i5-7400 ve 1660 Ti Sistem Yükseltme Önerisi

Asetra

Megapat
Yer
Hatay/İskenderun
Sistemim:

Anakart: MSI B250M GAMING PRO.
İşlemci: i5-7400 (Önceki işlemci G4560 (Aralık 2018 alındı. ))
RAM: Corsair Vengeance 3200MHz 2x8 (Anakart işlemci değişimi yaparım diye elim de para varken aldım. )
Ekran kartı: MSI Armor GTX 1660 Ti (Geçenler de Vatan'ın KDV indirimin de almıştım. )
Güç kaynağı: High Power 500W 80+.

Konuya gelecek olursak. Aslında aklımda anakart, işlemci, RAM güncellemek vardı fakat monitörüm ViewSonic VA2265S kullanıyorum. Bilgisayarım topladığım zaman almıştım çalıştığım yerden. Artık iyi bir monitör de almak istiyorum fakat ikilemde kaldım. Monitör mü almalıyım? Yoksa bileşen mi yükseltmeliyim?

Mayıs ayın da askere gidiyorum. Askere gitmeden bir şeyler yapmak istiyorum malum önümüz de bir Black Friday indirimi olacak. Benim gönlüm monitörden yana sistemim beni şu an idare ediyor ve oynadığım oyunlar da düşük performanstır FPS dir yaşamıyorum. Sizlere sorup fikir almak istedim. Eğer monitör al diyorsanız indirimler de alacağım ama bileşen yükseltme diyorsanız asker dönüşü yükseltme yapabilirim.

Aklımda olan monitörler den biri bu Asus 27.

Galiba G-Sync de mevcut. Bu listeden bakıp normal G-Sync olanları değil de G-Sync Compatible olanlara bakıyorum.
Ekran boyutu 27" örnek verdim diye o olmasına gerek yok. 24", 23.8" olur G-SYCN Comptabile ile olursa çok daha iyi olur.

Net bir bütçe veremiyorum monitör için 144 Hz 1 ms için ortalama bütçe ne ise o diyelim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet yeterli buna işlemci vs almaya gerek yok 2k 144hz monitör yapıştır geç ileride işlemci, ekran kartı değiştirirsin.
Msı Mag271cqR alabilirsin 2.4k ya bulunabiliyor du. Dolar farkıyla 2.5k de efsane monitör.

@Asetra Bu işin sonu yok. Şöyle söyleyeyim şimdi işlemciyi i7'ye yükseltsen çok yüksek FPS'lere çıkabileceksin. Fakat buna uygun Hz değerine sahip bir monitörün yok. Monitör alsan 144Hz işlemcin 110FPS'e kadar gösterecek bazı multiplayer oyunlarda. Bu sefer onu kafaya takacaksın ve işlemci yükseltmesi düşüneceksin. 😄 Hiç sonu yok ya bu işlerin illet bir şey. Parayı basıyorsun en babasından alacağım diyorsun RTX2080 alıyorsun 2 ay sonra RTX2080Super çıkıyorsun. Kartının keyfini sürmek yerine "keşke az daha bekleseydim ya, yenisi çıktı işte." diye hayıflanıyorsun. İnsan psikolojisi çok acayip. 😄

Bileşen yükseltmesini ikinci plana atarsak, monitör önerileriniz nedir? İndirim zamanı alacağım o yüzden bütçem budur diyemem. Ne kadar indirim olacak ne olacak bilemiyoruz.

Önceden alırsam diye bunları bulmuştum eklemiştim favoriye. Ama işte G-Sync olayına kafam takılıyor olmaması bana ne gibi dezavantaj getirecek?
@GlorfindeI Monitör önerin nedir? Ben daha net bir karara varamadım da.
Sistem gayet yeterli buna işlemci vs almaya gerek yok 2k 144hz monitör yapıştır geç ileride işlemci, ekran kartı değiştirirsin.
Msı Mag271cqR alabilirsin 2.4k ya bulunabiliyor du. Dolar farkıyla 2.5k de efsane monitör.
2K dışında başka bir önerin var mıdır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı