i5 7400 ve GT 730 CS:GO Ani takılmalar

İşletim sistemi
Windows 10

muhammed burak

Hectopat
i5 7400, GT730 2 GB, 8 GB RAM özelliklerine sahip bilgisayarım var. Lakin çok kasıyor. Bütün ayarlar çok düşükte ve görüntü ayarı 800x640, çok anormal durum bence. Dust2 80-90, tünelde 120-140 değişiyor. Son güncelleme ile ilgisi mi var yoksa başka bir şey mi? Anlamadım.

GPU ve CPU kullanım yüzdelerini, sıcaklıklarını screenshot alarak atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması olanaksız gibi gözüküyor ama mümkün tabii ki. Sıcaklıkları fazla artarsa FPS düşmesi yemeniz de muhtemeldir. GPU ve CPU sıcaklık, kullanım yüzdeleri için MSI Afterburner programını kullanabilirsiniz. Sitede linki mevcuttu sanırım.

GPU ve CPU kullanım yüzdelerini, sıcaklıklarını screenshot alarak atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması olanaksız gibi gözüküyor ama mümkün tabii ki. Sıcaklıkları fazla artarsa FPS düşmesi yemeniz de muhtemeldir. GPU ve CPU sıcaklık, kullanım yüzdeleri için MSI Afterburner programını kullanabilirsiniz. Sitede linki mevcuttu sanırım.
Teşekkürler deneyip atıyorum.
Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2020.03.01 - 02.30.42.98.png
Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2020.03.01 - 02.28.57.55.png

Son düzenleme:
Ekran kartınız gereğinden fazla ısınıyor hele ki CS:GO gibi işlemci ağırlıklı bir oyunda. Kendimden biliyorum fan hızını yavaşlattığımda 75 80 dereceyi bulunca aldığım 200-250 FPS 70-80’e düşüyor. 55-60 dereceye geldiğinde ise yine 200-250 oluyor.

Ekran kartınız biraz fazla ısınıyor yalnız MSİ Afterburner dan CPU sıcaklık ve kullanım yüzdesini açmayı unutmuşsunuz onu da açıp bir ss daha atarsanız çok sevinirim.
1.png
2.png

Ekran kartınız gereğinden fazla ısınıyor hele ki CS:GO gibi işlemci ağırlıklı bir oyunda. Kendimden biliyorum fan hızını yavaşlattığımda 75 80 dereceyi bulunca aldığım 200-250 FPS 70-80’e düşüyor. 55-60 dereceye geldiğinde ise yine 200-250 oluyor.
Garantisi hala devam ediyor.Göndermem'de fayda varmı,bir şeyler yaparlarmı?
Ekran kartınız biraz fazla ısınıyor yalnız MSİ Afterburner dan CPU sıcaklık ve kullanım yüzdesini açmayı unutmuşsunuz onu da açıp bir ss daha atarsanız çok sevinirim.
Bu konulara fazla hakim değilim açmışımdır umarım :)

Eki Görüntüle 508080Eki Görüntüle 508081

Garantisi hala devam ediyor.Göndermem'de fayda varmı,bir şeyler yaparlarmı?

Bu konulara fazla hakim değilim açmışımdır umarım :)
Açmışsınız arkadaşın da dediği gibi ekran kartınız fazla ısınıyor işlemci darboğaz yapmıyor sıkıntı yok o tarafta.Garanti noktasına gelirsek o konuya bende hakim değilim ama siz yine de deneyin ekran kartı sıcaklığının o kadar olması normal değil çünkü. :)

Açmışsınız arkadaşın da dediği gibi ekran kartınız fazla ısınıyor işlemci darboğaz yapmıyor sıkıntı yok o tarafta. Garanti noktasına gelirsek o konuya bende hakim değilim ama siz yine de deneyin ekran kartı sıcaklığının o kadar olması normal değil çünkü. :)

Teşekürler Deneme'de fayda var ama eskiden yani 2 hafta önce bu kadar değildi. CS:GO gelen son güncellemeden sonra oldu

Nasıl mümkün? İ5 7400 gibi 7.nesil bir işlemcinin GT 730 gibi çok zayıf bir karta darboğaz yapması imkansızdır.
i5 7400, GT730 2 GB, 8 GB RAM özelliklerine sahip bilgisayarım var. Lakin çok kasıyor. Bütün ayarlar çok düşükte ve görüntü ayarı 800x640, çok anormal durum bence. Dust2 80-90, tünelde 120-140 değişiyor. Son güncelleme ile ilgisi mi var yoksa başka bir şey mi? Anlamadım.
Isınma ile alakalı sorununuz olabilir ısınmalar ani FPS düşüşü yaşatabilir işlemciniz termal macununu yenileyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı