i5 760 İşlemci Otomatik Overclock?

Kendook

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
i5 760 işlemci var. Bu işlemci kendi hızını otomatik olarak ayarlıyor. Temel frekans 2.80 GHz turbo frekans 3.33 GHz. Oyunda vs değilken bu değerler arasında dolaşıyor. Ama oyuna girdiğimde (GTA 5) bu frekans 2.92 de sabit kalıyor hiç değişmiyor. 3.33 GHz'de çalışması gerekmez mi. Neden böyle bir şey var. Oyunda değilken 3.33'lere çıktığı oluyor fakat oyunda hiç 3.33 GHz'e çıkmıyor. Rica etsem yardım edebilir misiniz? Teşekkür ederim. (Mevcut RAM 8 GB 1333MHz, Windows 10)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kere anlam karmaşasını ortadan kaldırmak gerekiyor. İşlemcinin 3.33 GHz'de çalışması overclock olmuyor. Kapasitesine göre çıkabileceği en yüksek frekansı belirtiyor. Zaten ihtiyaç halinde kullandığı bir özellik bu.
Overclock çok başka bir konu, zaten "K" ibareli olmazsa overclock yapılamaz intel işlemciler.

Soruna gelirsek, oyunu hangi ekran kartıyla oynuyorsun. Şöyle değerlendir, ekran kartın oyunun görüntüsünü işlemede işlemcine yetişemiyorsa, işlemci de kendini kasmaz. Dolayısıyla turbo frekansa ya da 2.92 GHz üstüne çıkmasına gerek kalmaz.

Artı -1 Eksi
Yanlış bilgilendirme yapmayınız. 1 nesil intel işlemcilerde k ibarasi olmaz. Ayrıca overclockda yapılabilir. Anakartınız overclock destekliyorsa işlemcinizi overclock edebilirsiniz. İşlemcinin turbo frekansı 3.3 GHZ ama bende oyunlarda o hızlara çıktığı hiç görmedim. Anakartınızın BİOS ayarlarından 3.3 GHZ hıza çekebilirsiniz. Fakat devamlı o hızda çalışır.

Bir kere anlam karmaşasını ortadan kaldırmak gerekiyor. İşlemcinin 3.33 GHz'de çalışması overclock olmuyor. Kapasitesine göre çıkabileceği en yüksek frekansı belirtiyor. Zaten ihtiyaç halinde kullandığı bir özellik bu.
Overclock çok başka bir konu, zaten "K" ibareli olmazsa overclock yapılamaz intel işlemciler.

Soruna gelirsek, oyunu hangi ekran kartıyla oynuyorsun. Şöyle değerlendir, ekran kartın oyunun görüntüsünü işlemede işlemcine yetişemiyorsa, işlemci de kendini kasmaz. Dolayısıyla turbo frekansa ya da 2.92 GHz üstüne çıkmasına gerek kalmaz.
Teşekkür ederim anladım. Çok açıklayıcı oldu benim için. [emoji4] Ekran kartım Gt 220. Kötü bir kart, değiştireceğim. Ek olarak bir sorum daha olacak, bu işlemci için ideal bir ekran kartı önerebilir misiniz acaba?

Yanlış bilgilendirme yapmayınız. 1 nesil intel işlemcilerde k ibarasi olmaz. Ayrıca overclockda yapılabilir. Anakartınız overclock destekliyorsa işlemcinizi overclock edebilirsiniz. İşlemcinin turbo frekansı 3.3 GHZ ama bende oyunlarda o hızlara çıktığı hiç görmedim. Anakartınızın BİOS ayarlarından 3.3 GHZ hıza çekebilirsiniz. Fakat devamlı o hızda çalışır.
Evet aslında dediğiniz gibi overclock yapılabilen bir işlemci. Fakat anakartım overclock için müsait değil malesef. Q57 chipsetli, overclock için H55 olması gerekiyor sanırsam.

İntel markamı?
Evet anakartım intel marka.
Bir sorum daha olacak işlemcim ile alakalı. Ekran kartım zayıf, dolayısıyla oyunu düşük ayarlarda açıyorum. 1024x768. Oyunu oynarken işlemcim %70 80 civarlarında kullanılıyor bazen de 95 civarlarında oluyor. İşlemci çekirdek sıcaklıklarına baktığımda 85 90 hatta bazen 100 derecelere kadar çıktığı oluyor. Hızlıca oyundan çıkıp aida 64 e girdiğimde çekirdek sıcaklıkları yine bu aralıklarda, cpu sıcaklığını ise 65 70 derecelerde gösteriyor. Bu nasıl oluyor? Gerçek sıcaklık hangisi?

İşlemci oyundan çıkınca frekans düşürür ve işlemcininde sıcaklık değerleri çok hızlı düşer. Bu yaz aylarında stock fan ile bu sıcaklıkları görmesi normal. Bende İ5 750 kullanıyorum. Anakartımın voltaj değerlerini manuel olarak düşürdüm ve sıcaklık oyunlarda 70 derecelere inmişti. Şimdi kule tipi soğutucu aldım. 3.4 GHZ 65 dereceler civarında kullanıyorum.

İşlemci oyundan çıkınca frekans düşürür ve işlemcininde sıcaklık değerleri çok hızlı düşer. Bu yaz aylarında stock fan ile bu sıcaklıkları görmesi normal. Bende İ5 750 kullanıyorum. Anakartımın voltaj değerlerini manuel olarak düşürdüm ve sıcaklık oyunlarda 70 derecelere inmişti. Şimdi kule tipi soğutucu aldım. 3.4 GHZ 65 dereceler civarında kullanıyorum.
Bu dediğiniz çekirdek sıcaklıklarımı. Çekirdek ile normal sıcaklık arasındaki farkı anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı