I5 7500 Sistemden Ryzen 5 3600 Sisteme Geçmeye Değer mi?

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2.262
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Elimdeki anakartı ve işlemciyi elden çıkartıp Ryzen5 3600 ve buna uygun bir anakart almayı düşünüyorum. Sizce geçmeye değer mi? Oyunlarda ve performansta bariz bir fark olur mu?

Elimdeki anakartı ve işlemciyi elden çıkartıp Ryzen5 3600 ve buna uygun bir anakart almayı düşünüyorum. Sizce geçmeye değer mi? Oyunlarda ve performansta bariz bir fark olur mu?
Özellikle ekran kartınız iyiyse büyük bir fark olur. Kesinlikle tavsiye ederim. Tek sorun Ryzen sistemlerde en az 3000MHz RAM önerilmesi. RAM frekansınız ne ?

Elindeki ekran kartı RTX2080ti ise geçebilirsin tabi. Ama önceliğin oyunsa ve ekran kartın bunun altında bir şeyse değmez. i5 7500 yine birçok yeni ekran kartını besleyecek güce sahip. Pentium I kadar bile işlem yapamayacak adamların tatavalarına bakma. İşlemci özelliklerini dahi bilmeden yorum yapıyorlar.

Özellikle ekran kartınız iyiyse büyük bir fark olur. Kesinlikle tavsiye ederim. Tek sorun Ryzen sistemlerde en az 3000MHz RAM önerilmesi. RAM frekansınız ne ?
Ekran kartım GTX1060 3GB sistemimde de 2x 8 GB 2400Mhz RAM takılı
Elindeki ekran kartı RTX2080ti ise geçebilirsin tabi. Ama önceliğin oyunsa ve ekran kartın bunun altında bir şeyse değmez. i5 7500 yine birçok yeni ekran kartını besleyecek güce sahip. Pentium I kadar bile işlem yapamayacak adamların tatavalarına bakma. İşlemci özelliklerini dahi bilmeden yorum yapıyorlar.
GTX1060 3GB var elimde :)

İmzanızda belirtilen sistem için İ5-7500 yeterlidir. Gereksiz masraf yapmanıza gerek yok. 1060'ı rahatlıkla besler ve 7500 gayet yeterlidir. İlerisi için güncelleme düşünüyorsanız eğer o başka. Şimdi anakart ve işlemciyi satip AMD tarafına geçerseniz elinizdeki RAM MHZ hızları az kalacak. Onlarıda satıp 3000-3200MHZ RAM almanız gerekecek. Forumda çokça bahsedilen bir konuydu AMD sistemler için yüksek MHZ RAM'ler. Lafı fazla uzatmayayım tavsiyem kullanmaya devam edin, performansı sizi ne zaman tatmin etmez ise ozaman satıp yeni bir sistem toplama arayışına girin.

Şu an GTX 1060 6GB ve i5 7500'lü sistemim var. Optimizasyon özürlü Kingdom Come: Deliverance dışında hiçbir oyunda darboğaz yaşadığımı hatırlamıyorum. Ancak birkaç ay içerisinde RAM, Ekran Kartı değiştirecekseniz alınabilir. Size tavsiyem ekran kartınız yetersiz gelmeye başladığında ve değiştirmeye karar verdiğinizde hepsini birlikte alırsınız.

Eklemeyi unutmuşum. Eğer ki sadece oyun oynamıyorsanız iki işlemci arasında çok fark var. Sadece oyun için alınacaksa o GPU için gerek yok.

Bende de i5 7500 işlemci ve H270 anakart mevcut.
Ekran kartını 1050 TI'dan RTX 2070'e çıkardım.
İşlemci, anakart ve ram için "Kara Cuma" indirimlerini bekliyorum.😅
R5 3600/3700x + B450 Tomahawk Max ikilisi ile beraber 3600 MHz bir çift ram alma niyetindeyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı