i5 7600K ve GTX1660 Ti sistem performans sorunu

luigi

Kilopat
Daha fazla  
Sistem yaklaşık 1-2 aydır LOL hariç her oyunda çok kötü performans veriyor. Sistem bilgilerini ve ekran görüntülerini ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran görüntüleri garip şekilde çıkmış, sebebini bilmiyorum. CS:GO'da yüksek ayarlarda alınmıştır.
  • i5 7600K CPU.
  • GeForce GTX 1660 Ti.
  • 8 GB RAM.
  • MSI B250 GAMING M3 anakart.

Çok fazla veri çalışıyor arkada oyun esnasında işlemciyi yorabilir. RAM'lerin yarısı mefta zaten.
Devre dışı bırakırım gereksizleri ama sorunun tamamen bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Devre dışı bırakırım gereksizleri ama sorunun tamamen bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Bende öyle düşünmüyorum ama herhangi bir hataya rastlamadık elimizdeki bilgi işlemci darboğaz yapıyor. RAM uyumunda sıkıntı yok, sıcaklıklar normal, Driver'ler güncel dediniz geriye daha bir şey kalmıyor.

İşlemci chipset güncel değil bitek. Onu güncelledikten sonra herhangi bir hata falan alma şansım nedir? Konuyla ilgili çok bilgim olmadığı için yapmamıştım o güncellemeyi.

İşlemci chipset güncel değil bitek. Onu güncelledikten sonra herhangi bir hata falan alma şansım nedir? Konuyla ilgili çok bilgim olmadığı için yapmamıştım o güncellemeyi.

Güncellemek iyi olacaktır sistem daha kararlı (stabil) çalışacaktır.

Msconfig'ten aktif çekirdek sayısını kontrol edebilir misiniz? Onun haricinde güncel sürücülerle beraber temiz Windows kurulumu yapmakta fayda var (buna benzer biçimde GTX 1050 Ti + i5 7400 ikilisiyle yaşanılan darboğaz mevzusunu bu şekilde çözüme kavuşturmuştuk geçen forumda), daha sonrasında arka planda discord hariç hiçbir şey açık bırakmayıp, test etmek lazım, eğer yine gözle görülür bir fark olmazsa işlemci yetersiz kalıyordur diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…