i5 750 İşlemciye Hava Soğutma Önerisi

MSi After Burner ile oyuna girdikten sonraki değerleri sizlerle paylaşıyorum, bu değerler hele ki ısı değerleri sizce normal mi
1.png
2.png
3.png

Aşağıdaki videoyu izleyip oyun içi maksimum sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü atarsan daha iyi olur. Şahsen o ekran görüntüsünden ben bir çıkarım yapamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciniz gerçekten de aşırı ısınıyor. Macunu uygularken doğru uyguladığınıza emin misiniz? Kasanın yan kapağını açık tutarak bilgisayarı kullanabilirsiniz, mevcut kasanızda pek hava sirkülasyonu iyi görünmüyor. Kasanın işlemci üzerinden yan kapağa kadar olan uzunluğunu cetvel veya mezura ile ölçün eğer 150 mm geliyorsa ilk mesajımda linkini verdiğim soğutucuyu alın derim. Ön tarafta eğer yoksa 1 tane de 12 cm fan almanız iyi olur. 3 gün sonra yeni bilgisayar toplarsanız bu ürünleri gene kullanabilirsiniz.

Eğer siz sorunun macunu yanlış uygulamaktan ve kasada hava akışı olmamasından kaynaklandığını düşünüyorsanız sadece macun yenileyip kasa kapağını açık tutarak kullanmaya devam edebilirsiniz aynı şekilde. Ya da Dark N5 gibi daha havadar bir kasaya geçiş yapıp artan bütçeyle de daha uygun fiyatlı bir işlemci soğutucu alınabilir. Bu şekilde farklı çözümler üretilebilir. Tamamen sizin tercihinize kalmış.

Dark N5 3x12cm Mavi Led Fanlı Full Temperli Cam Yan Panel USB 3.0 Bilgisayar Kasası DKCHN5

DARK Freezer X90 Intel 775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu işlemci Soğutucu DKCCX90

Macun uygulamasını sanırım en son 1 sene önce yapmıştım, uygulamayı da şu şöyle yaptım, stok fanı söktüm eski macunu işlemci ve stok fan üzerinden tamamen temizledim, sonrasında macunu ince bir tabaka oluşturacak şekilde işlemcinin üzerine sürdüm ve stok fanı taktım.
Sistemi zaten 2009 yılında kurmuştum, Güncel kasalara göre, kasanın hava sirkülasyonu bir hayli kötü. Geçen gün stok fanı sökmeden tam da sizin dediğiniz gibi cetvel ile stok fanın işlemciye temas eden kısmından kasa kapağına kadar ölçüm yaptım 150mm-153mm gibi uzunluk çıktı. Kasa ön tarafında fan yok evet, dediğiniz gibi oraya da fan alınması yararlı olur.
Açıkçası işlemciye uygun fiyatlı 12 cm bir soğutucu almak istiyorum, benimde araştırıp bulduğum şu ürünlerde var;
Sizin tavsiye etmiş olduğunuz soğutucu ve bu iki soğutucu arasında seçim yapsak hangisini almam daha uygun olur. Ayrıca şöyle bir durum var benim ram slotlarının tamamı dolu (2GB x 4) bu 12 cm soğutucular genişlik olarak sıkıntı çıkartır mı o konuda tam emin değilim.

@serdar84 Arctic Freezer modeli güzel fakat hava soğutmalarda 2. fanın etkisi normal hava sirkülasyonu olan bir kasada oldukça sınırlı oluyor. Yani tek fana kıyasla sadece birkaç derece daha soğuk oluyor. Hem bu yüzden hem de fazladan 1 bakır borusu olması yüzünden bence Verkho5 daha alınası bir soğutucu benim gözümde. Dark Freezer X124 de iyi görünüyor yalnız Verkho5 ile arasındaki 45 liralık farka değer mi emin değilim. X124'ün TDP'si 30 W fazla görünüyor ama arada soğutma performansı bakımından pek fark olacağını sanmıyorum. RAM konusuna gelince, RAM'lerinizin soğutma blokları çok uzun değilse herhangi bir problem olacağını zannetmiyorum.

AEROCOOL Verkho5L 12cm Mavi Ledli Fan İşlemci Soğutucu AE-CC-VERKHO5L

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı