i5 7500 ve GTX 1060 sistem uyumlu mudur?

O PSU tamamen 400W veremez. Ya 450W modelini alın ya da daha kaliteli bir 400W PSU alın. Benim size tavsiyem Corsair VS450 olacaktır. Fiyatı da uygun.
Sistemde şuan böyle bir sorun var. İşlemci %100'de kullanılırken Ekran kartı %25-%35 max %60 kullanımın da genel olarak oyunların en düşük ayarlarda oynamama rağmen bu şekilde işlemci %100'de kullanılırken ekran kartı çok düşük kullanılıyor. Ayarları yükselttiğim de Ekran kartı bu gine %25 %60 arası gidip geliyor işlemci hala %100'de devam ediyor. FPS ise özellikle pubg'de 50 80 arası en düşük ayarlarda her şey kapalı iken 50 80 arası düşüp çıkıyor full ayarlarda daha gine aynı fps ler gine değişen bir şey yok. Benim anlamadığım neden bir işlemci %100'de kullanılır sürekli oyunlarda ve ekran kartı neden daha düşük %25 %60 arası kullanılıyor anlamıyorum bir yerde mutlaka bir sorun var.
Sıcaklıklar ne durumda ?

O PSU tamamen 400W veremez. Ya 450W modelini alın ya da daha kaliteli bir 400W PSU alın. Benim size tavsiyem Corsair VS450 olacaktır. Fiyatı da uygun.

Sıcaklıklar ne durumda ?

Sıcaklık olarak kasa da öyle çok bir sıcaklık yok açıkçası ekrann kartı 65-72 derece ağır kullanımın da.

Sistemde şuan böyle bir sorun var. İşlemci %100'de kullanılırken Ekran kartı %25-%35 max %60 kullanımın da genel olarak oyunların en düşük ayarlarda oynamama rağmen bu şekilde işlemci %100'de kullanılırken ekran kartı çok düşük kullanılıyor. Ayarları yükselttiğim de Ekran kartı bu gine %25 %60 arası gidip geliyor işlemci hala %100'de devam ediyor. FPS ise özellikle pubg'de 50 80 arası en düşük ayarlarda her şey kapalı iken 50 80 arası düşüp çıkıyor full ayarlarda daha gine aynı fps ler gine değişen bir şey yok. Benim anlamadığım neden bir işlemci %100'de kullanılır sürekli oyunlarda ve ekran kartı neden daha düşük %25 %60 arası kullanılıyor anlamıyorum bir yerde mutlaka bir sorun var.

PUBG gibi bir sakat oyunu, düşük ayarlarda açarsanız 4C/4T'lik her işlemci yolda kalır, ayrıca low ayarlarda GPU kullanımının düşük seyretmesi de çok anormal bir durum değil, kart güçlü olduğu için kullanması gerektiği kadarını kullanıyor, R5 3600 + 1660 Super'li makinelerde de bu böyle, %50-60'ın üstüne çıkmıyor bu değer. CPU'nun %100'de kalması, 4/4 bir işlemci için sıkıntı teşkil edecek bir unsur değil, 7500 + 1060 kombosu için mümkünse 1080p ultra-high ayar tercih edin, ben aynı bileşenlerle 1080p Ultra'da, BF1 gibi belki de PUBG'den daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç bir oyunda; 64 kişilik sunucularda dahi genel olarak çoğu haritada darboğaz yaşamıyorum, diğer oynadığınız oyunlar için de aynı şey geçerli, bu ikili için 1080p ultra-high öneririm, daha düşük grafiklerde yüksek FPS için mecburen çok daha güçlü ve çekirdeği bol olan bir işlemciye yatırım yapmak gerekiyor.

Son düzenleme:
PUGB'de işlemcinin %100 olması normal değil. Testlerde genelde %60-70 seviyelerinde çalışıyor işlemci. Sizin sistemde bariz bir problem var.

1. PSU berbat.
2. Hi-level SSD ve RAM kullanıyorsun.

Bunlardan şüpheleniyorum.

İşlemci sadece pubg değil genel olarak her oyunda neredeyse %100'de kullanılıyor 3-5 oyun hariç.

PUBG gibi bir sakat oyunu, düşük ayarlarda açarsanız 4C/4T'lik her işlemci yolda kalır, ayrıca low ayarlarda GPU kullanımının düşük seyretmesi de çok anormal bir durum değil, kart güçlü olduğu için kullanması gerektiği kadarını kullanıyor, R5 3600 + 1660 Super'li makinelerde de bu böyle, %50-60'ın üstüne çıkmıyor. CPU'nun %100'de kalması, 4/4 bir işlemci için sıkıntı teşkil edecek bir unsur değil, 7500 + 1060 kombosu için mümkünse 1080p ultra-high ayar tercih edin, ben aynı bileşenlerle 1080p Ultra'da, BF1 gibi belki de PUBG'den daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç bir oyunda; 64 kişilik sunucularda dahi genel olarak çoğu haritada darboğaz yaşamıyorum, diğer oynadığınız oyunlar için de aynı şey geçerli, bu ikili için 1080p ultra-high öneririm, daha düşük grafiklerde yüksek FPS için mecburen çok daha güçlü ve çekirdeği bol olan bir işlemciye yatırım yapmak gerekiyor.

Oynadığım tüm oyunları en yüksek orta düşük çok düşük şekilde oynadım ve her oynadığım oyunda bu tarzda bir sıkıntı yaşadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı