i5 750 1050 Ti sistemde Uncharted: Legacy of thieves açılmıyor

mithri

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Saygıdeğer Technopat sakinleri,

Yıllardır PC versiyonunun çıkmasını bekledikten sonra dün maalesef hayal kırıklığına uğradım. Steam platformunda oyunu başlatmak istediğim sırada oyna butonu durduruluyor'a dönüşüyor. Bir müddet (3-5 saniye) bekledikten sonra tekrar oyna butonuna dönüşüyor. Herhangi bir hata veya uyarı ile karşılaşmıyorum.

öncelikle bilgisayar özelliklerimi yazmak isterim.

Windows 10 sürüm 22H2 (is derlemesi 19045.2130)
Intel(R) Core(tm) i5 CPU 750 @ 2.67GHz.
16 GB DDR 3 1333 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
240 GB SSD.

denediğim adımlar.
  • Belki arka planda çalıştırmaya uğraşyordur diye 1 saat civarı PC'ye hiç dokunmadan bekledim ancak çalışmadı.
  • Oyunu kaldırıp yeniden kurdum herhangi bir sonuç elde edemedim.
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "ekran kartı sürücüsü son sürüm idi 517.48'e geri çektim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim."
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "Steam platformunda oyunun özelliklerine -windowed yazdım yine herhangi bir sonuç elde edemedim."

Sadece bir kullanıcı, işlemci yapısının AVX2 uyumlu olması gerektiğini belirtmiş. İşlemcimin AVX2 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?
(2009 yılında toplamıştım bu bilgisayarı, SSD, RAM, ekran kartı... Yükselte yükselte bu güne kadar geldik emektarla. Umarım işlemci bu açıdan destekliyordur, çözüm vardır...)
Siz saygıdeğer okuyuculardan bu konuda bilgisi olan var ise yardımlarını, bilgilendirmelerini talep ederim.
Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Sadece bir kullanıcı, işlemci yapısının AVX2 uyumlu olması gerektiğini belirtmiş. İşlemcimin AVX2 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?

Böyle bir söylenti mevcut fakat cidden AVX2 gereksinimi var mi emin degilim. Sorun yasayanlarin cogu "islemci desteklenmiyor" hatasi almakta. Islemcilerine baktigimiz zaman ise AVX2 destegi görünmüyor.

i5 750'de de herhangi bir AVX destegi bulunmuyor.


Olsaydi "Instruction Set Extensions" bölümünde yazardi.
 
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Oyuna gelecek bir güncelleme ile bu konu çözülür mü yoksa umudu kesmeli miyim?
 
Eger sorun bundan dolayi kaynaklaniyorsa AVX gereksinimi kaldirilirsa sorun cözülebilir. Dying Light 2'de de oldugu gibi.
Naughty Dog, LLC firması resmi sitesinden bir başvuru yaparak yaşadığım sorunu ve araştırmalarımın sonucunu (avx vb. detayları) bildirdim, umarım dikkate alıp bu hususa ilişkin bir güncelleme gerçekleştirirler.
Bu konuya ivedilikle yanıt vererek aydınlattığınız için tekrar çok teşekkür ederim.
 
Epic Games'den 1 ay önce önsparişle aldığım oyunu sabırsızlıkla bekleyişten sonra çarşamba günü PC'ye indirip 3 saat kadar oynadım. Her şey yolunda giderken ertesi gün oyunu açtığımda yükleme ekranındaki karakter resimlerinden sonra menüye gelmeden oyundan atıyor. Çözümü çok araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Oyunu kaldırıp kurdum her yolu denedim olmadı. Sistemimin yetmeyeceğini düşünmüyorum, zira ilk gün 2K 90 FPS Full ayarlarda 3 saat kadar sıkıntısız oynadım...Çıldırmamak elde değil, aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı?
 

Geri
Yukarı