Çözüldü i5 7400 Sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Furkan89

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize sağlıklı akşamlar diliyorum. Sistemim öncelikle şu şekilde
MSI Tomahawk Z270 anakart
Corsair Vengeance 8x2 16 GB RAM
Intel Core i5 7400
Zalman gv 700W PSU
MsıgtX1070
Samsung 970 EVO Plus 250 GB M.2
Samsung 500 GB SATA SSD

Sürekli oyunlarda en ağır veya sistemi zorlamayan oyunlarda mavi ekran alıyorum. Memory management hatası. HDD sıkıntılıdır diye gittim M.2 SSD ve SATA SSD aldım devam ediyor. RAM'leri yeniledim devam ediyor. Test yaptım Memtest ile bir arıza görülmedi. Burada ki forumda gördüğüm bellek tanılamayı yaptım arıza görülmedi. Format attım yine düzelmedi. En son şüphem PSU idi bugün Zalman gigamax 750W PSU aldım gelince de deneyeceğim. İşlemci sürekli de darboğaz oluyor. Görev yöneticisinden baktığımda CPU %100 GPU % 37-50 arasında seyrediyor. Sizce benim aklıma gelmeyen bir sıkıntı mı var? Başına daha önce böyle bir şey gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS ta DRAM FREQUENCY seçeneği 2933 MHz olarak kalmış. Auto yaparak çözüme ulaştım. O günden beridir mavi ekran almadım. İlgilenen herkese teşekkürler.
1612773435333.png

USB ile ilgili birkaç hata kodu var.

O zaman klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Logitech yazılımını kaldırın.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.

Sorun ekran kartı ile ilgili oluşmuş.

Ekran kartına takılı olan güç kablosunu kontrol et.

Ekran kartına overclock yaptıysan geri çekmelisin.

Burada "Memory_Management" yazısı bellek hatası ile ile ilgilidir.
1612773606039.png

Ama minidumpın içeriği ekran kartı ile ilgili.
1612773659475.png

"dxgmms2.sys" hatası ekran kartı ile ilgilidir.

O yüzden biraz kafam karıştı.

Eki Görüntüle 870598
USB ile ilgili birkaç hata kodu var.

O zaman klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Logitech yazılımını kaldırın.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.

Sorun ekran kartı ile ilgili oluşmuş.

Ekran kartına takılı olan güç kablosunu kontrol et.

Ekran kartına overclock yaptıysan geri çekmelisin.

Burada "Memory_Management" yazısı bellek hatası ile ile ilgilidir.
Eki Görüntüle 870600

Ama minidumpın içeriği ekran kartı ile ilgili.
Eki Görüntüle 870601
"dxgmms2.sys" hatası ekran kartı ile ilgilidir.

O yüzden biraz kafam karıştı.
Yeni PSU taktım ekran kartı kabloları yeni takıldı.Overlock yapılmadı hiç bir şekilde. Dediklerinizi yapacağım yeni bir mavi ekran hatası alırsam "Memory_Management" ile ilgiliyse tekrar paylaşmama gerek yok o zaman. Sene sonu yeni sistem dizeceğim. Sene sonuna kadar idare etsin artık yapacak bir şey yok :( Teşekkür ederim.

Tekrar dosya paylaşmana gerek var.
Aldığım da atayım o zaman tekrardan. Peki bir şey soracağım konuyla alakalı mı bilmiyorum ama. Baştan bana anakart uyumsuz olduğu ramler verildi vatan bilgisayar tarafından sonra kasayı komple vatan bilgisayara götürdüm sıkıntı yok denip geri gelmişti. Ramleri kendim garantiye yolladım Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz CL15 bellekler ile değişti o gün bugündür sıkıntı yaşamadım ama bilgisayarı eve getirip kopmle söktüğüm de işlemci pinlerinde termal macun ve anakart üzerinde ki işlemci pinlerin de birkaç tane yamulma olduğu gördüm, kendim temizleyip pinleri düzelttim işlemciyi taktım bilgsayar çalıştı. Peki bu yamuk pinler ile ekran kartının bir alakası olabilir mi ? Sadece aklıma geldiği için yazdım.

İşlemci pin yamukluğu ekran kartı ile ilgili bir ilgisi olmaz gibi düşünüyorum.

Bu bilgiyi verdiğiniz iyi oldu.

İşlemci pin yamukluğu ekran kartı ile ilgili bir ilgisi olmaz gibi düşünüyorum.

Bu bilgiyi verdiğiniz iyi oldu.
Aldıktan 1,5 sene sonra bilgisayarı aktif kullanabildim. Vatan bilgisayar 1,5 senden fazladır bilgisayarımı yanlış ve teşhir parçalarla aktif edemedi 1,5 seneden fazladır uğraştım. Bilgisayarım güçlü açamadığı oynatamadığı oyun yok. Fakat sırf bu yüzden yeni bir sistem toplayacağım. Oyunun en aksiyonlu en heyecanlı yerinde mavi ekran almak canımı sıktı. Kuzenim de PSU ve SSD'ye kadar aynı parçalarla dolu bilgisayar mevcut daha onun bir kere mavi ekran aldığını görmedim.

Kasa içi bütün kablolarını kontrol et. RAM'leri çıkart geri tak. Gözüne ne çarptıysa internette doğrusuna bak ve yanlış şeyleri düzelt. ( Kasa kablolarını düzelt )

Bir önce aldığın mavi ekran ile aynı hata kodlarına sahip. Birkaç hata kodu farklı. Mesela USB ile ilgili hata yoktu.

DDU ile sürücüyü sil.

Sürücü.

Ekran kartı ile ilgili gözüküyordu. Hata başlığı RAM. Böyle olunca kafam karışıyor gerçekten. :D

Mavi ekranı ne sırasında aldınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı