i5 7600K ve GTX 1060 3G sistem toplama

• Konuyu başlatan gKw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 4.213

gKw

Hectopat
Daha fazla  
Oyun bilgisayarı toplamak için sizlerin yardımını istiyorum. Aşağıda bilgisayar bileşenlerinde eksiklerimi tamamlarsanız çok sevinirim.

• - Intel Core i5 7600K Soket 1151 3.8GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
  • - MSI Z270 GAMING PLUS Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3866MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
  • - MSI GeForce GTX1060 ARMOR 3GB OC V1 GDDR5 192Bit NVidia DX12 Ekran Kartı
  • - Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram CMK16GX4M2B3000C15R
  • - Kingston 240GB HyperX Savage Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 560MB/Yazma 530MB)
Monitör, kasa ve işlemci sıvı soğutmalı önerisi yaparsanız çok sevinirim. Hayırlı Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 6 GB olmalı bütçe yeterliyse.

GTX 1060 6 GB olmalı bütçe yeterliyse.
Bütce kısıtlı maalesef seçimi böyle yaptım.

Bence şu anda Ryzen'e yönelmek daha mantıklı olacaktır ya da ille de Intel diyorsan 8. nesli bekle, istersen tam bütçe belirt daha iyi bir sistem toplayabiliriz.
Intel tercih ederim. Bütçe olarak 4.500 TL ayırdım yeterli olur diye düşünüyorum.

RAM'inin 3000 MHz olmasının hiçbir anlamı yok. 2400MHz modelini alıp ekran kartının 6 GB'ını alabilirsin ve 1060 3 GB ile 6 GB arasında sadece RAM farkı değil chipset farkı da var. O yüzden FPS farkı oluyor. İşlemci olarak Core i5 7600K alacaksan soğutucu da alman gerekiyor. Ben Ryzen 1600 tercih etmeni öneririm. Anakartı da 350B yaptın mı artan para ile de bir HDD'de alabilirsin.

8. nesil intelleri beklemenizi tavsiye ediyorum. Beklemem diyorsanız Ryzen 5 1600 + Gigabyte AB350 gaming 3 daha iyi bir seçim olacaktır. Üstüne kalan parayla mutlaka GTX 1060 6GB versiyonu alın.

RAM'inin 3000 MHz olmasının hiçbir anlamı yok. 2400MHz modelini alıp ekran kartının 6 GB'ını alabilirsin ve 1060 3 GB ile 6 GB arasında sadece RAM farkı değil chipset farkı da var. O yüzden FPS farkı oluyor. İşlemci olarak Core i5 7600K alacaksan soğutucu da alman gerekiyor. Ben Ryzen 1600 tercih etmeni öneririm. Anakartı da 350B yaptın mı artan para ile de bir HDD'de alabilirsin.
RAM dediğiniz gibi yapıp ekran kartını o şekilde artırabilirim ama Intel olan bir sistem toplamak istiyorum. Sizden ricam sıvı soğutmalı işlemci fanı önerir misiniz?

8. nesil intelleri beklemenizi tavsiye ediyorum. Beklemem diyorsanız Ryzen 5 1600 + Gigabyte AB350 gaming 3 daha iyi bir seçim olacaktır. Üstüne kalan parayla mutlaka GTX 1060 6GB versiyonu alın.
İntel tercihim ama 8.nesili beklemek istemiyorum bu hafta içi toplamak istiyorum.

Arkadaşlar sizden ricam intel i5 7600k sistemli ekran kartı MSI 1060 6 GB gaming'li bir sistem için yardım etmenizi istiyorum. Önerileriniz benim için önemli. En fazla 4.000-4.500 TL kadar çıkabilirim.

Teşekkür ederim. K sevdası derken sonuçta turbo giriyor araya ben bilgisayarı oyun için topluyorum. Oynadığım oyunun zevkini almak için Knight Online, CS:GO, GTA gibi oyunlarda FPS en iyi şekilde olmasını istiyorum bu bütçeyle.

Nedir bu "K" sevdası? Ryzen toplamak daha mantıklı olacaktır.
Ryzen işlemcisi bilmediğim Intel iyi bildiğim için seçtim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı