i5 7400 ve GTX 1070 sistem toplama

Esgardir

Kilopat
IMG-20170620-WA0011.jpg

Arkadaşlar simdi benim bütçem tam anlamıyla en zor haliyle cok cok zorlarsak -yani daha fazla olmuyor kesinlikle teklif etmeyiniz- 5000TL. Bir arkadasimla bunları topladık yalnız sizlerin belki bildiğiniz vardır, belki bizim kaçırdığımız bir şey vardır diyerekten buraya atıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Ekran kartından kısma taraftarı değilim).

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 242871
Arkadaşlar simdi benim bütçem tam anlamıyla en zor haliyle cok cok zorlarsak -yani daha fazla olmuyor kesinlikle teklif etmeyiniz- 5000TL. Bir arkadasimla bunları topladık yalnız sizlerin belki bildiğiniz vardır, belki bizim kaçırdığımız bir şey vardır diyerekten buraya atıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Ekran kartından kısma taraftarı değilim).
Ekran kartından kısma taraftarı değilsin ama büyük hata yapıyorsun. Zaten monitörün 60Hz 1080p. Ben GTX1070 olsam kasadan fırlar giderim. Kesinlikle daha dengeli bir sistem kurmalısın. Aksi taktirde oluşturduğun sistemle mutlu olamayıp ilerde başka masraflara gireceksin.
Ayrıca seçtiğin işlemci o kart ile darboğaz yapma ihtimali var.

Gtx 1070 için 1080p 144hz veya 2K 60hz gerekli. Ekran kartından kısmak istemiyorsun ama 1080p 60hz monitör alırsan o kart zaten bir işe yaramaz.
Ayrıca Ryzen tabanlı bir sistem öneririm, darboğazı azaltacaktır.

Ekran kartından kısma taraftarı değilsin ama büyük hata yapıyorsun. Zaten monitörün 60Hz 1080p. Ben GTX1070 olsam kasadan fırlar giderim. Kesinlikle daha dengeli bir sistem kurmalısın. Aksi taktirde oluşturduğun sistemle mutlu olamayıp ilerde başka masraflara gireceksin.
Ayrıca seçtiğin işlemci o kart ile darboğaz yapma ihtimali var.
ne önerirsiniz sizce kartı 1060 mı yapmalıyım

Gtx 1070 için 1080p 144hz veya 2K 60hz gerekli. Ekran kartından kısmak istemiyorsun ama 1080p 60hz monitör alırsan o kart zaten bir işe yaramaz.
Ayrıca Ryzen tabanlı bir sistem öneririm, darboğazı azaltacaktır.
AMD'ye pek sıcak bakamıyorum ve açıkçası hakkında cok bilgi sahibi de değilim. Benden daha iyi anlayan bir arkadaşıma toplattim bunu da

Bence bayram sonunu bekle. Şu an kart stoklarında ciddi sıkıntılar var. Stok ve fiyat düzenlemesi gelmesi lazım. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde stok geleceği söylentisi var .Fiyatlar ve stoklar belirlensin o zaman bütçeye göre sistem tavsiye konusu açarsın. Ama şu anki bütçene göre büyük ihtimal RX580 veya GTX1060 daha mantıklı.(Ben de sistem toplayacağım bekliyorum.)

Bence bayram sonunu bekle. Şu an kart stoklarında ciddi sıkıntılar var. Stok ve fiyat düzenlemesi gelmesi lazım. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde stok geleceği söylentisi var .Fiyatlar ve stoklar belirlensin o zaman bütçeye göre sistem tavsiye konusu açarsın. Ama şu anki bütçene göre büyük ihtimal RX580 veya GTX1060 daha mantıklı.(Ben de sistem toplayacağım bekliyorum.)
sizce fiyatlarda ne kadar oynama olur yani tahminen

yahu bir ayda 1.5 kat neden nasıl artabilir anlamadım niye böyle oldu bu
Kartlar bitcoin ve türevleri olarak adlandırılan sanal para üretiminde kullanılıyor. En başta AMD'nin RX500 serisi bitti piyasada. Sonrasında Nvidia'nın GTX1060 ve GTX1070 modeli bitmeye başladı. Bu yoğun talebe firmalar karşılık veremeyince fiyatlar arttı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı