I5 7500 Sistemden Ryzen 5 3600 Sisteme Geçmeye Değer mi?

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2.262
Ha bu arada işlemci illaki değiştireceğim diyorsan. Eğer ileride ekran kartını değiştireceksen değiştir. Eğer iş yapıyorsan bilgisayarında, edit, render gibi işlemler yapıyorsan o işlemciyi al. Eğer amaç oyun bilgisayarı yapmaksa i5 9600'ün tekli çekirdek gücüne yaklaşamaz bahsettiğin işlemci. Oyun için i5 9600 veya i5 9600k al. Uzun uzun AMD sevicilerle tartışmayacağım. 10 saat çocuklara teknik terimler ve sayılarla bile anlatsan "AMD daha iyi." diyor başka bir şey demiyorlar. Dün bir konu açtı birisi. "Ryzen 7 3700X aldım. Arkadaşım i5 9600k'lı sistem topladı. Benden 6000 lira daha az para harcadı oyunlarda 20FPS'e kadar daha yüksek alıyor. Nasıl oluyor bu iş? "Diye sordu. Hiç kimse gelip adamın derdini çözmedi ki çözülecek bir şey yok ortada. Normali buydu. Birisi hatta "Birde render yapın, o zaman görülür kiminki daha iyi bakalım." dedi ya. 😀 Yorumun sümükleri akıyordu resmen.

Ha bu arada işlemci illaki değiştireceğim diyorsan. Eğer ileride ekran kartını değiştireceksen değiştir. Eğer iş yapıyorsan bilgisayarında, edit, render gibi işlemler yapıyorsan o işlemciyi al. Eğer amaç oyun bilgisayarı yapmaksa i5 9600'ün tekli çekirdek gücüne yaklaşamaz bahsettiğin işlemci. Oyun için i5 9600 veya i5 9600k al. Uzun uzun AMD sevicilerle tartışmayacağım. 10 saat çocuklara teknik terimler ve sayılarla bile anlatsan "AMD daha iyi." diyor başka bir şey demiyorlar. Dün bir konu açtı birisi. "Ryzen 7 3700X aldım. Arkadaşım i5 9600k'lı sistem topladı. Benden 6000 lira daha az para harcadı oyunlarda 20FPS'e kadar daha yüksek alıyor. Nasıl oluyor bu iş? "Diye sordu. Hiç kimse gelip adamın derdini çözmedi ki çözülecek bir şey yok ortada. Normali buydu. Birisi hatta "Birde render yapın, o zaman görülür kiminki daha iyi bakalım." dedi ya. 😀 Yorumun sümükleri akıyordu resmen.
Ekran kartımı elden çıkarıp 2070 almayı planlıyordum. Aslında bir nevi o yüzden soruyorum işlemci işini :) AMD Ryzen işlemcilerin render vs. de Intel'i geçtikleri ortada evet ama oyunlarda iş değişiyor. Bilemiyorum şu an kararsız kaldım. I5 7500 büyül ihtimal 2070'i besleyemeyecektir. İşlemci değiştirmem gerekecek. Z270 serisine de 7. nesilden sonraki işlemciler takılamadığından anakart yenilemem de gerekecek diye düşünüyorum.

Ekran kartımı elden çıkarıp 2070 almayı planlıyordum. Aslında bir nevi o yüzden soruyorum işlemci işini :) AMD Ryzen işlemcilerin render vs. de Intel'i geçtikleri ortada evet ama oyunlarda iş değişiyor. Bilemiyorum şu an kararsız kaldım. I5 7500 büyül ihtimal 2070'i besleyemeyecektir. İşlemci değiştirmem gerekecek. Z270 serisine de 7. nesilden sonraki işlemciler takılamadığından anakart yenilemem de gerekecek diye düşünüyorum.
2070, i5 7500'ü kendinden geçiriyor. 😅
9400F ile araştırmaya başladım, 3600'den çıktım.
3600 ile 3700x arasında paslaştım bir süre AMD'ye yöneldim ve onda karar kılacaktım...
Şimdi de 9600k ile AMD mi İntel mi çelişkisine döndüm, başa sardım.
Uzun dönemde ve 2k'da hangisi daha avantajlı olur? Oyun odaklı, yayın yok.
3700x mi 9600k mı? Ya da 7500 ile ne kadar devam edebilirim? 🙄

Son düzenleme:
Elindeki ekran kartı RTX2080ti ise geçebilirsin tabi. Ama önceliğin oyunsa ve ekran kartın bunun altında bir şeyse değmez. i5 7500 yine birçok yeni ekran kartını besleyecek güce sahip. Pentium I kadar bile işlem yapamayacak adamların tatavalarına bakma. İşlemci özelliklerini dahi bilmeden yorum yapıyorlar.
Elindeki ekran kartının RTX2080ti olmasına ne gerek varmış kötü bir ekran kartıda olsa her türlü performansını arttıracak iki işlemcide dağlar kadar fark var ekran kartına sonradan upgrade edebilir işlemcinin yüksek olması her zaman iyidir işlemci gücü isteyen oyunlarda yüksek anlamda farkı olur illaki RTX2080ti gerek yok uzun zamandır foruma girmiyorum aşırı bilgisiz insanlarla dolmuş burası.

Bahsettiğiniz konuyu takip etmiş biri olarak ilgili kişinin sorunu "Oyunlarda 20 FPS'e kadar yüksek alıyor" değil de sanki "PUBG'de 20 FPS fazla alıyor" şeklindeydi. Yüzlerce oyun arasında PUBG gibi optimizasyon özürlü ve Intel optimizasyonlu bir oyunda yaşanan FPS farkını tüm oyunlarda yaşanıyormuş gibi gösteremezsiniz.

Sizin burada bahsettiğiniz konu 2070 Super ve 3600X'li sisteme kıyasla 2070 ve 9600K'lı sistem oyunlarda 20 FPS'e kadar daha fazla performans alıyor kapısına çıkar. R7 3700X oyunlarda da diğer bütün kullanım alanlarında da genele baktığınızda i5 9600K'nın önünde bir işlemcidir.

Bunu lütfen saldırı olarak görmeyin forumda yüzlerce insan var işlemci satın almak isteyen ve bu tür bilgilendirmeler yüzünden markalardan uzak duran ve satın alma yolundan dönen insanlar var. Benim derdim AMD iyidir veya Intel kötüdür falan değil kendim de Intel kullanıyorum şu an, o sebeple bir sonraki yorumunuzda bana Fanboy muamelesi yapmazsanız da sevinirim.

Elindeki ekran kartının RTX2080ti olmasına ne gerek varmış kötü bir ekran kartıda olsa her türlü performansını arttıracak iki işlemcide dağlar kadar fark var ekran kartına sonradan upgrade edebilir işlemcinin yüksek olması her zaman iyidir işlemci gücü isteyen oyunlarda yüksek anlamda farkı olur illaki RTX2080ti gerek yok uzun zamandır foruma girmiyorum aşırı bilgisiz insanlarla dolmuş burası.
Öyle şunu şöyle yapsan daha iyi olur bunu böyle yapsan daha iyidir diye bol keseden sallamakla olmaz. Hani davul bile dengi dengine diye bir laf vardır bildin mi? GTX 1060 3GB'ı o işlemci sırtına Adana'dan alır Paris'e kadar taşır üç kere de tur attırır. Küçümsemeye çalıştığın işlemcinin gücünden haberin var mı senin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
BFV, Apex, Fortnite gibi işlemci odaklı online oyunlarda bile 100FPS veriyor. Yetersiz mi 100FPS ? O yüzden ezbere konuşma.
Intel optimizasyonlu
Bunu bir açıklar mısın? Bir oyun nasıl Intel veya AMD optimizasyonlu oluyor. Teknik olarak bana öğretebilir misin lütfen. Ben bu işin içinde 20 senesini harcamış birisi olarak söylüyorum. Intel Core 10 nesillik bir çekirdek gelişimine sahip. Ryzen serisi daha 3. neslini yeni gördü. Oyunlar saf çekirdek gücüne bakar. Oyunsa Intel alınır, iş yapılacaksa, render yapılacaksa AMD alınır rakipler arasından. Ben eminim aynı adam BFV testi yapsa bundan farklı bir sonuç almayacak. Oyunla ilgisi yok yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle şunu şöyle yapsan daha iyi olur bunu böyle yapsan daha iyidir diye bol keseden sallamakla olmaz. Hani davul bile dengi dengine diye bir laf vardır bildin mi? GTX 1060 3GB'ı o işlemci sırtına Adana'dan alır Paris'e kadar taşır üç kere de tur attırır. Küçümsemeye çalıştığın işlemcinin gücünden haberin var mı senin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
BFV, Apex, Fortnite gibi işlemci odaklı online oyunlarda bile 100FPS veriyor. Yetersiz mi 100FPS ? O yüzden ezbere konuşma.

Bunu bir açıklar mısın? Bir oyun nasıl Intel veya AMD optimizasyonlu oluyor. Teknik olarak bana öğretebilir misin lütfen.

Ekran kartı Gtx 1060da olsa en az 20 30 fps farkettirecektirki bu ani fps düşmelerini ortadan kaldıracak ekran kartının yetişemediği yerlerde bu işlemci açığını kapatma rolü oynayacak ben ezbere konuşmuyorum tecrübelerime dayanarak konusuyorum RTX2080ti'ın varsa diyerek ezbere konuşan sensin benim tecrübelerimin yarısı sende varmı acaba nereden baksan her seri ekran kartı ve işlemci kullanmışlığım vardır ekran kartının yüksek işlemcinin düşük işlemcinin yüksek ekran kartının düşük olduğu kaç sistem kullandım hangisinin performansı daha iyi hangisinin daha kötü senmi bileceksin ben mi? 🙂

senmi bileceksin ben mi?
Konuşmalarına bakınca benim bildiğim gayet açık. 😄 Bak bu kadarcık zamanda benim forumda yazdığımın yarısı kadar yorum yapmışsın. Ama benim aldığım beğeninin altıda biri kadar beğeni alamamışsın. Boş yazmışsın yani şimdi olduğu gibi. i5 7500 ve GTX 1060 3GB fazlasıyla dengeli bir seçim. i5 7500 BFV'te 100 FPS gösterir fakat GTX1060 3GB gösteremez. Anladın mı şimdi ne demek istediğimi. RTX 2080ti ve 144Hz bir monitörü olsa tamam i5 7500 yetersiz dersin. Ekran kartı 144FPS rahat verebilecekken işlemci 100de takılı kalmış dersin. Anlarım. Ama GTX 1060 3GB'ın işleyebileceği grafiğe i5 7500 rahat iskelet giydirir bilgili kardeşim benim. Sen rahat ol.

Konuşmalarına bakınca benim bildiğim gayet açık. 😄 Bak bu kadarcık zamanda benim forumda yazdığımın yarısı kadar yorum yapmışsın. Ama benim aldığım beğeninin altıda biri kadar beğeni alamamışsın. Boş yazmışsın yani şimdi olduğu gibi. i5 7500 ve GTX 1060 3GB fazlasıyla dengeli bir seçim. i5 7500 BFV'te 100 FPS gösterir fakat GTX1060 3GB gösteremez. Anladın mı şimdi ne demek istediğimi. RTX 2080ti ve 144Hz bir monitörü olsa tamam i5 7500 yetersiz dersin. Ekran kartı 144FPS rahat verebilecekken işlemci 100de takılı kalmış dersin. Anlarım. Ama GTX 1060 3GB'ın işleyebileceği grafiğe i5 7500 rahat iskelet giydirir bilgili kardeşim benim. Sen rahat ol.
😂😂 Bu tecrübe beğeniyle olan bişey değil kardeşim benim sen önce bunu öğrenmelisin ben doğru bişey yazıp konuda olan kişiler bunu beğenedebilir beğenmeyedebilir bir yorumumum 10 kişi tarafından beğenildiğide var sen ona bakacak olursan boş yapmışsın onun için 🙂.RTX2080ti yoksa Ryzen 5 3600 işlemci alınmaz yapan birini kaale almıcam bu Ryzen 1600 Rx 580 tabanlı bir sistemi olupta Ryzen 3600e geçmeye gerek yok diyen biriyle eşitsin Ryzen 1600 Rx 580i besleyebilen bir işlemci 3600 işlemciyle değişsende besleyecek ama verdiği FPS daha fazla olacak iki işlemcininde aynı oranda beslemesi FPS'in aynı olacak anlamına gelmiyor burdan öğrendiğin üzere ileri zekalı kardeşim benim git biraz ilim irfan öğren Allah akıl fikir versin sana 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı