I5 7500&CF RX480 Darboğaz Yapar Mı?

• Konuyu başlatan ykula
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.601
Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Selam dostlarım. 2-3 aya 6100 Tl'ye sistem toplayacağım. Anakart olarak H270 veya H170 Gaming M3 alacağım ve tek olarak alacağım RX480'e 1-2 yıl sonra bir RX480 ile daha Crossfire yapacağım. Şimdi sorum şu: I5 7500 RX480 Crossfire'ında darboğaz yapar mı? Eğer yaparsa I7 6700 düşünmek zorunda kalacağım ve bu bütçemi cidden sarsar. Cevaplarınızı bekliyorum.

Yapar i5 7600K veya 6600K al oc ile aşılabilir
Sıvı soğutmaya verceğim parayı işlemciye verip çok rahat i7 7700 alabilirim. Neden i5 7600K veya 6600K alayım ki? Ayrıca farkettiysen anakartım H270 yani overclockla işim yok. Biraz daha dikkatli olmanı rica ediyorum :)

i7 7700 alabilecek durumda iseniz kesinlikle düşünmeden alın CF yapmanız durumunda kafanız rahat olsun.
Alabilecek, durumdayım, evet ama ekipmana ayırdığım 500 Tl'yi kısacağım anlamına geliyor bu. Neyse, HyperX Cloud Stinger'ı da 3 hafta sonra alalım artık :)

Sıvı soğutmaya verceğim parayı işlemciye verip çok rahat i7 7700 alabilirim. Neden i5 7600K veya 6600K alayım ki? Ayrıca farkettiysen anakartım H270 yani overclockla işim yok. Biraz daha dikkatli olmanı rica ediyorum :)
Sana şunu söyleyeyim O.C yaparken fps rekorlarını kırmak için yapmayacaksın amaç işlemcinin sistem yükünü minimum seviyeye indirerek sistemi rahatlatmak. o.c dediğimizde aklına direk sıvı soğutma gelmesin kaliteli bir hava soğutma bile yeter. zaten amacın darboğazı önlemek işlemcin 55 dereceyi geçmez. doğru ayarları yaparsan buda sağlıklı bir overclock olur. Sana şunu söyleyeyim 2 tane rx 480 taktığında o işlemcinin stock soğutucusuyla 70 80 dereceye çıkacak Yine 150 200 tl para vereceksin soğutucuya tavsiyem i5 7600K veya 6600K alman bu arada herkez son nesil işlemcileri tercih ediyor. Performans farkı yok denecek kadar az bikaç tane yeni teknoloji yer alıyor. Örnek= VR. Bence bu teknolojilerden yararlanmayacaksan gerek yok 150_ 250 tl fark vermeye

Son düzenleme:
Sana şunu söyleyeyim O.C yaparken fps rekorlarını kırmak için yapmayacaksın amaç işlemcinin sistem yükünü minimum seviyeye indirerek sistemi rahatlatmak. o.c dediğimizde aklına direk sıvı soğutma gelmesin kaliteli bir hava soğutma bile yeter. zaten amacın darboğazı önlemek işlemcin 55 dereceyi geçmez doğru ayarları yaparsan buda sağlıklı bir overclock olur. Sana şunu söyleyeyim 2 tane rx 480 taktığında o işlemcinin stock soğutucusuyla 70 80 dereceye çıkacak Yine 150 200 tl para vereceksin soğutucuya tavsiyem i5 7600K veya 6600K alman
Anakartım H270, nasıl anlatabilirim, umm overclock yok. Yapılamıyor, K serisi işlemci almayacağım, no overclock okay?

İşlemciyi daha yüksek tutmanı öneririm. O zaman CF yapmana bile gerek kalmaz. CrazyNomad hocamızın dediği gibi, aynı fiyata belki de çok daha üst seviye ekran kartları çıkacaktır. Bu şekilde yaparsan daha rahat olursun. CF yapmak için, CF destekleyen bir anakarta, bu iki ekran kartını besleyebilecek bir işlemciye ve kaliteli, yüksek enerjiye sahip bir güç kaynağına ihtiyacın olacak. Ancak, bunlara ne gerek var ki? Al bir tane RX480, 1-2 yıl sonra çok daha iyisiyle değiştir, bitsin :)

Dipnot: İleride değiştireceğin ekran kartının, şu anda alacağın ekran kartından daha üst düzey bir performans vereceğini unutma. Bu nedenle, iyi bir işlemci alman yararına olacaktır.

İşlemciyi daha yüksek tutmanı öneririm. O zaman CF yapmana bile gerek kalmaz. CrazyNomad hocamızın dediği gibi, aynı fiyata belki de çok daha üst seviye ekran kartları çıkacaktır. Bu şekilde yaparsan daha rahat olursun. CF yapmak için, CF destekleyen bir anakarta, bu iki ekran kartını besleyebilecek bir işlemciye ve kaliteli, yüksek enerjiye sahip bir güç kaynağına ihtiyacın olacak. Ancak, bunlara ne gerek var ki? Al bir tane RX480, 1-2 yıl sonra çok daha iyisiyle değiştir, bitsin :)

Dipnot: İleride değiştireceğin ekran kartının, şu anda alacağın ekran kartından daha üst düzey bir performans vereceğini unutma. Bu nedenle, iyi bir işlemci alman yararına olacaktır.
İşte istediğim tavsiye be. Ufkum genişledi, aydınlandım. Teşekkürler. O zaman sistemin yeni halini söyleyerek konuyu kapatıyorum.
I7 7700
MSI H170 GAMING M3
MSI RX480 GAMING X
Corsair Vengeance 2X8 16GB
DARK N10 750W 80+
1TB Seagate 7200 RPM HDD
120 GB Samsung 750 Evo SSD
Windows 10 Home
Sistem böylece 6300 Tl tutuyor (Teknobiyotikten toplandı) ve bu da dediğim gibi HyperX Cloud Stinger'ımı 3 hafta sonra alacağım anlamına geliyor. Teşekkürler yardım eden herkese.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı