitörü ile ilgili bir yazılımlar varsa hepsini kaldır.

RAM'ler slot olarak 2. ve 4. slotlara takılı kalsın.

BIOS ayarlarını sıfırla. Yani fabrika ayarlarına getireceksin.

"DISM" rehberini uygula.

Şimdi ekran kartı ile ilgili gösteriyor.

Ekran kartı sürücüsü güncel değil mi? Güncel değilse güncelle.

Ekran kartına OCCT yazılımı ile 3D testi yap. Crash verirse söyle. 15-20 dakika boyunca yap.

Bluetooth ile bağlanmayın bir süre.

USB portuna sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

Dragon Center, MSI AfterBurner veya MSI yazılım monitörü ile ilgili bir yazılımlar varsa hepsini kaldır.

RAM'ler slot olarak 2. ve 4. slotlara takılı kalsın.

BIOS ayarlarını sıfırla. Yani fabrika ayarlarına getireceksin.

"DISM" rehberini uygula.
Teşekkürler ekran kartı ile ilgilitüm dirverları kaldırdım yeniden yüklüyorum. Ramleri ellemedim hiç. Dediklerini yapacağım. Aksi birşey çıkarsa paylaşırım. Teşekkürler.

Gerekli işlemleri yaptım ama herhangi bir arıza veya hataya rastlamadım. İyice kafam karıştı yeni bir sistem toplamam gerekecek anlaşılan :(

Crash vermedi değil mi?

Daha mavi ekran çözmeye yeni başladık. Hemen pes etmeyelim.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsınız.

Ben az sonra bilgisayarı kapatacağım.

Tamamdır. Mavi ekran alırsam paylaşırım. Crash vermedi. Mavi ekranı oyun oynarken alıyorum. Youtube, film vs. yerlerde oyalanırken almıyorum. Bazen seriye bağılıyor mavi ekran. Örneğin Bannerlord oynarken verdi. Resetleyip tekrar girdim oyuna 15 dakika sonra yine verdi. Resetledim bu sefer PUBG oynayayım dedim 2. maçta (yaklaşık 1 saat sonra ) yine verdi. Resetleyip girdikten sonra 4-5 saat oyun oynadım herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Aklım almadı :(

Olabilir öyle şeyler.

Biz ilerleyelim. Sorunun çözülmezse yapabileceğimiz bir şey kalmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı