i5-7500 ve RX 480 Sistem Toplama

Öyleyse sorularına cevap vereyim.

1) Stok soğutucu sıcaklık konusunda sıkıntı yaratmaz. Ses konusunda vızır vızır öter.

2) Ekran kartını 4 GB alman sana sorun yaratmaz, eğer 8 GB ile 4 GB modeli arasında fiyat farkı azsa 8 GB olanı al, çoksa 8 GB almana gerek yok.

3) H270 Mortar ve Bazooka almanda bir sakınca yok, B250M modelleri işini görür, bütçe kısmak istiyorsan.

4) İki güç kaynağı da kaliteli, Seasonic alabilirsin. Diğer modelle değişmen de bir sakınca görmüyorum.

5) O soğutucunun soğutması iyi olur, sesini bilemiyorum.

Öyleyse sorularına cevap vereyim.

1) Stok soğutucu sıcaklık konusunda sıkıntı yaratmaz. Ses konusunda vızır vızır öter.

2) Ekran kartını 4 GB alman sana sorun yaratmaz, eğer 8 GB ile 4 GB modeli arasında fiyat farkı azsa 8 GB olanı al, çoksa 8 GB almana gerek yok.

3) H270 Mortar ve Bazooka almanda bir sakınca yok, B250M modelleri işini görür, bütçe kısmak istiyorsan.

4) İki güç kaynağı da kaliteli, Seasonic alabilirsin. Diğer modelle değişmen de bir sakınca görmüyorum.

5) O soğutucunun soğutması iyi olur, sesini bilemiyorum.
Peki ilk sistemden bağımsız olarak bir sistem öneriniz var mı ? Hala kafam Dark N10' da ve High Power' da kaldı. :D

Ben önerirsem İnternet üzerinden öneririm, önereceğim sistem ile alacağın bilgisayarcıdaki sistem fiyatı aynı olmaz.
Siz fiyatı dert etmeyin ayarlarım ben onu. :D Bilgisayarcı Konya' daki toptancılarından alacakmış. Yani daha ucuz olacak ama bir de kendi payını ve kurulumu filan ekleyecek aynıya gelir yani. Siz önerin yine.

Ara Toplam2.807,46 TL
Toplam KDV505,34 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.312,80 TL
[TBODY] [/TBODY]

Aynı performans, iki sistem fiyatı arasında uçurum var.

Ara Toplam2.807,46 TL
Toplam KDV505,34 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.312,80 TL
[TBODY] [/TBODY]
Aynı performans, iki sistem fiyatı arasında uçurum var.
Peki bu halde nasıl ? Bir de Hyper 212X yerine daha sessiz ve daha serin bir soğutucu öneriniz var mı ? Yoksa onu mu alayım ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    74,4 KB · Görüntüleme: 133
Bu şekilde sistemin gayet iyi, sessizlik konusunda soğutucular hakkında hangisi daha sessiz bilemiyorum açıkçası. O soğutucu yeterli olur kanaatimce. Ses konusu sadece normal gezinirken göze batar, oyun oynarken hissetmezsin, bu soğutucular ses yönünden stok soğutucudan daha iyi olur.

Bu şekilde sistemin gayet iyi, sessizlik konusunda soğutucular hakkında hangisi daha sessiz bilemiyorum açıkçası. O soğutucu yeterli olur kanaatimce. Ses konusu sadece normal gezinirken göze batar, oyun oynarken hissetmezsin, bu soğutucular ses yönünden stok soğutucudan daha iyi olur.
@BERWAR High Power 600w 80+ Bronze güç kaynağının kablolarının kılıflı olmaması bir sorun oluşturur mu ? Ya da bu güç kaynağı iyi midir ? FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 5 aydır sistem toplamaya çalışıyorum. Bir türlü paramı vermeyip oyaladılar. Ama artık (yine kandırmazlarsa) 2 hafta sonra parayı verecekler. Önceden birkaç konu açtım ama kararlarım değiştiği için tekrar konu açayım dedim. Neyse konumuza dönelim. Bu sisteme karar verdim. Görüşlerinizi bekliyorum.
  • İşlemci: i5 7500
  • Anakart: MSI H270 Gaming M3
  • İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X
  • Ekran Kartı: MSI RX 480 Gaming X 8GB
  • RAM: Corsair Vengeance LPX Kırmızı 16GB(2x8) 2400MHz
  • SSD: Samsung 850 EVO 250GB
  • Hard Disk: WD Blue 1TB 7200 RPM
  • PSU: Seasonic 620w 80+ Bronze Modüler
  • Kasa: Corsair Carbide Spec-Alpha Kırmızı-Siyah
  • Monitör: AOC G2260VWQ6
Sorularım:
  1. İşlemci soğutucu almasam ne kadar sorun olur ? (Ses ve sıcaklık açısından.)
  2. Ekran kartını 4GB alsam ne olur ?
  3. Anakartı MSI H270M Mortar Arctic veya MSI H270M Bazooka ile değiştirsem bir sıkıntı olur mu ?
  4. Güç kaynağını Seasonic 620w 80+ Bronze modüler olmayan ile veya Corsair CX 600w 80+ Bronze ile değiştirsem sorun olur mu ?
  5. Cooler Master Hyper 212X sessiz midir ? Soğutması nasıldır ?
Sorulara sırayla cevap verseniz iyi olur (anlaşılabilirlik açısından). Başka değişecek parça olduğunu düşünürseniz önerilerinizi bekliyorum. @BeyzaTheHuntress @BERWAR @Silinen üye @BilgisayarKurdu @JaroxJamaica @Sirius144p @5062 @Jira

2. soruyu yanıtlayabilirim epey araştırmış ve 4GB olanında karar kılmıştım.

İşin 1080p performansı için özeti şu; İleriye dönük garanti bir kart istiyorsan ve 200 TL daha harcayabilirsen 8GB olanına yönel. Eğer bir yerden tasarruf etmen gerekiyorsa 4GB olanı da seni memnun edecektir. Şu an için arada bir performans farkı yok zaten. İleriki yıllarda oyunların daha fazla VRAM harcayabileceği ihtimaline karşı 8GB daha garanti bir çözüm sadece.

2k kalitesinde oyun oynayacağım diyorsan(ki buna uygun bir monitörün olması gerekir) kesinlikle 8GB olanını al.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı