Dediklerinizi okudum asıl benim dediklerimi siz okumamışsınız. AMD bizlerin bütçesini düşündüğü için yeni nesil işlemcileri eski nesil anakartlarda da çalıştırıyor. Güncellemerle sorun düzelir veya B550 veya X570 kullanıldığında sorun kalmaz diğer kartlar içinde güncellemeyi beklemek gerekiyor. AMD ısınıyor demişsiniz?! Isınma veya başka problemler sadece işlemciden kaynaklanmaz anakart, kasa gibi diğer parçalarında, ortam sıcaklığının veya yazılımsal sorunların etkisi olur. Ryzen 2600 ile 80 dereceyi gören var. Ben yükte 65 oyunlarda 55-60 derece görüyorum. Sana Intelle ilgili ısınma sorunu yaşayan milyonlarla insan bulabilirim. AMD'yi gömmek için elinizden geleni yapıyorsun. Ya Intel fanboyusun ya da çok cahilsin.
Arkadaş önerim Ryzen 3000 serisi veya beklerse 10. nesil alması.
Piyasaya hazır işlemci fakat önceki nesil anakartlar için yeni güncellemeye ihtiyacı var x570 kullananlar %90'ı sorun yaşamıyor. Bu arada konuşmana dikkat etmeni tavsiye ediyorum.Eger yazılım destegin hazır degilse niye piyasaya çıkarıyorsun? Beyninize kan mı gitmiyor neyin tartışmasını yapıyorsun? Gelmişsin burda adama fanboyusun diyorsun.
Aynı şeyler yeni çıktığında Ryzen 2600'de de geçerliydi oradan biliyorum.Isınıyor diye ben demiyorum, alıp kullanlar diyor. Henüz bu kadar sorun yaşayan insan varken hala 3600 öneriyorsunuz. Soruna çözüm gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği belirsiz. Bu işlemciyi bu şekilde piyasaya sürmeleri bile hata.
Anakartlarda X570 fan var, artık ne kadar ısındığını siz tahmin edin.
Ayrıca ısının eski nesil chipsetlerden kaynaklandığı konusunda bir açıklama olmadı, AMD sadece güncellemelerle düzeltilecek falan dedi. Yine bir Intel kadar stabil olacağını hiç sanmıyorum.
Umarım arkadaş sizin aklınıza uyup böyle bir hata yapmaz. 3600 kullanmadan kullananlardan daha iyi biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz. Paylaştığım konuları bir baştan sona okuyun bari.
i5 7600k kasmaz dostum. Sorunu başka yerlerde ara. Yani kendince şu gerekli bu gerekli diyorsun fakat BattlefieldV gibi işlemciyi harcayan oyunlarda 100FPS altına düşürmüyor bahsettiğin işlemci.BF5, Assassin's Creed: Origins gibi üst düzey oyunlarda işlemci %100 oluyor ve takılma kasma meydana geliyor günümüz üst seviye oyunlar için en kötü 4 çekirdek 8 izlek veya sadece 6 çekirdek işlemci gerekiyor. Bunlar bile ucu ucuna yetiyor..
%10 bile büyük bir rakam. Hiç Intel’de bu kadar problemli işlemci gördünüz mü?Piyasaya hazır işlemci fakat önceki nesil anakartlar için yeni güncellemeye ihtiyacı var x570 kullananlar %90'ı sorun yaşamıyor. Bu arada konuşmana dikkat etmeni tavsiye ediyorum.
Aynı şeyler yeni çıktığında Ryzen 2600'de de geçerliydi oradan biliyorum.
Tamam arkadaşlar tartışmayı bitiriyorum. AMD almayın AMD ısınıyor oyunlar kasıyor oyunları açmıyor..
Tamam o zaman sorun çözüldü konu sahibine önerim RTX 2070 + i5 7600k güzel seçim. Madem besliyor neyi tartıyoruz burada?i5 7600k kasmaz dostum. Sorunu başka yerlerde ara. Yani kendince şu gerekli bu gerekli diyorsun fakat BattlefieldV gibi işlemciyi harcayan oyunlarda 100FPS altına düşürmüyor bahsettiğin işlemci.
Zaten dedim AMD çöp diye. 3-5 güne batar zaten.%10 bile büyük bir rakam. Hiç Intel’de bu kadar problemli işlemci gördünüz mü?
AMD kendini bitirir böyle devam ederse. Zaten elindeki mühendisleri Intel’e kapatıyor sürekli.
Konuşmam da herhangi bir sorun görmüyorum. 2600 bu kadar problemli değildi hatırladığım kadarıyla.
3600 boşta 55 dereceleri görüyor yazılanlara göre. Stok soğutucu da olsa stok işlemci için bu sıcaklıklar aşırı derecede fazla.
Evet desnity 2’yi açmıyor, araştırabilirsin, bazı oyunlarda da takılma sorunları var. Testlerde bile gördüm.
Destiny 2 Doesn't Run on Ryzen 3000 CPUs (But a Fix is Coming)
UPDATE: AMD says it's identified the problem. However, the fix is going to arrive as a BIOS update over the motherboard provider.www.pcmag.com
Seçim değil arkadaş zaten 7600K kullanıyorum diyor. Sen ise ısrarla Ryzen tavsiye ediyorsun.Tamam o zaman sorun çözüldü konu sahibine önerim RTX 2070 + i5 7600k güzel seçim. Madem besliyor neyi tartıyoruz burada?
Zaten dedim AMD çöp diye. 3-5 güne batar zaten.
Kapıştıralım mı?Çekirdek sayısı oyunlarda önemli değil. 7600K OC ile 6 çekirli Ryzenleri geçiyor.
O anakart ile K serisi işlemci kullanmanın bir mantığı yok.
Seçim yap demem satın al anlamına gelmiyor ve ısrarla Ryzen önermiyorum. 9. nesil yerine 3000 serisi daha iyi seçim ve bekleyebilirse 10. nesil daha iyi olacaktır dedim ve özellikle Ryzen 3600 demedim Ryzen 3000 serisi dedim. Okumadığın çok belli..Seçim değil arkadaş zaten 7600K kullanıyorum diyor. Sen ise ısrarla Ryzen tavsiye ediyorsun.
Biz de 2K için değiştirmesine gerek yok diyoruz. Üstelik R5 3600 alıp 100 derece sıcaklıla oyun oynamasına hiç gerek yok.