i5 8250U 1.58 GHz'de çalışıyor

Çakır Furkan

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2015
Mesajlar
99
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Format attıktan sonra işlemci Turbo Boost geçmiyor ve sabit aynı hızda çalışıyor, oyundayken de aynı şekilde ve fark edilir FPS düşüşüne sebep oluyor. İşlemci modelim i5 8250U laptop Acer Aspire 5. Defalarca format attım en güncel Windows sürümünü kullanıyorum Windows performans modunda ancak bir türlü geçmiyor sabit 1.58GHz veriyor Turbo Boostta 3.4Ghz kadar çıkıyordu nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bilgisayarı alalı 1 ay olmadı adaptör orijinal.

Prime95 veya cinebench çalıştırın ve görev yöneticisine bakın ve görev yöneticisinden CPU kullanımının resmini paylaşın.
Oyunlarda da 2.0 olsa yine iyi ama boşta 3.4 tam kullanımda 2.0 oyunda 1.6.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok mu bir çözümü ne kadar aradıysam bulamadım biri yardımcı olamaz mı?[/QUOTE]

Kardeşlerim şu soruna bir çözüm bulacak biri yok mu yaa bi işlemci neden yük altında düşük frekansta boşta yüksek frekansta çalışır.

Kardeşim bulabildin mi bir çözüm?
Yok mu bir çözümü ne kadar aradıysam bulamadım biri yardımcı olamaz mı?
Çok araştırdım ve en sonunda bir 5 uyguluma buldum Throttle Stop adında Youtube'da öğretici videoları var uygulamayı açıp turn on dediğimde artık oyunlar 3.4 GHz'de çalışıyor istersen düşüredebilirsin. Bugün deneme olarak bir oyuna girdim ve FPS drop olan oyunlarda artık hiç drop olmuyor ve çok akıcı bir hale geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
QUOTE="Kolpachino, post: 3699562, member: 239755"]Yok mu bir çözümü ne kadar aradıysam bulamadım biri yardımcı olamaz mı?[/QUOTE]


Çok araştırdım ve en sonunda bir 5 uyguluma buldum Throttle Stop adında Youtube'da öğretici videoları var uygulamayı açıp turn on dediğimde artık oyunlar 3.4 GHz'de çalışıyor istersen düşüredebilirsin. Bugün deneme olarak bir oyuna girdim ve FPS drop olan oyunlarda artık hiç drop olmuyor ve çok akıcı bir hale geldi.[/QUOTE]
Kardeş bende hata verdi uygulama.
Adsız.png
Adsız2.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 her oyunda aynı sorun 2 güç seçeneklerinde her şeyi denedim ama ne yaptıysam olmadı ve
az önce BIOS'u da güncelledim ama hiçbir değişiklik yok. Sanki yemin etti işlemci boşta 3 GHz'lerde ama oyunda 1.6 diyor başka da bir şey demiyor. Güç ayarlarını da sırayla hepsini denedim ama hiçbir değişiklik yok.
Hocam çözüm buldunuz mu ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı