i5 -750 Aşırı Isınma Sorunu

viaccess

Hectopat
Makaleler
9
İşlemci fanımdan uzun süredir ses geliyordu bugün söküp temizledim her yeri toz olmuş, termal macununda eskidiğini fark ettim un gibi ince olmuş kasayı aldığımdan beri hiç işlemci fanını çıkarıp temizlememiştim ( 5 yıldır. ) Neyse taktım geri yerine sonra sürerim macunu diye. Üstünde Casper'ın taktığı dandik bir fan var.

Boşta 56 derece falandı, Prime95'i indirdim stress testi yapayım diye. Testi başlatınca işlemci sıcaklığı 3-5 saniye içerisinde direk 99 dereceye çıktı. Ne yapmalıyım fikirleriniz neler ? (Bu konuyu açarken de 69 derece.)

Elimde macunum bulunmadığı için sürmedim, eskisi halen duruyor. Soğutuyu tam oturttuğumdan eminim 4 tane çıt sesi gelmişti. İşlemcimde Intel Core i5-750.

Ben bir ara macunu değiştireyim. Peki bu macunlar hava alınca mı (fanı söktüğümden) yoksa uzun süre değişmeyince mi kuruyor ?

Macunun kalitesine göre değişir ama orada fazla hava almaz sadece sıcaklıktan dolayı deforme oluyordur. Teknik olarak başka bişi aklıma gelmmiyor.

Senede 1 yenilemekten daha güzel birşey yoktur.:)

Hangi macunu alıcam diye düşünürsen; ben Xigmatek Powerful'u öneriyorum. F/P oranı çok iyi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı