i5 750 ve GTX 1050 Ti sistem düşük GPU kullanımı sorunu

Uğur Arıcı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşıma hediye bilgisayar topladım eski parçalarımla, kart olarak da GTX 1050 Ti tercih ettim, maalesef parçalar yeterli olmadı sanırım. GPU kullanımı %20'nın ustune cıkmıyor. CPU ise %80'lerde.
Elimdeki parçalar:
  • Anakart : MSI MS-7588
  • İşlemci : i5 750
Kasa aldım yeni. Frisby'nin 600W kasası. 6 GB DDR3 RAM de mevcut.
Nasıl bir yol izlenebilir? Mümkün olan en az maliyetle bir önerisi olan var mı?
Anakart ve işlemci değişecek gibi duruyor mecbur. En az maliyetle GTX 1050 Ti'a darboğaz yaptırmayacak anakart ve işlemci önerisi olan var mı? AMD ve INTEL tabanlı olması fark etmez. Altın kural, maliyet minimum olsun. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
I5 750'nin biraz darboğaz yapması normal de bu kadar fazla yapacağını sanmazdım.

%80 darboğaz biraz ilgincime gitti.

GTX 1050 TI'a işlemci olarak minimum AMD Athlon X4 950 veya Intel Pentium G4560/G4600 öneririm.

X4 950 seçerseniz en ucuz A320 serisi anakartı, G4560/4600 seçerseniz ASRock'ın en ucuz H110M serisi anakartını öneririm.

RAM olarak ise en ucuz 8GB 2133/2400MHz DDR4 RAM'i alabilirsiniz.

Ayrıca hediye edeceğiniz kişiyi seviyorsanız Frisby güç kaynağı kullanmayınız.

Ben düşmanıma bile toplamam Frisby marka güç kaynağıyla. Patlıyorlar, yanıyorlar vs.

Keşke almadan önce danışsaydınız.

Son düzenleme:
Lütfen o parçaları aldığınızı söylemeyin bana.

G4560/4600 çok daha ucuza I3 6100 ile tamamen aynı performansı veriyor.

Olabildiğince ucuz olsun demenize rağmen H110 serisi değil B250 serisi anakart almışsınız o da ilginç.

Bu üç parçaya ne kadar verdiğinizi/vereceğinizi söyler misiniz?

Ramim mevcuttu. 880 lira civarı bi şey verdim. Maalesef zaman sıkıntım olduğu için hemen halletmem gerekiyordu doğum gününe yetişmesi adına. Kurulumunu falanda yapmam gerekiyordu. Vatanda OEM bölümün deki görevlilere danıştım bunu önerdiler. Sorun çözülsün de parayı verdik bi şekilde ben daha tuzlu tutar diye bekliyordum. Sorun çözülsünde bütçemiz yemiycek diye korkuyordum ben halloldu. Tekrar teşekkürler

Vatan Bilgisayar :D Bazı tabuları yıkmak deveye hendek atlatmaktan zor.

''Vatan Bilgisayar her yerde bayileri var. En iyisi bu olmalı.'' :ölü:

(Aynı kafayla Türkiye'de ki en iyi giyim mağazası LC Waikiki. En iyi market zinciri de BİM. Türkiye'nin her yerinde var. O zaman sattığı tüm ürünler kaliteli olmalı. Değil mi? :ölü: ) :lanet:

''Aynı ürünü daha pahalıya satıyorlar. En kalitelisi bu olmalı'' :ölü:

''8. nesil İntel işlemciler çıktı. Ama Vatan bilgisayardan 6. nesil İntel işlemci aldım. Hemde 8. nesil fiyatına. Ama Vatan Bilgisayar vardır bir bildiği'' :ölü:

''Satıcının nefesini hissetmeden tatmin olamıyorum. Ihh... Evet 2017'deyiz. Ama kredi kartlarına güvenmiyorum. '' :ölü:

Son düzenleme:
Yani sadece anakart ve işlemci aldınız.

Aldığınız:
I3 6100 İşlemci + B250 Anakart = 880₺

Önerdiğim:
G4600 İşlemci + H110 Anakart = 550₺

Önerdiğim:
X4 950 İşlemci + A320 Anakart = 500₺

Sizin aldığınızla benim önerdiklerim aynı performansı veriyor bu arada.

Sağlık olsun. Bütçenizi zorlamadıysa sıkıntı yok fakat ucuz olması için önerdiklerimi alabilirdiniz.

Vatan Bilgisayar :D Bazı tabuları yıkmak deveye hendek atlatmaktan zor.

''Vatan Bilgisayar her yerde bayileri var. En iyisi bu olmalı.'' :ölü:

(Aynı kafayla Türkiye'de ki en iyi giyim mağazası LC Waikiki. En iyi market zinciri de BİM. Türkiye'nin her yerinde var. O zaman sattığı tüm ürünler kaliteli olmalı. Değil mi? :ölü: ) :lanet:

''Aynı ürünü daha pahalıya satıyorlar. En kalitelisi bu olmalı'' :ölü:

''8. nesil İntel işlemciler çıktı. Ama Vatan bilgisayardan 6. nesil İntel işlemci aldım. Hemde 8. nesil fiyatına. Ama Vatan Bilgisayar vardır bir bildiği'' :ölü:

''Satıcının nefesini hissetmeden tatmin olamıyorum. Ihh... Evet 2017'deyiz. Ama kredi kartlarına güvenmiyorum. '' :ölü:

Bu yorumu niye yapma gereği hissettiniz anlamadım zira yardımcı olduğunuz bi nokta yok. Vatan dan yapılan alışverişi mi eleştirmek istediniz bunun için başka bi post açsaydınız keşke. Zaman sıkıntım olduğunu belirttim. Vatan vatan diye öldüğüm bir durum yok. Kredi kartlarıyla alakalı bir durumda yok. Zamanım olmadığı için online siparişi kastettiniz burda heralde sipariş ver bekle gelsin. Evimin yanında olduğundan vatandan aldım ve birleştirdim yetişmesi gerektiği için. Farkındaysanız arkadaşların önerilerini görücek vaktim bile yoktu. Keşke yazmadan önce okumayı bilsek biraz. Yinede teşekkürler eğer yaptığınız kendimce boş yorum birilerine faydalı olduysa. Size bol Vatansız günler diliyorum.

Yani sadece anakart ve işlemci aldınız.

Aldığınız:
I3 6100 İşlemci + B250 Anakart = 880₺

Önerdiğim:
G4600 İşlemci + H110 Anakart = 550₺

Önerdiğim:
X4 950 İşlemci + A320 Anakart = 500₺

Sizin aldığınızla benim önerdiklerim aynı performansı veriyor bu arada.

Sağlık olsun. Bütçenizi zorlamadıysa sıkıntı yok fakat ucuz olması için önerdiklerimi alabilirdiniz.
Yorumda bulunmuş olmanız bile yeterli. Çok teşekkürler tekrar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı