i5 7500 ve GTX 1050 Ti sistem PUBG anlık takılma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Lnkyz

Centipat
Arkadaşlar sadece PUBG oynarken aşırı derecede anlık takılmalar yaşıyorum 1 2 saniyeyi buluyor yüksek ayarlarda 60 - 80 FPS aralıklarında oynuyorum grafik ayarlarında en düşük seviyeye aldığım zaman FPS düşmesi daha çok olmaya başlıyor MSI Afterburner ile baktığım zaman işlemcim 52 derece gösteriyor fakat görev yöneticisi açtığım zaman CPU kullanımı oyun sırasında 100leri kadar çıkıyor.

Diğer oynadığım oyunlar.

GTA V.
NFS Payback.
CS:GO.
FIFA 20.
Battlefield 4.
PUBG Lite.
ETS 2.

Bu oynadığım oyunlarda hiçbir sıkıntı yokken sadece PUBG'de bu sorunu yaşıyorum.

Sistem özelliklerim.

Gigabyte GA-B250M-GAMING 5 anakart.

Intel Core i5 7500 CPU + Xigmatek TYR SD1264B işlemci fanı.

8x2 DDR4 2400 MHz Kingston HyperX Fury bellek.

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB OC GDDR5 128Bit ekran kartı.

WD 1TB 7200 RPM HDD.

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2020.04.23 - 12.16.01.91.png
PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2020.04.23 - 12.16.17.67.png
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşımda i5 7500 vardı maalesef işlemcisi yetersiz kalıyordu pubg için bu sebeple i7 7700K ya upgrade yaptı, ekran kartınıda 1070ti aldı başka bi çözüm zor görünüyor

arkadaşımda i5 7500 vardı maalesef işlemcisi yetersiz kalıyordu pubg için bu sebeple i7 7700K ya upgrade yaptı, ekran kartınıda 1070ti aldı başka bi çözüm zor görünüyor

Benim arkadaşımda Daha düşük sistem ile i5 3470 CPU 750ti 8gb ram ile fps drop yemeden 30 40 fps aralarında çok rahat oynıyabiliyor ben oynıyamıyorum bu sistem ile
@Fk_Jester , darboğaz yok, aynı işlemciyle GTX 1060 6 GB'ı besleyebiliyorum. Ayrıca o oyun sorunlu zaten. Anlık takılma, donma vs gibi olayların oluşması şaşılacak bir durum değil.

Hocam Macunu yenilemeyi düşünüyorum olmadı SSD alıp ona kurmayacı deniyeceğim Daha düşük sistemle arkadaşım çok rahat oynıyabiliyorken ben bu sistemle oynıyamıyorum
Düşük ayarlarda bende de mevcut donma gibi olaylar. Oyundan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Çıkalı kaç sene oldu Oyun Her güncelleme aldıktan sonra daha berbat olmaya başladı

Son düzenleme:
@Fk_Jester , darboğaz yok, aynı işlemciyle GTX 1060 6 GB'ı besleyebiliyorum. Ayrıca o oyun sorunlu zaten. Anlık takılma, donma vs gibi olayların oluşması şaşılacak bir durum değil.
imzamdaki sistem ile pubg'de donma-kasma asla yaşamadım, ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim ayrıca oyunun CPU'yu yüzde 100 kullanması bana kasmasının bundan kaynaklı olabileceğini düşündürdü

imzamdaki sistem ile donma-kasma asla yaşamadım, ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim ayrıca oyunun CPU'yu yüzde 100 kullanması bana kasmasının bundan kaynaklı düşündürdü

O oyunda i7-9700K kullanan kişilerde bile sorun var, oyun optimize sıkıntılı, ayrıca o görselde GPU kullanımı %98-99 seviyelerinde, sıcaklıklar normal ve FPS seviyesi de 60'ın üstünde. Kağıt üzerinde teorik olarak darboğaz yok. Takılmanın sebebi çok büyük ihtimal oyun kaynaklı.

O oyunda i7-9700K kullanan kişilerde bile sorun var, oyun optimize sıkıntılı, ayrıca o görselde GPU kullanımı %98-99 seviyelerinde, sıcaklıklar normal ve FPS seviyesi de 60'ın üstünde. Kağıt üzerinde teorik olarak darboğaz yok. Takılmanın sebebi çok büyük ihtimal oyun kaynaklı.

Büyük ihtimal öyle galiba hocam Son çare olarak Macunu Değiştircem SSD Alıp ona kurmayı deniyeceğim Format atıp tekrar yüklemeyi deniyeceğim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı