i5 7500 ve GTX 1060 PUBG %100 CPU kullanımı

OnurAkturk

Decapat
i5 7500, GTX 1060 6 GB, 16 GB RAM 2400 MZ RAM'ler var. 144 Hz monitor, işlemci soğtucu da çift fanlı. Oyunlarda CPU kullanımı hep 100 derece hep.

i5 7400 + 1060 6gb ve aynı özellikler ile çoğu zaman fps drop yaşıyordum ve artık oyunu bıraktım, 2 ay sonra PC topladım ve böyle bir şey yok. Kesinlikle işlemci güçsüz kalıyor ve darboğaz yaşıyorsun. Tek çare işlemcinin değişmesi.

ama şuan fortnite cod hepsi mükemmel pubg takılıyorr birtek

Yeni sisteminiz hayırlı olsun, ama bırakın da i9 9900K darboğaz yapmasın . Bir tane oyun için bu kadar yüksek seviye bir işlemciye çıkmaya gerek yok. i7 6700 veya 7700 yeterli gelecektir.

Sorulan sorulara cevap vermiyorsun ki yardım edelim.
İşlemci frekansı ne durumda?
İşlemciyi kullanan başka bir uygulama vs var mı? Görev yöneticisinden oyun sırasında kontrol edip bizimle paylaşabilirsin.
Ayrıca Online oyunlar aldıkları yamalarla oyun motorlarını güncelliyorlar. Haliyle işlemci ihtiyacı artmıştır. Daha iyi bir işlemciye geçmen gerek.
Şimdilik çözüm için;
Grafik ayarlarını en yükseğe getirebilirsin.
FPS'i belli bir seviyede kitleyebilirsin.

Oyun motorunu güncellemek yerine daha iyi tatmin edici kalitede bir oyun çıkarmak, işlemci değişimi için daha mantıklı bir neden olmaz mı? Bu yaptıkları tam bir saçmalıktan başka bir şey olmuyor, arka planda dediğiniz gibi oyun motoru güncelliyorlar, oyuna yansıyan dinamiklerde veya oynanış açısından büyük bir değişiklik gözlemleyemiyoruz. Rainbow Six Siege'e de devamlı her 2-3 ayda bir büyük sezon güncellemesi geliyor, böyle bir sorun yok açıkçası, 4C/4T 'ler 1.yıl güncellemesinden beri rahat çalışıyorlar. Bu yaptıkları resmen insanlara zorla işlemci yükseltmesi yaptırmak. Ben bu tarz politikalara karşı olduğum gibi, bu adamların yaptığı oyunları da oynamıyorum. Ayrıca işlemci dediğimiz almışken 6-7 sene götürmeli bence. 2-3 yılda bir değişim yapmaya mecbur bırakılmamalı, hele ki ülke olarak ekonomik şartlar bu denli zorken. Gerçi adamların çok da umrunda değiliz, parayı en kolay nereden nasıl hızlı kazanabilirizin derdinde herkes .

Son düzenleme:
@Jonathan North Kesinlikle katılıyorum, sebebi bu ama. Bunu belirtmiyorlar bile. Eskiden aynı donanımlarla oynanabilen oyunlar, oynanmaz oluyor. Adına da güncelleme diyorlar ne yazık ki. İnsanlara daha iyi işlemci tercih etmesi gerektiğini söylerken bunları da düşünerek söylüyoruz. Aynı oyunu dahi, birkaç sene sonra aynı işlemciyle rahat oynayamama durumuna bakarak...

frekans dediğiniz tam olarak nedir acaba 2400 3000 mhz yazan mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…